Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Odkupim karto za Nacionalne parke ZDA

Odkupim karto za Nacionalne parke ZDA

Zdravo!
Rada bi odkupila karto za Nacionalne parke v Ameriki. Bila naj bi namreč prenosljiva in velja eno leto od nakupa. Če je bil kdo v Ameriki pred manj kot enim letom oz. če pozna kdo koga, ki je bil tam…se zelo priporočam, naj se mi oglasi na mail: bavcar.petra@gmail.com
Hvala!

Punca, karte ni prenosljiva.
Ko sem bil leta 2007 v ZDA sem se morel ob nakupu karte podpisati na njo. Potem sem pa ob vsakem vstopu v park moral pokazati tudi osebni dokumet, kjer je bil moj podpis…

Zee

Zee ima prav.
Leta 2007 smo za karto dali USD 80. Za vstop v posamezne parke je bila cena USD 25. Ogledali smo si jih kar nekaj, zato se nam je nakup letne karte splačal.

Hm..pa zagotovo ni prenosljiva (ali kje na karti to piše?)? Ker mi je moja sorodnica, ki je tudi kupila to karto dve leti nazaj, zagotavljala, da nikjer ne piše, da ni prenosljiva… :-/

Kartico kupiš na vhodu katerega koli nacionalnega parka v lasti države. Če je park v privat lasti, ta kartica ne velja. Plačaš, na kartico se podpišeš (Passholder) in pokažeš dokument, na katerem je tvoj podpis. Lahko se podpišeta dve osebi (Passholder two (Optinal) – only two signatures allowed).
Na kartici piše:
Valid for entrance … at Federal Recreation sites for pass holder and occupants of ….. vehicle or pass holder and three persons. VALID PHOTO ID REQUIRED.
Na vsakem vhodu v park so nas vprašali po dokumentu s sliko in podpisom. Dokument pokaže lastnik prvega ali drugega podpisa.
Lepo potovanje….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close