Psihoterapevtka MB Hermina Merc
Preden obiščeš psihoterapevta, bi toi vsekakor priporočala ogled knjige Psi. Je sicer zelo draga ampak res vredna denarja, lahko pa jo dobiš tudi v knjižnici, kolikor vem. V njej je čisto nekaj novega o delovanju naših misli in možganov, pojasni marsikatero težavo na zelo dober in jasen način, pa tako, da si res lahko sam pomagaš. Preberi na spletni strani http://www.psi.si, čeravno stran ni tako dobro narejena kot je knjiga.
Hermina Merc – ne priporočam. Nadvse čudna klinična psihologinja. Prav nimam besed, kako to izkušnjo opisati, pol ure te prepričuje, kako ona ni prava zate in priporoča psihoterapevta, ki se seveda plača, ne razume sploh, zakaj si poiskal pomoč znotraj zdravstvenega sistema, po njenem najbrž zato, ker si želel berglo, beri tablete…vse to, ko še niti 3 minute nisi o sebi nič povedal. Bila 2x pri njej in 2x je bilo isto. Sploh nimam besed, sklepam pa, da ima zato proste termine tako hitro, saj je bila edina, ki je bila v doglednem času sploh na voljo na napotnico.
Pozdravljeni.
Tudi jaz ne priporočam Hermine Merc. Podobno kot je zgoraj opisala Valentina, sem tudi sama doživela podobno izkušnjo z njo. Po pogovoru sem se počutila še slabše kot pred njim. Poleg tega je bila tekom pogovora nesramna glede mojega poklica in mojega počutja. Katastrofa res. Tudi meni je priporočala psihoterapevta, ko pa ji omeniš, da si ga žal ne moreš privoščiti, ti na nekakšen čuden način začne vzbujati slabo vest, češ, da nisi pripravljen zase narediti nič. Žalostno, da je to tako. Človek dolgo časa zbira moči, da si poišče pomoč, potem pa naletiš na takšno oobravnavo.
Tudi jaz imam podobno izkušnjo z njo! Ljudje pridemo k njej z jasnim razlogom, z napotnico, po mnenje kliničnega psihologa, kar ima v nazivu in njene storitve v tem peimeru plača zavarovalnica – ženska pa večji del temu namenjenega časa posveti iskanju razlogov, zakaj ona ni pravi naslov za tovrstne stvari in izgovore zakaj ne bi ona napisala mnenja. Človek komaj pride do besede in če že, jih obrača tako da služijo njeni agendi – ali odvrniti človeka od obiskov pri njej nasploh ali pa ga zmanipulirati, da bi začel k njej hoditi samoplačniško na psihoterapijo.
Meni se zdi, kot da se izogiba dejanski profesionalni odgovornosti ali pa išče izgovore za svojo nekompetentnost in nezanimanje za človeka v takšnem obziru.
Mogoče je tudi kaj tretjega v ozadju, kdo ve… v glavnem, predlagam obvoz, če si hočete prihraniti nekaj časa in živcev.
Hčerka hodila k njej – še danes, po 3 letih enega papirja nismo dobili, kasirala pa definitivno je. Ta ženska samo denar trži od zzzs, koristi od nje nobene. Niti na mail ne odgovarja, ko pišemo kje so papirji, telefon nihče ne dvigne….Tako neresno, ampak z zdravnikom pa sem se skregala, ker je – po njegovo – zelo profesionalna in smo mi krivi, če ni kaj v redu. Ja seveda, jaz sem kriva, ker ona v 3 letih ni poslala lastno mnenje ob koncu “terapij”…
Mi smo potrebovali mnenje psihologa zaradi demence, in po stirih mesecih obiskov pri njej, je je povedala, da v bistvu ni dovolj strokovno usposobjena, da bi podala oceno in da naj poiscemo drugega, bolj specializiranega psihologa. Izvida na podlagi preteklih srečanj še nismo dobili in zenska se ne javlja ne na mail ne na telefon. Vkradla nam je pol leta in zdaj najt novega psihologa, ki bo napisal mnenje tudi ni mogoče najt iz danes na jutri.
Nikakor k Hermini Merc!
Gospa nima pojma o poklicu, ki ga opravlja. Jaz sem mogla njej razlagati medicinsko psihološke termine. Polovico časa obravnave je ona dobesedno zapisala vsako mojo besedo. Ko sem ji povedala vse moje stiske je zapisala, “to in to pacientka DOJEMA kot stisko”. Halo?
Ves čas je skušala minimizirati mojo stisko in govorila, da ona ne razume, kaj jaz delam pri njej. Čeprav sem zelo jasno skomunicirala kaj potrebujem (oceno stanja, morebitno napotitev k strokovnjaku…) mi ni dala NIČ! Nič, razen obsojanja, čudnih pogledov in prisežem, da je bila zavistna (i guess, ker sem mlada, simpatična, izobražena in artikulirana). Parkrat me je premerila, si popravila frizuro, mi povedala, da si vse skupaj domišljam.
Ker sem imela tak čuden filing že od prvega stika, ji nisem povedala ene občutljive zadeve, hotela sem namreč vederi, kaj sploh lahko pričakujem od najinih srečanj. Ko sem ji povedala, da je še ena zadeva, vendar zelo občutljiva, me je obtožila, da sem neiskrena in lažnjiva ter da ona takim sploh ne misli pomagati.
Skratka od nje sem šla z filingom, da je totalno nekompetentna ter da imam jaz sam dosti več znanja iz ljubezni do branja in duševnega zdravja.
Obup od človeka. Itak je hotela, da še pridem, da bo mogoče vidla, če mi lahko pomaga. Mi je hotela dati termin čez 5mesecev, pa sem rekla kar hvala lepa, ne rabim vaše obravmave. Je kar pozelenela.
Forum je zaprt za komentiranje.