Tunizija-prehrana
Ojla,
odpravljam se v Hammamet in na veliko prebiram vse info. o hrani, varnosti… (malo me je vse skupaj že prestrašilo, če sem iskrena). Skratka, veliko se omenja, da se ne sme uživati hrane, ki ni olupljena, pa ledu itd., ampak vse je tako obširno, nič ni napisano specifično, kar me zelo bega in na koncu ne bom jedla nič:-(( Zato me zanima sledeče:
– katero hrano (sadje, zelenjavo, glavno jed. marmelado, kruh…) lahko jem, da bom zmanjšala možnosti za prebavne motnje (prosim, napišite mi zelo specifično, hvala!)
– ali lahko v kovček na letalo nesem tudi manjši nožek, s katerim bi kaj olupila, ali je to prepovedano?
– ali je dovoljeno, da nesem zraven kaj hrane (npr. kosmiče, priboljške, filtre čaja (kamilico), kako limono, prepečenec…), seveda v kovčku
– in samo še tole: kje imate shranjene dokumente (bančna kartica, potni list, denar), ko greste na izlet, plažo? Kje je najbolj varno?
Hvala za vse odgovore!
Že večkrat povedano. Jejte sadje, ki se lupi- to je pomaranče, banane, jabolka, kivi,opuncijo. Solato boste jedli doma, ker jo perejo z vodo, ki je ne pijemo.
Kupuje se ustekleničena voda z originalnim zamaškom, ne pije se zelo mrzlih pijač ( kot veste v Tunisu domačini pijejo vroč metin čaj- le zakaj?).
V kovčku lahko neseš s seboj čajne vrečke, ampak kaj pa boš z njimi. Tunis ni nekaj, kar ne bi bilo civilizirano, pa tudi cene niso tako pretirane, da si piškotov ne bi mogla kupiti! Pa ostalega tudi. Če pa ste čustveno navezani na svojo hrano, potem pa to gotovo niso dežele za vas. Če greste samo zato, ker je ceneje kot pri naših sosedih, boste razočarani, ker je dežela, ljudje in kultura drugačna od naše in če je ne boste sprejeli ne boste nič uživali.
Pa lep dopust želim
Mačka, hvala za nasvete. Nisem čustveno navezana na domačo hrano, kvečjemu obratno, zelo rada testiram druge hrane. Gre pa zgolj za to, da bolj prisegam na preventivo kot kurativo. Izleta se že zelo veselim, nič bat:-).
Skrbelo me je, ker marsikdo navaja pod hrano, ki se ne sme jesti, tudi banane in pomaranče. Vem, da so tam tudi trgovine, ampak če nesem zraven kako limono ali prepečenec, me menda ja ne bodo ustavili zaardi tega???
Pa lep dopust:-)
Forum je zaprt za komentiranje.