Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ajaccio-plaže in javna prevozna sredstva

ajaccio-plaže in javna prevozna sredstva

Prav lep pozdravček,

julija bomo preživeli z družino 1 dan v Ajacciu, pridemo z ladjo, odidemo z ladjo. To pomeni, da avta nimamo (enodnevni najem bi bil čisto predrag), bi bila pa vesela, če bi mi lahko dal kdo kak nasvet, kam lahko odidemo od tam s kakšnim javnim prevoznim sredstvom – da nekaj vidimo in da se po možnosti kje tudi malo kopamo. Vem, da je pristanišče čisto zraven centra, kakšnih izkušenj iz prve roke pa bi bila res zelo vesela.

Prav v mestu je mestna plaža. Morje je čisto in v redu.

Samo mesto ni ne vem kaj. Lahko si ogledate rojstno hišo Napoleona, ki je spremenjeno v dokaj v redu muzej. Drugače me mesto ni navdušilo. Glede javnega prevoza nimam nasveta.

Proti jugu bi si jaz ogledala Filitoso (cca. 70 km).
Proti severu pa obalno cesto Cargese – Porto – Galeria (več kot 100 km).
Vendar so to kar razdalje, vprašanje je čas, z javnim prevozom je še počasneje… Verjetno bi kar morali rentati avto.

Mogoče pa samo zahodno od Ajaccia proti rtu Parata, se nekje ustavite in uživate v kristalno čistem morju na kakšni lepi plažici.

Hvala za nasvete!, bomo še malo pogledali.

Mi smo si ogledali Ajaccio z mini turističnim vlakcem, ki vozi po mestu; kar nekaj smo videli in “slišali”, saj je na vlakcu vodič, ki te “vodi” skozi znamenitosti. Na dveh mestih ima vlakec tudi postajo, da lahko izstopiš in si ogledaš. Nisem 100%, ampak se mi zdi, da tak vlakec vozi tudi ob obali od mesta proti rtu Parata, kjer so lepe plaže in čisto morje, kot je že napisala “Mojcej” zgoraj.

O, to je pa super informacija, hvala, predvsem zato, ker imamo 2 otroka … Glede tega, kam vozi, pa bomo preverili.

Na Place Foch je začetna postaja tega vlakca za ogled mesta (morda še kje). Če se prav spomnim, se voziš okrog eno uro.
Pa še ena informacija – v restavracijah popoldne ne strežejo hrane (niti pizze ne dobiš nikjer), šele po sedmi uri zvečer.

Vse se najde, če se hoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close