Imigracija v Avstralijo ali NZ
Pozdravljeni
Imam nekaj manjših vprašanj v zvezi z imigracijo v Avstralijo ali NZ in upam, da mi bo kdo znal odgovoriti na njih. Morda celo iz prve roke.
V roku 3-4 let se nameravam za stalno preseliti. Ven iz Slovenije. Saj tukaj ne vidim prihodnosti, ker naš sistem vsak dan znova vztrajno deluje ravno v nasprotno smer, kot bi moral. Nazaduje.
In sicer:
Zanima me, ali grem lahko opravljati kakršnokoli sezonsko delo s študentsko vizo, npr. v NZ in potem zaprositi za stalno vizo?
Kako si lahko uredim prebivališče v času dela? Potrebujem kakšno potrebno vizo?
Ali bi mi sporazmevanje povzročalo preglavice, ker ne obvladam angleščine, ampak jo govorim le pasivno? Ali moraš opraviti prej kakšen tečaj, da te sprejmejo na delo, ali to ni potrebno?
Kaj menite kje imam več možnosti za uspešno življenje. V Avstraliji ali na NZ? Kaj pa podnebje? Kje se lažje prilagodiš?
Hvala za odgovore že vnaprej in lep pozdrav!
Ker nameravaš odit v 3 – 4 letih predlagam, da se najprej naučiš angleško, pol pa malo preučiš zadeve na internetu. Ker v slovenščini boš težko dobila podatke, ki te zanimajo, urejala vize v Avstraliji in podobno.
Pa brez znanja jezika dvomim, da te čaka tam kakšna huda perspektiva in ne vem kakšne možnosti za uspešno življenje.
Brez nič ni nič. Ne tu ne v Avstraliji ali NZ.
Mimogrede – kako se pa govori nek tuj jezik “pasivno”?
Zlati časi preseljevanja v Avstralijo so že zdavnaj minili. Sedaj tam potrebujejo še samo fizične delavce, kar pomeni veliko težkega dela za malo denarja (kot v sloveniji), pa še te kvote so zelo omejene. Sicer pa je najbolje, da se obrneš na konzulat Avstralije v Ljubljani (konzul je slovenec, tako, da ne bo problema z znanjem jezika), ali Slovensko veleposlaništvo v Avstraliji ( http://canberra.veleposlanistvo.si/ )
Vsekakor boš morala opraviti izpit iz angleščine, odvisno od stopnje izobrazbe oz službe – lahko samo basic oz. general, morda celo academic level. Tako da ti absolutno svetujem intenzivno učenje angleščine, izpit potem opravljaš v slo. Brez opravljenega izpita ne bo šlo.
Pa še nekaj…v NZ ne moreš kar migrirat…pogoj za NZ je bivanje v Avstraliji pet let.
Veš, zadeve niso tako enostavne, nahrbtnik na rame, pa gremo. Sicer pa poišči agencijo, ki se ukvarja z migranti, tam boš dobila največ info…najprej pa, kot sem rekla izpili znanje angleščine!
Pa srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.