Potepanje po Angliji – London – ideje izkušenih?
Včeraj je tu gori potekala debata o tem ali v London ali v Pariz.
No, pri meni dileme ni, grem v Anglijo. Kakih 5 dni si bom vzela tudi za London. Grem sama in prvič.
Imam že malenkost razdelano, kaj bi si rada pogledala.. ampak, glede na to da ste nekatere včeraj pisale, da ste bile gor že ogromnokrat ipd. imate zagotovo več insajderskih izkušenj hehe. Zato bi vse tiste (sploh “prtisnjena” upam da se bo oglasila) prosila, če lahko poveste svoje izkušnje – kaj je “must see/do” v Londonu. Ne mislim, da mi morate tu zdaj itinerar sestavit, zanimajo me bolj tiste stvari, ki ne spadajo ravno v nek splošen ogled mesta, pa so vam vseeno ostale v prijetnem spominu.
Tudi kakršenkoli drug nasvet bo dobrodošel.
Hvala ful 🙂
Meni osebno eno najlepših mest kar sem jih videla….:)))
ne vem kje naj začnem…5 dni je malo, ampak dovolj da prideš na okus…..
jaz sem tudi imela izdelan načrt:))) obiskala sem vse taglavne….se pravi kraljico, london eye..uf…takrat je bila razstava Dalija…zdaj pa ne vem, če še je, se jo definitivno splača ogledat…Camden town, the Bridge…sploh ne vem kje naj začnem…skratka….zavidam ti:)))
aja karto sem si jaz kupila za 14 dni…se pravi za podzemno…
drugače ti bo pa tole pomagalo http://www.tfl.gov.uk/home.aspx…
no…skratka zavidam ti
Muzeji in galerije, meni sta všeč predvsem National Gallery in British Museum, pa Tate Modern.
Tower of London.
Oxford Street, Regent, Old Bond Street.
Fajn je it pogledat Harrods, pa Fortnum & Mason.
Knjigarne, predvsem večje na Oxford Streetu,pa potem je ena ulica z več manjšimi, specializiranimi knjigarnami, mislim da Charing Cross.
Ob vikendih “tržnice”, meni je bil najbolj všeč Camden Market, pa Notting Hill.
Restavracije – če ti je všeč malo bolj eksotična hrana, potem ne smeš mimo Wagamame. Restavracije v Chinatown-u na Gerradu.
Mah, toliko je tega, da si vsak najde nekaj zase. Še najbolje je, da se recimo prvi dan kar malo sprehajaš, da “začutiš” mesto. Mogoče kupiš sendvič, se usedeš v enega od parkov (na travo, seveda) in samo uživaš.
Meni je London zakon, sem bila že kar nekajkrat, pa komaj čakam, da grem spet.
lahko še tukaj malo pobrskaš
Hoj, nujno, nujno moraš na kakšen musical, mama mia, meni je bil všeč tudi the fantom of the opera, karte lahko dobiš tudi do pol ceneje pri uličnih prodajalcih. Nujno začni ogled z nadstropnim busom – organiziran ogled Londona, krožna vožnja, na busu lahko kupiš ceneje nekaj kart, zastonj je ogled Londona z ladje, a veš, tista varianta hop on hop off bus. Jaz sem se prvo popoldne peljala celo krožno vožnjo, naslednje jutro pa sem štartala z ogledi tega kar sem želela videti, enostavno prevoz s tem busom, saj karta velja 24 ur. Joj, mej se!!!
Krasne ste, hvala 🙂
Ja, hop on hop off bus mi je bil že nekajkrat priporočen hehe, bom preizkusila 🙂
Preden se vržem v globine interneta poskusim srečo še s tem vprašanjem: kaj obstaja kakšna mesečna karta, ki bi veljala za vse vlake in/ali buse po Angliji? Obiskala bom namreč še nekaj mest in se tudi kar nekaj prevozila.
Jaz sem bila zelo zadovoljna z ogledom mesta z dvonastropnim avtobusom,brez strehe.Tukaj vidiš vse znamenitosti.Drugače pa mi je bil dober Rock Circus,kjer imajo voščene lutke glasbenikov,Zelo sem bila navdušena nad trgovino Warner Bros,saj je trgovina s samimi igračami v več nadstropjih.V enem nadstropju so plišaste,drugem lokomotive in pripomočki…Zelo ,zelo lepe pa imajo parke.Jaz sem še obiskala Stonhenge in severno obalo,saj sem imela prevoz. Imaš kaj videti,pa še gužve ne bo saj ima polovica angležev Novo gripo in so doma.Drugače pa je tam trenutno zelo vroče,včeraj zvečer so imeli 31 stopinj celzija.
Lepo potovanje,pa ne sekiraj se zaradi gripe,saj v angliji množično hodijo na obiske tistim,ki že imajo gripo,da se okužijo,saj pričakujejo jeseni veliko težjo obliko in tako želijo postati čim prej imuni.LP
Aja? Gripo? Ma jaz že ne bom zbolela 😉 Hvala za vse nasvete, si bom vse skrbno zabeležila. Potujem pa čez dobrih 14 dni, upam da se bo vreme držalo 🙂
Jaz potujem najprej na jug (Dover, Canterbury etc.) pa London, York, Manchester in Liverpool.
Če je kdo v teh mestih že bil, velja enako vprašanje kot zgoraj za London hehe 🙂
Malo me skrbi glede easy jeta, kjer je dovoljeno samo 20kg prtljage, vse ostalo pa se svinjsko doplača, kakor sem gledala. A je en povprečen backpackerski ruzak težji od 20kg? (a obstaja še bolj neumno vprašanje) 🙂
mi smo bil nazadnje mesec nazaj. guzve ni bilo nobene, srackalo ga je vreme- anglesko pac. Sli smo z avtom, izkrcali smo se v Dovru, si ogledali Dovrski grad in te slavne pecine. Dovrski grad je kar precej velik, tako da kar rabis par uric, je pa razgled iz tega gradu cudovit.
Leeds castle, nekaj 10 km naprej od Dovra proti Londonu. Cez poletje imajo cez vikende viteske igre, sov z ptici (kragulji, ujede…….) ponazarjajo zivljenje v srednjem veku, grad lepo opremljen, vredno ogleda, ni dosti iz poti.
London, ne vem, ce je kdo omenil London Tower- kjer so na ogled kraljicini dragulji, Windsor castle, je malo ven iz Londona, poleg ledolanda, ampak je ziv grad, ki zivi in diha, kjer kraljica prebiva med vikendi in s eskoz nekaj dogaja.
Mi smo bili se v Science museum, Victoria in Albert Museum, History museum – so vsi brezplacni, Buckinghamska palaca Poleg Buckinghamske palace je se en poseben muzej kocij, tudi tega smo si ogledali.
sli smo tudi na London aye, ki je pa meni ostal v slabem spominu, ker poleg visoke cene, je bil dan dezeven in meglen in nismo videli kaj dosti……..
London je krasno mesto – mi se bomo se vrnili.
aja, pa ne pozabi si nabavit Oyster carda, ce mislis uporabljati podzemno.
Uzivaj – sem ti faus.
Forum je zaprt za komentiranje.