Najdi forum

katera valuta?

okoli 15ga se odpravljam v vb ter na irsko. zanima me ali je v teh dveh državah možno plačevati z evri ali le z funti. tisti ki ste že bili mi prosim čimprej sporočite, da vem kak dnar je treba sabo vzet. hvala

najraje funt

Obvezno funt. Evro je tam tako nizko vrednoten, da ni za verjet. Nakupovala sem oblačila in opazila, da je na primer cena moške srajce v funtih 22 v evrih pa 38. Zdaj pa izračunajte po katerem tečaju je to preračunano. Sama sem najraje dvigovala sproti tam na bankomatu ali plačevala s kartico, se najbolj splača. Bila sem v Londonu.

koliko denarja je priporočljivo imeti seboj, če gresta dve osebi za 10-14 dni.aja pa greva z avtomobilom tja in nazaj. ogledovala bi si res le glavne stvari, ker za vse nebo časa. nevem kje se gor najbolj splača prespati? kolikor sm gledala po netu cene hostlov pa tega so kr drage…

Hm. Jaz si z avtom ne bi upala, ker tam se vozi po levi. Glede denarja ne bi vedla. Jaz sem šla gor z letalom, nizkocenovnikom, karta za tja in nazaj 15 euro ( je bila akcija), bus do centra in zadnji dan nazaj 14 funtov, hotel ** sorazmerno blizu centra 35 funtov na dan (wc in tuš v sobi, zajtrk)-enopost.soba. Dnevna karta za vse smeri z busom ( po Londonu) 3,80 funta…tudi s hrano se da pridet poceni skozi,cena piva v pubih od 1,70 funta naprej. Predlagam, da si pogledaš cene prenočišč na Booking.com. Jaz s sabo nisem imela skoraj nič denarja, sem sproti dvigovala ali plačevala s kartico.

Ja pa saj na Irskem je uradna valuta evro.
V GB seveda funt.

Koliko denarja vzet s sabo, je pa zelo relativna zadeva. Seveda se da približno zračunat, koliko rabiš za pot (bencin, trajekt), koliko rabiš za spanje (hostli, B&B…? – itak so vse cene na netu). Za oglede spet lahko zapraviš več ali manj – se da tudi te cene najti na netu, če seveda veš, kam in kaj bi šla pogledat…

Sama sem bila samo po par dni v Londonu in Dublinu, moja znanca stabila lani VB – Škotska (verjetno približno podobno), 2 tedna, spala po B&B, pa ju je stalo cca 3.000 EUR. Verjamem, da se da tud z malo manj priti skoz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close