Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vize po vstopu v EU

Vize po vstopu v EU

Vizni režim po vstopu Slovenije v EU bo za slovenske popotnike boljši:

1. Viza ne bo potrebna za najmanj petnajst (15) držav sveta

2. Ugodnejši vizni režim za najmanj deset (10) držav sveta

Večinoma bodo te spremembe v roku enega leta, v celoti

pa v nekaj letih.

LP!

Samo

A morda veš, kako bo z vizo za Kolumbijo?
Petruška

Samo je pa res, da vsaka država izven EU individualno ureja vizni režim za vsako članico EU posebej. Tako je Zambija Skandinavce oprostila vize, Slovencem računa “navadno”, Britanci pa, mogoče zaradi kolonialne preteklosti, morajo plačati kar dvojno 😉 zanimivo 🙂

Vizna politika EU do tretjih držav je enotna in velja za vse države članice, medtem ko vizna politika tretjih držav do držav članic EU ni enotna in včasih veljajo za vsako državo posebej pravila. Tudi v prihodnosti ne pričakovati kakih nemogočih napredkov samo zaradi tega, ker bomo v EU; zagotovo pa bo potovanje v nekatere države lažje.

Sicer pa tudi EU dela težave. Primer je vizum za Iran, ki ga je Slovenija morala uvesti pod pritiski Evropske unije.

LP

A mogoče veš katerih 15 oziroma katerih 10 držav je to?
A

Tole so mi odgovorili z Urada vlade za informiranje: Vstop Slovenije v EU ne bo prinesel nobenih sprememb na področju vizumske politike, saj je to s strani držav, ki niso del schengenskega območja, določeno na bilateralni ravni. To pomeni, da vsaka država države članice EU obravnava posamezno, zaradi česar ni nujno, da ima do vseh držav enak sistem.
Ima pa EU enoten vizumski režim za državljane tretjih držav.

V bližnji prihodnosti bo tudi Makedonija ukinila

vize za slovenske državljane (vir: MZZ).

LP!

Samo

Kaj pa Turčija in Egipt?

LP
King

So še potrebne-tidve nista v EU.
LP
Irena

Kdaj pa se pričakuje ukinitev vize za Slovence v Makedonijo?

Hvala in LP, Matjaz

Vize za Makedonijo bodo ukinili v ponedeljek.

LP!

Samo

Vizo so ukinili včeraj – taka je bila obljuba

makedonske vlade naši vladi.

LP!

Samo

A je treba al ni, ta trenutek. A se da na kakšno stran pogledat da bi zvedu v realnem času. Hvala

A je mogoče že kdo vprašal tam, kjer so za ta odgovor najbolj pristojni – na veleposlaništvo Republike Makedonije, Prešernova 2, LJ.????
telefon: (01) 421 00 21
fax: (01) 421 00 23

http://www.sigov.si/mzz/

Od jutri baje ni treba vizuma. Kaj pa če policisti kljub temu še ne bodo vedeli??????????

Danes so vize za Makedonijo ukinjene.

To je dokončna informacija (vir MZZ).

LP!

Samo

Tudi viz za Gvatemalo državljani Slovenije

ne potrebujemo več (vir MZZ).

LP!

Š3tof

Vlada Turčije bo v kratkem ukinila vize

za državljane Slovenije.

LP!

Samo

Ali morda veste kdaj naj bi to bilo ? A še letos ??Mi potujemo 18.7., pa bi mogoče lahko kej prišparal….hehehehe

lp mene zanima če bodo s prvim prvim drugo leto drževljeni makedonije rabli še vizo v naši državi ali se bo to ukinlo .zelo bi bila zvaležna če mi odgovorite čim prej lp patricija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close