Djerba-Krokodilja farma in Midoun
Še kakšen koristen nasvet za tiste, ki se odpravljate na Djerbo.
Glede Krokodilje Farme – se splača iti pogledati – na vsak način v lastni režiji kot jih je že več pisalo na forumu. Taksiji so pred vsakim hotelom, vse je varno in max. poceni, je pa na forumu dezinformacija kdaj je potrebno iti. Piše povsod, da v sredo, petek ali nedeljo ob 17:00 uri, ko krokodile hranijo.
Ni res – krokodile hranijo vsak dan (piše jasno na tabli takoj po vstopu)in to ob 16:00 (torej bodite tam ob npr. 15:30. Sam sem zaradi tega, ker sem verjel forumu zamudil hranjenje in potem so bili krokodili res dolgočasni, saj vsi samo ležijo, vrhinec pa je že, če se kateremu ljubi splaziti iz vode. Kot zanimivo-tudi vodička (Kompas) nam je na avtobusu rekla, da jih hranijo v sredo, petek in nedeljo.
Mesto MIDOUN – se max splača iti. Je veliko fix price trgovin – vsaj 10 velikih v ožjem delu mesta, kjer je tržnica (radius 300m), kjer imaš le znamke Prada, D&G, La Coste,…
Vse te majice (v kvaliteti ne vidim nobene razlike napram našim trgovinam) so cca. 16 TD (8,5 €), pri nas pa sem na letališču isto majico videl za 98 €.
Marsikomu je neprijetno tisto barantanje in prodajalci na tržnici ki težijo (tudi moji ženi ni bilo prijetno oz. sploh ni želela iti), v teh trgovinah pa je bilo isto kot pri nas. Smo mislili le malo pogledati, potem pa smo se vrnili s polnimi vrečkami, ženo pa kar nisem mogel izvleči iz trgovin. Smo morali iti naslednji dan še enkrat, ko sem v hotelu zamenjal še nekaj €. Za tržnice bi rekel brez veze (razen če rabite kakšno lončeno posodo ali pa njihovo tradicionalno oblačilo), saj je vse to in še 10 x več tudi v Fix price trgovinah, – razen če želite doživeti barantanje. Sam sem kupil neko malenkost – zbil iz 45 na 12 TD po tem, ko je pritekel za mano iz trgovine. Kravata Hugo Boss, v škatli, z manšetnima gumboma in lobčkom v barvi kravate = 10 TD (5,5 €), očala vseh znamk 6-8 TD, Večje ženske denarnice Prada, D&G,… 14 TD (7,5 €),…, večja ženska modna torba D&G 32 TD (17 €),… … … …
Skratka se zelo splača iti, taksiji vozijo kot po tekočem traku, cena pa je bagatela. Tudi v samem Midounu vidiš v vsakem trenutku med npr. 70-imi ljudmi vsaj 1/3 evropejcev, v trgovinah pa 90 % tako da ni nobene bojazni – kot rečeno občutek nič drugačen kot doma.
LP
Erik, vse v glavnem točno, me pa zanima, če si bil res na farmi, ker hranjenje, ki se vsekakor ne sme zamuditi (brez tega je brezveze) poteka od 17.15 ure dalje, torej če si notri malo pred peto ne boš zamudil najzanimivejše…včeraj smo bili tam…kar se pa tiče Fix-Price trgovin v Midounu pa je res, da če mene vprašaš lahko zaprejo vsi tisti reveži na tržnicah ipd., kot primer za neko večjo stvar je hotel v običajni trgovini 70TD, na vprašanje koliko dam (20TD), se je le užaljeno obrnil… in to podobno oZ. še lepšo smo v Midounu dobili za 7TD !!!
Forum je zaprt za komentiranje.