Islandija
ojla
jaz meseca junija potujem na islandijo za 4 mesece na prostovoljno delo.
glede letalskih kart ti lahko povem da meni je prišlo najbolj poceni da sem vzela let z easy jetom iz benetk do london gatwicka in dalje od london gatwicka do rejkjavika z iceland expresom (je pa res da sem karte rezervirala že dva meseca prej)
….vsekakor pa vzemi iceland express (bodi pozorna na to da imajo različna evropska letališča tudi različna obdobja potovanja z tem islandskim prevoznikom, nekatera letališča imajo lete samo med poletno sezona, ena prej, ena kasneje..).
Hej, tjasa23.
Jaz ze nekaj casa iscem kaksne informacije o prostovoljnem delu na splosno po evropi, ceprav bi najraje sla na islandijo. Nasla sem samo 12 mesecne ali 2-tedenske projekte, jaz bi pa sla nekje za 3 mesece. Mi lahko prosim poves, preko katere organizacije si se ti prijavla oz dobila mesto?
Pa ce se mas kake informacije, bi ti bla zelo hvalezna.
Hvala za odgovor,
anja
oj…
karte so iz londona najugodnejse z iceland expres
do tja pa pač prečekiratjte ponudnike, včas ma tud adria ugodne lete iz brnika
sicr pa najem avta naju je stal, toyota yaris v juliju 2009 za 15 al 16 dni, 980 eur….
poraba za bencin 100 eurin hrano je bila 100 eur
ogledi in tripi, k si jih lahk privosčis, pač od budzeta odvisno.. midve sva sle na ladico po ledeniški laguni, pa na westman otok in na ladjo v reykjaviku ogled puffinov.. alora.. una ladica za puffine 25 eu, denar vrzen stran ce ces vidt puffine, definitivno unovčen ce se hočes mal prevazat sam na ladici:) in uzivat… pa klepetat z vodičko in skiperjem…
westman je zelo lep za videt..
za plezanje po ledeniku vatnajokul so ture različno od 40 eur dalje…
vlečenje s sanmi in kužki je od 150 naprej… pdvisno od ture in cen ki jih lastnik sproti postavi…
vožnja s sanmi in dirkanje za 3 ure po ledeniku pride od 60 do 80 eur… različno kje se to spravis delat na zahodu je ceneje vk na vzhodu…. 🙂
drugače pa peljš se kamorkoli in povsod je naravnost čudovito.. nič bat, znamenitosti je tolko da lahk vidiš vse in še kej več…
definitivno pa pojdi z avtom, ce gres svoj tempo lahko se ob 3h zjutri tak k sva midve, plešas na ledenik in na vulkane:) heheheh.. super je blo
uzivajte na potepanju po tej prekrasni ledeni deželi:)
Pozdravljena hiper barbara!
Zanima me ali sta prenočišča prej rezervirali. Slišala sem, da je v mesecu juliju in avgustu brez rezervacije težko dobiti prenočišče. Sta spali v hostlih ali kje drugje?
Tudi za najem avta me zanima – ali sta prej rezervirali?
Prehrana v restavracijah je draga. Kako je s cenami v trgovinah s prehrano?
Pozdrav Silva
Forum je zaprt za komentiranje.