Najdi forum

dalamcija

Zdravo,
z možem planirava za 1. maj za teden dni po Dalmaciji, do Dubrovnika.
Ali ima kdo kak nasvet kaj zanimivega se da videti do Dubrovnika, saj za kopanje še ne bo dovolj toplo. Ali je kakšna zanimiva kolesarska tura?
Hvala za nasvete!

Mislita biti samo na kopnem ali tudi po otokih? Če vzameta še otoke, je ogromno lepega. Vsekakor (po mojem okusu) Pelješac, sploh, če imata kak plinski gorilniček s sabo, lahko kar ob morju direkt iz gojišč kupita školjke (za vaju jih bodo šli iskat direkt do gojišča) in si jih naredita na buzaro. Meni je zelo žal, da nazadnje gorilnička nisem imela s sabo. Nujno morata (če še nista) v Stonu probat ostrige – spet sveže na stojnici, ne v gostilni – okus, všečen ali ne, lahko ali težko požreš, ampak izkušnja pa je. Sama sem potem sicer na Irskem jedla zame boljše ostrige. Na Stonu gresta seveda hodit po obzidju. Otoki so super Mljet, Lastovo, Vis (greš seveda gledat modro špiljo). Problem je, ker se ne da kar tako iz enega na drug otok z ladjo (midva sva bila z avtom). Dobro izhodišče je tudi Korčula. Brač, Hvar. Ma, veliko lepega je dol. Ni lepšega morja po moje nikjer na svetu.

Imam bone od kompasa pa bi šla rada na potovanje 4 dni po dalmacuji ,želim malo kopanja in ogled zanimivosti po dalmaciji

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close