POČITNICE V BOLGARIJI
Sem bila v Bolgariji nekaj let nazaj, bolj natančno na Sončni obali. S fantom sva bila v hotelu Sunny 3*, ki je bil ok, sobe lepo opremljene, čiste, edino z zajtrkom nisva bila preveč zadovoljna. Kar se tiče cen, so v turističnih naseljih malenkost nižje kot pri nas, medtem ko so izven hotelskih kompleksov zelo nizke.
Temperatura zraka je bila julija takrat približno 28stopinj ves čas, tako da neke vročine ni. Dva dni sva imela tudi slabo vreme. Morje je bilo precej bolj mrzlo kot npr na jadranu, poleg tega so bili ves čas valovi in posledično kar precej trave. Sama plaža je lepa, mivkasta, imajo ogromno lokalčkov ob obali, v katerih si lahko zvečer privoščiš kakšn koktejlček. Kar se nočnega življenja tiče iz osebnih izkušenj ne vem, ampak pravijo da je tega več kot dovolj.
Če se boš odločil za Sončno obalo, ti toplo priporočam obisk Nessebarja, ki je simpatična vasica na otočku, ki se drži kopnega.
Čisto iskreno, se v Bolgarijo osebno (vsaj na Sončno obalo) ne bi vrnila, ker se mi ni zdelo nič posebnega. Dopust mi je ostal v spominu predvsem zaradi povratnega leta, saj smo leteli z Balkan air holidays 😀 in se je še tik pred vzletom po letalu (ki je bilo po izgledu sodeč že precej dotrajano) sprehajal nek mehanik, da o turbulencah zaradi zelo močnih neviht v tistem času in tem, da smo morali spremeniti pot leta in na koncu še krožiti nad brniškim letališčem, niti ne govorim 😀
Mi smo letovali na Zlatih peskih. Bivali smo v hotelu Odesos, ki je blizu plaže.
Plažo sproti čistijo. Morje je nenavadno. Zelo temno, ampak se hitro navadiš. Je čisto. Tik ob obali znajo biti valovi, ki se ko jih prebiješ umirijo oz.izginejo.
Hrana zelo dobra in poceni. Ogromno zelenjave. To je raj za solatarje.
Hotel zelo čist, sobe velike, osebje prijazno. Mi smo za izlete kar taksi najeli ( tako so nam svetovali ravno na tem forumu in je res dobra varianta)
Zvečer se pa na obali dogaja oz. me zanima kaj se ne dogaja. Žur do jutra če želiš.
Ali ima kdo informacije o smučarskem dopustu v Bolgariji.
Namreč imam možnost preživljanja drugo leto v času zimskih počitnic v Borovcu.
Prijatelji, ki imajo turistično agencijo organizirajo 7 dnevne počitnice .
Mogoče je že kdo bil tam in naj posreduje informacije.
Ali je res, da so smučarske karte cenejše, če ti jih kupi domačin?
Forum je zaprt za komentiranje.