Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kampiranje in hladiln(ik)a torba

kampiranje in hladiln(ik)a torba

Gremo prvič kampirat na morje. Hrano bomo večinoma kupovali sproti, vseeno pa bi potrebovala nekaj, kamor bi spravila odprto mleko, jogurt, pa kos sira… Kaj uporabljate vi? Hladilnik zavzame preveč prostora. Razmišljam o hladilni torbi, samo kam naj jo priključim? Kuhali bomo na plin, svetilko imamo tudi na plin, tako da se mi nekako ne splača vzeti elektrike samo zaradi hlajenja. Če jo bom priključila v avto, se mi bo spraznil akumulator!?

Akumulator v avtu se zelo hitro sprazni, če avto ne deluje. Iz lastnih izkušenj pred leti…tako da to odpade. Lahko se v kampu najame hladilnik, vendar je cena podobna kot elektrika.
To še mene zanima, če je še kakšna rešitev, priklop brez elektrike.:-) Se dobi kakšen mini akumulator? Pa da lahko še telefon napolniš npr? he, he se bojim, da sanjarim. 🙂

Za telefon … lahko ga napolniš v avtu z 12V polnilcem. To gre, saj n e porabi veliko. Lahko tudi že kupiš solarni polnilec za cca 30 do 40 Eur. Ta deluje povsod, kjer je sonce.

Hladilne torbe s pogonom (tiste za priključit) so bolj ali manj brez veze, ker to niso pravi hladilniki in ustvarjajo le do cca. 10 stopinj temperaturne razlike. Boljše malo več. In porabijo precej elektrike.
To pomeni, da če je v okolici 30 stopinj, bo v torbi – če je stalno priključena – cca 17 – 20.

V kampih so najboljša rešitev najemniški hladilniki. V precej kampih so – ne pa v vseh.
In dobro se je postaviti nekam blizu, da ne nosiš potem pijače ali masla, vsakič čez pol kampa…

Čene boste vzeli priključka za elektriko, potem najemite hladilne bokse,če jih imajo. Drugače pa vse kupuješ sproti.

Jaz sem vedno imela elektriko, ker je bil strošek majhen, je pa odvisno za koliko časa greš, da se ti sploh splača vlačit manjši hladilnik s seboj.

Mi kampiramo že veliko časa. Za namen hlajenja uporabljamo hladilno skrinjo, ki je na 12v/220v in plin. Ko potujemo jo imamo priklopljeno v avtu, v kampu pa jo imamo na plin (ki zelo ohladi, veliko bolj kot elektrika). Če je v kakšnem kampu elektrika poceni, pa takrat hladimo na elektriko. So pa te skrinje drage, tako da če ne nameravate tudi v prihodnje kampirat vam je ne svetujem. Za en dan živila, ki morajo sicer biti v hladilniku dobro zdržijo, če jih zaviješ v več plasti kakšne folije (npr alu – kaj podobnega kot je tista zaščita za armaturno, ki jo položiš navetrobransko steklo) in vse skupaj zaviješ še s kakšno deko ali flisom in položiš nekam v senco. Dokler nismo imeli škrinje smo se tudi tako prebili :))

Nama hladilna torba dobro služi, jo imava kakšne 3 leta. V avtu jo imava priključeno, ko se voziva, v kampu pa najameva elektriko. Stvar ni tako zelo poceni, vsaj malo boljša ne (ni pa ful draga, no), tako da se ti splača, če nameravate hoditi s šotorom večkrat, ne samo enkrat. Je pa fina, ker potem nisi odvisen od tega, ali ima kamp kladilne omare, če jih ima, a so ok oz. da niso vse zasedene … če se pa seliš na 3-4 dni, pa sploh ni primerjave.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close