Sardinija – nevarna destinacija?
Pozdravljeni!
Razmišljamo, da bi začetek septembra odpotovali na Sardinijo (z dvema malima otrokoma: 4 in 5 let), šotor varianta. Moji in moževi starši so zagnali totalno paniko, da je tam nevarno, da nam bodo ukradli otroke, …
Tisti, ki ste tam že bili, mi povejte, ali je tam res tako nevarno, da o tem ni za razmišljat.
LP
Tisto z ljudožerci definivno ne drži.
to lahko z gotovostjo trdim, ker smo predlanskim zadnjega pojedli.
Je pa nevarno zaradi dolge in nevarne plovbe in na otoku razsaja ebola, gobavost…..
Včasih se na plaži zboli tudi za popizditisom.
ZATOREJ NIKAR TJA.
Kar lepo v Ankaran tam je vsaj varno pa še prijazni so-baje!?
No, nikar s takim tonom. Verjetno je vprašala dobronamerno. Ker pa ste res vsi tako pametni, naj vam povem, da so mojega prijatelja do zadnjega fičnika okradli v kampu zraven Ravenne. Hvalil je boga, da ni imel s sabo otrok, ampak sta bila v šotoru samo on in njegova žena. Ko je stvar prijavil v recepciji, pa so mu dejali, da pač v šotoru res ne smeš trdno zaspati in s tem so končali. Varnost pa taka.
Aleksandra
A ni to zanimivo ?!
Vsi imamo nekega znanca, ki ima sodelavca čigar sorodnikovemu sosedu se je na dopustu na omenjenih destinacijah (sicilija, sardinija) zgodilo nekaj zelo groznega.
Kot sem že zgoraj napisal gremo v Ankaran, tisti,k ki jim je bolj všeč divjina pa na Debeli rtič-pa še cepit se ne bo treba.
Bili lani tam 14 dni. Italijani so izredno prijazni, še posebej do otrok in živali.
Nič nam niso ukradli, pa nismo nič zapirali in tudi denar smo imeli skoz v šotoru. Eno noč smo celo torbico z vsem denarjem in dokumenti pozabili na mizi pred šotorom. Verjetno smo imeli srečo, ampak vse je bilo nedotaknjeno.
Italijanski otroci (7 -15 let) se podijo in igrajo po kampu brez nadzora staršev. Je veliko bolj sproščeno kot kjerkoli drugje. Nič nevarnega in neobičajnega nisem opazila.
Verjetno ste o Sardiniji že precej prebrali, vendar res ne pozabite vzeti nekaj toplejših oblačil in spalne vreče. Nas je sredi julija ponoči zeblo. Ni bilo tako noro vroče, kot smo pričakovali. Z otroci pa je tako najbolje vzet nočno vožnjo in kabino – še posebej doživetje.
Če bi pa mi poslušali našo taščo, bi tudi dalj kot do Porotoroža ne prišli. Tako da le pogumno na pot in lepo se imejte.
Nisem še bil na Sardiniji, v Italiji pa mnogokrat.
Iz lastnih izkušenj vam lahko povem naslednje:
– Prijaznejše ljudi do otrok kot so Italijani, bi težko našel.
– Kraje pa obstajajo vsepovsod, čeprav mene v Italiji še niso okradli, so me pa Hrvaškem, pa ne v kampu, v zaklenjenem apartmaju.
Lep dopust !
Z družino sem bila na Sardiniji že trikrat, zadnje z avtodomom. Mislim, da si v kampu lahko brez skrbi. Smo pa imeli problem, ko smo eno noč v avtodomu poskušali prespati izven kampa na enem parkirišču. Odlomili so nam ključavnico, vendar mož še ni spal in se je na srečo vse o.k. končalo. Od takrat vedno v kamp.
Le pogumno. Sardinija je izredno lepa.
Odločil sem se za turizem. Za tri tedne sem se zabil v kamp-ULTIMA SPIAGGIA pri kraju Barisrdo-sredina vzhodne obale. Kamp super, cena -zmerna, osebje -se trudijo kot norci tako v restavraciji kot na recepciji in tudi čistilci. Pa še Angleško znajo.
Prostora je bilo ooogromno. Na plaži imajo senčnike in ležalnike – zastonj in aninmacije. Sam sem hodil nekaj stran (cca 500m) in se šel nudista.
Srečal sem še eno familijo iz MB. Rekli so, da so pribežali s severa, kjer je slabo vreme.
Drugače pa sem se “malo vozil okrog” cca. 1000 km-Cagliari, Oroli, nurage, pa še eni taki kraji katerih imen tudi prebrat nisem znal kaj šele , da bi si jih zapomnil.
Je pa na cestah policajev ene toliko kot koz in prašičev-skoraj za vsako skalo.
Za ljudožerce sem pa poedal, da smo zadnje pojedli že pred tremi leti.
Pa tudi takrat nisem bil več ogrožen, saje sem že mal u letih in temu primerno žvarovnat. Oni so pa kot Italijani pravi gurmani, pa raje jedo oz. so jedli otroke.
Ful se mej
Da vas samo malo opozorim. Nisem bila na Sardiniji, ampak na Siciliji. Niso nam ukradli otrok. Kot ste že povedali, so italijani res nori na otroke. So nam pa spraznili račun in to konkretno. Vse, kar smo imeli privarčevano (kupujemo nov avto) in še cel limit. Bodite pazljivi na bankomatih, res pazljivi!!!!! (kamera, pokrivajte roko, ko tipkate, …)
Upam, da se to ne bo zgodilo nobenemu izmed vas.
Bodite lepo!
Forum je zaprt za komentiranje.