Kam na Rodosu?
S fantom se v septembru odpravljava na Rodos, vendar se nikakor ne moreva odločiti kam. V mislih sva imela Faliraki, ker nama je všeč, da mesto živi tudi zvečer, Faliraki pa naj bi bil znan kot bolj žurersko mesto. Sicer pa je druga možnost mesto Rodos.
Zanimajo me tudi vaše izkušnje s hoteli v Falirakiju in Rodosu. Želiva namreč all inclusive storitev in me zanima, kakšna je sploh ponudba.
Hvala za vaše informacije.
Mi smo bili v mestu Rodos, mimo Falirakija smo se samo peljali. In sem dobila vtis, da je Faliraki bolj ali manj hotelsko naselje z lokali in štanti. Rodos je pa le staro mesto, fajn se je zvečer sprehajat po ulicah, tudi čez dan je za videt kar nekaj zanimivih stvari. Skratka, predlagam Rodos, tudi tam je zvečer življenje, samo (za moj okus) v lepšem okolju. All inclusive se pa jaz vsekakor ne bi šla, je bolje imet samo zajtrk ali polpenzion, pa vzet avto (vsaj za par dni) in se potikat po otoku, po različnih (čudovitih) plažah, pa spotoma po kakih lokalnih oštarijah pojest kakšne grške dobrote.
Hvala za vaš odgovor. Kolikor sem videla na netu, otok ponuja res ogromno zanimivosti, tako da all inclusive letos zagotovo odpade. Rodos me je že po slikah navdušil, zato sva se odločila za potovanje v to mesto.
V katerem hotelu pa ste prenočevali? Želiva si namreč tudi bližino plaže, zato kakšno priporočilo ne bi bilo odveč.
In še eno vprašanje- ali na zahodni obali res tako piha, kot opisujejo nekateri, in so valovi večji kot na vzhodni obali?
Mislim, da sta se pravilno odločila za mesto Rodos, Faliraki je bolj namenjen zabavam in praženju na plaži, drugače pa je čez dan zelo dolgočasen. V mestu Rodos pa se za vsakega kaj najde.
Razmere na zahodni in vzhodni obali pa glede vetra sploh niso primerjive, to se najbolj vidi na obeh skrajnih koncih otoka. Na jugu (Prasonissi) je na zahodni strani raj za surfarje, medtem, ko se kakih 100 ali 200 m stran na vzhodni obali kopajo družine z malimi otroci. Na severu v Mestu Rodos najdeš nekaj 10 kopalcev na zahodni obali, ki uživajo v vekih valovih in nekaj tisoč na prenatrpani plaži na vzhodnem delu rta.
Ko pa je kak manj vetroven dan, pa je zanimiv izlet na kako peščeno plažo na zahodnem delu otoka, plaže se zelo lepe in kopalcev skoraj ni.
All inclusive v Grčiji bi vama tudi jaz odsvetoval, ker je odlična grška hrana na voljo povsod po zelo razumnih cenah.
Bila sva v hotelu Semiramis – hotel lep, prenovljen, hrana super (ker je bila last minute varianta, sva dobila polpenzion), je sicer čisto blizu plaže, ampak na Z strani in takrat je cel teden tako pihalo, da na tistih plažah skoraj ni bilo človeka. Proti koncu tedna se je veter malce umirjal. Ampak midva sva se itak večinoma z avtom vozila po drugih plažah (meni je bila prekrasna Afandou beach). Prvi in zadnji dan sva šla pa peš na mestno plažo. Je bil pa hotel fajn izhodišče za večerne sprehode do mesta.
Če bosta brez avta, je fajn imet hotel blizu mestne plaže, ki je bolj na S strani otoka (ampak je bila tam že junija gneča). Če imaš pa avto, pa Z stran in veter itak ni problem, ker se lahko odpelješ kamorkoli.
Lepe počitnice želim.
Opusti misel na(mali) Faliraki in se raje usmeri na mesto Rodos.Vsega dovolj,ponudba ki jo iščeš je bogata,lahko izbiraš med hoteli..Brez dvoma se ti bo v mestu mnogo dogajalo že podnevi,zvečer/ponoči pa sploh..Če si bosta ogledala še znamenitosti(muzeje/arhitekturo),bosta odkrila pravo bogastvo zgodovine in izročil.Zabave ogromno,trgovinic tudi,staro mestno jedro za obzidjem še posebej privlačno.Pristanišče je v povezavi s Turčijo (Bodrum)kjer obiščeš bazar.Pravi užitek je kupovati pri njih.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.