Andaluzija
Imam par vprašanj glede Andaluzije, ki si jo bomo ogledali za prvomajske praznike.
Priletimo v Sevillo in bomo 5 dni po Andaluziji. Planirali smo ogled Seville in potem z rent-a-carom do Granade (Alhambra), Cordobe in nazaj v Sevillo.
Kaj si moramo nujno ogledati oz. okusiti (hrana, pijača)?
Je rent-a-car bolje rezervirati že na letališču ali kar iz Slovenije?
Opozorjena sem bila na morebitne rope oz. tatvine, je tega res veliko?
Hvala vsem za vaše odgovore.
Uf, sem vam fouš!!!
Kaj si morate nujno ogledati – no, ne vem, če je kaj nujnega kjerkoli. Pač po lastnih interesih. O vseh mestih je toliko na internetu, da res ni težko izluščit tistega, kar te zanima.
Nujno pa morate it na tapase pa v kakšno domačo lokalno oštarijo, v kakšni stranski ulici, kamor zahajajo domačini.
Rent-a-car bi bilo mogoče fajn rezervirat že od doma, lahko bolj v miru pregledaš vse ponudbe. Mi smo bili v Španiji dvakrat z avtom, enkrat z avionom v Barceloni in smo rentali avto, enkrat pa z avionom 1 teden blizu Malage in smo bližnjo okolico, pa do Cordobe, obdelali z javnim prevozom, ki je v Španiji odlično organiziran.
Kar se pa kraj tiče – mene so že parkrat okradli v Ljubljani, v skupaj več kot mesecu dni bivanja v Španiji je bilo vse OK. Moraš biti pa seveda previden, ne puščat kakšne prtljage brez nadzora, pa kakršnihkoli stvari v avtu na vidnem mestu…
Uživajte – pa saj v Španiji ne moreš, da ne bi!
Hvala obema za odgovore.
Saj poguglala sem si veliko, pa vseeno je fajn prebrati mnenje nekoga, ki je te kraje že obiskal, se jih naužil:-)
Karte za Alhambro sem rezervirala in moram preveriti ali ta rezervacija res drži glede na to, da sem po mailu dobila le potrdilo glede rezervacije (preko Servicaixa: http://www.servicaixa.com/nws/jsp/session.jsp;jsessionid=Jm82Zmpk5yTrqMprvNMSKn8P22qYFJ1rtGYkv9jwgMpS3HzpT8H0!-422048958!2063508526?control=serviticket.sis.servlets.hSrvRecinte&codTipusEvent=0&codPoblacio=152&codRecinte=09OZ&idioma=CAS&CODIUSU=P055AL07&SERVICE=VENDA)
Do Ronde, pa tudi do Cadiza bi tudi skočila če bova le utegnila, ker tudi mene mami.
Nočitve imava organizirane tako, da planirava:
– pon ok. 13ih prihod v Sevillo
– tor Sevilla
– sre z avtom do Granade (Alhambra)
– čet Granada in zvečer do Cordobe
– pet zvečer prihod v Sevillo od koder je v soboto zjutraj avionski let
Ja res je 5 dni prekratkih, zato pa bi se rada čimbolje informirala.
Se priporočam še za kak nasvet, informacijo, morda priporočilo glede gostiln, ipd.
Živjo!
Za vse, ki ste že bili v Španiji oz. državo dobro poznate. Zanima me, katero področje je zanimivejše za ogled, Andaluzija s Sevillo, Granado in Cordobo ali sevrna Kastilija z osrednjo mezeto, Madridom, Salamanco, Toledom in Segovio. Rada bi izkusila predvsem nekaj tipične Španije, malih belih mestec in se naužila nihovega lahkotnega vzdušja.
Omejitev predstavlja prevoz – vlak/bus iz Barcelone in pa časovna omejitev – približno 10 dni.
Hvala za predloge, prav tako pa bi koristili vtisi Andya12 in toma33. Upam, da sta lepo potovala.
LP, TaNefre
Forum je zaprt za komentiranje.