Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba-AI-doplačilo za hladilnik-SE SPLAČA??

Djerba-AI-doplačilo za hladilnik-SE SPLAČA??

Pozdravljeni,

Kot vidim je potrebno v Hotelu Vinnci Djerba resort kjer imamo rezervirano doplačati za hladilnik 10 TD/dan (recimo 40 €/teden).

Ali se izsplača doplačati za hladilnik – ali ga sploh potrebujemo glede na to, da imamo AI in da ne bomo toliko odvisni od svojih pijač/hrane, ki bi jih imeli v sobi na sobni temperaturi?

ALi je potrebno v kolikor bi nekdo želel imeti hladilnik že prej povedati, da se dodeli takšna soba, ali pa je hladilnik v vsaki sobi in je v kolikor se nisi odločil za njega enostavno zaklenjen??

Kaj pa sef (2 TD/dan) – bi se priporočal??

Hvala in LP

Glede na moje izkušnje: sef vedno vzamem. Hladilnika ne. Itak imaš sobo klimatizirano in če imaš pijačo na tisti temperaturi, je čist ok. Nobene pijače itak ni priporočljivo pot čist mrzle, ker lahko dobiš prebavne motnje (mislim na ustekleničene pijače).

Predvidevam, da tudi v Tuniziji v lokalih dobiš ohlajeno pijačo? Al jo moraš imet (kot doma) v svojem hladilniku?

Ali je v tem hotelu menjalnica? Mi smo si sedaj rezervirali ta hotel, in upamo na fajn dopust,..

Vsak hotel ima svojo menjalnico, oziroma menja kar receptor. Tudi potem iz njihove valute nazaj v evre (kot veš, njihovega denarja ne smeš nest domov)

…že 12x v Turčiji in Tuniziji ! Še nikoli najem sefa, ter še nikdar slišal v svojem terminu, da bi komu oropali sobo !!!!!!

mi smo bili v tem hotelu 3 poletja nazaj. v hotel smo prišli ob 1 zjutraj. hotel je precej velik in širok. ker smo bile dve družine smo v agenciji prosili za 2 sobi vsaj v istem nadstropju. seveda smo bili vsak na svojem koncu. mi smo sicer dobili v redu sobo s klimo dokaj delujočo. svakinja pa je dobila sobo v pritličju in z nedelujoči klimo. si moraš mislit kako to zgleda v avgustu. v glavnem so se prišli k nam ohladit, ker itak po tuširanju si bil spet moker. in seveda je bila taka sopara, da si še dihal težje. glede hladilnika, mi smo ga najeli. res da je klima v sobi, ampak ne si mislit, da te ne vem kako ohladi. klima deluje, če je kartica noter. lahko daš kakšno tvojo staro kartico noter, ko greš iz sobe, ampak če imaš kakšno smotano sobarico ti bo to kartico, ko odide iz sobe vzela ven in položila na mizo. in če greš na celodnevni izlet ni ravno prijetno se vrnit v toplo, soparno sobo. ker se ne shladi tako hitro. mi smo klimo imeli tudi ponoči, ker vrata odpirat nima smisla. ni zraka. ko na recepciji rečeš, da boš najel hladilnik in je to recimo ponedeljek zvečer, boš hladilnik dobil ecimo v torek zvečer in ti ga bodo kljub prigovarjanju zaračunali najem za cel dan. je pa praktično imet hladilnik, ker če greš na izlet imaš ohlajeno pijačo. pa tudi čez dan paše spit ohlajen sok ali vodo. osebje je izredno počasno. bazen, ležalniki je v redu. wc na bazenu je bil solidno očiščen. smo pa hodili skoraj vsak dan na izlete, ker smo šli prvič na djerbo.no, iz moje strani tudi zadnjič. meni je bolj všeč grčija.

Ma mi smo bili ravno v Vinciju. Nismo imeli nobenih težav z klimo in sobaricami pa čeprav smo bili tam 14 dni.

Hladilnika ne potrebuješ, ker je prav mrzla pijača iz hladilnika glavni razlog za prebavne motnje in ne čistoča, kot mnogi zmotno mislijo.

Tudi če greš na izlet z ohlajeno vodo jo imaš po 20 minutah tako kot je ozračje. Ne delajte panike.
Čene se pa znajdi. Kelnerju pri šanku daj spodobno napitnino in boš lahko steklenico tople vode zamenjal za hladno. Mora biti samo enake znamke.

Toliko kot daš za najem hladilnika ne boš razdala napitnin kelnerju in sobarici. In verjemi da ti nagrajena sobarica ne bo vlekla falš kartic ven.

Razumeti moramo da so tam plače grozljivo nizke.
My boy na plaži mi je za 5E 14 dni rezerviral najboljše ležalnike pa četudi smo prišli popoldan. Pri gospodu z kamelo in kamelčkotom nam je zrihtal super ponudbo. Nosil nam je pijačo k ležalnikom. Priporočal izlete. Svetoval pri nakupu raznih neumnosti na plaži. Rute, šali……..
Če tako pogledam on srečen – mi srečni.

Enako v jedilnici. Pustiš na mizi nekaj drobiža. Naslednji obrok te že čaka kelner in ti zrihta mizo. Otrok bi za zajtrk palačinke. Vrsta dolga, tvoj otrok pa v doglednem času dobi svojo. Podkupovanje? ne. To je samo način življenja v arabskem svetu.

prerekat in zahtevat neke pravice tam ne obstaja. Če bi na recepciji pustila nekaj drobiža bi bil hladilnik v sobi še preden bi ti do sobe sploh prišla.

Prej ko se vživiš lažje ti gre.

Silveli,

Kako pa bo kelner vedel, da si ravno ti pustil nekaj napitnine na mizi gleda na to, da te ko jo pobere ni več tam, verjetno pa nima vsak vsak dan isto mizo?

Ali je za pustiti napitnino vsak dan ali le prvi in nekaj več? Koliko?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close