grčija, turčija ali bolgarija?
živjo.
bila sva že na djerbi in tuniziji, zato tja ne, v egipt pa tudi ne, ker je podobno. letos bi šla kam od zgoraj omenjenih 3 destinacij, ne predrago, do nekje 550 evrov all incl. (se tudi najde) ali pol penzion. rada bi nekaj, da ne bo predolgočasno, da bo blizu center in morje. kam priporočate? grških otokov je toliko, da kar ne vem kam – ne vem kje je najlepše morje. (baje sntorini, ki pa je sicer dolgočasen – pravijo, da je super za izlet, da en teden pa nimaš kaj počet). kakšna deja?? hvala.
živjo.
bila sva že na djerbi in tuniziji, zato tja ne, v egipt pa tudi ne, ker je podobno. letos bi šla kam od zgoraj omenjenih 3 destinacij, ne predrago, do nekje 550 evrov all incl. (se tudi najde) ali pol penzion. rada bi nekaj, da ne bo predolgočasno, da bo blizu center in morje. kam priporočate? grških otokov je toliko, da kar ne vem kam – ne vem kje je najlepše morje. (baje sntorini, ki pa je sicer dolgočasen – pravijo, da je super za izlet, da en teden pa nimaš kaj počet). kakšna deja?? hvala.
Definitivno grški otoki.. Če želita malo več dogajanja (kar tudi pomeni malo več gužve), potem Rodos (priporočam), malo manj dogajanja, ampak menda najlepše plaže v Grčiji pa ponuja Lefkas. Tudi Santorini se meni lansko leto nikakor ni zdel dolgočasen- idealen otok za raziskovanje s skuterjem in zganjanje romantike:) V glavnem mestu (Fira) je tudi kar nekej nočnega življenja. Otok je kot iz pravljice, je pa res, da plaže, v primerjavi s plažami na drugih otokih, niso (oz se vsaj meni niso zdele) kaj posebnega.
Js na vajinem mestu ne bi vzela AI, ker je hrana v grških restavracijah odlična, cene pa primerljive z našimi, poleg tega se lahko ves dan potepaš po otoku. Če že, je dobro natančno pogledat, kaj hotel pod AI ponuja, saj je grški AI menda veliko skromnejši od tistega v Tuniziji, Turčiji..
Oprosti, ampak najbrž so ljudje, ki to pravijo, dolgočasni. Zame je Santorini najlepši grški otok (pa sem jih s trajektom v lastni režiji obredla kar precej), dovolj za vidit in naužit. Povsem drugačen kot Krf, ki sploh ni tipično grški, ker je preveč zelen.[/quote]
rainbow – se strinjam. ne razumem, kako lahko nekdo reče, da je santorini dolgočasen. meni je bil točno to, kar sem si predstavljala pod “pravi grški otok”. lep, zanimiv, prijazni ljudje, ful turistov in hkrati nobene gužve. super, na santorini se ziher vrnem.
eden bolj dolgočasnih je krpatos, ki pa je vseeno primeren za lep dopust.
Jaz sem bila na vseh naštetih destinacijah in če bi jih razvrstila od najboljše do manj dobre bi bil seznam tak
-Turčija – Kemer. Res nepozabno
Vmes pa so po kvaliteti enakovredni Egipt, Bolgarija, Djerba
Najmanj nam je bila všeč Grčija. Pa ne v smislu da je bilo slabo. Samo se mi zdi da se grško obalo malikuje skoraj tako kot hrvaško.
Da pa moram avto rentat da se z hotela odpeljem do baje sanjske plaže na kateri moraš še mastno plačati da imaš marelo in ležalnik.
Ja pa bili smo na Krfu, Kreti, kefaloniji
No ni nujno, da se odpelješ stran od hotela. To je samo kot dodatek, ki si ga zaželiš, da si sam na plaži. No nam to odtehta, pa še ogledamo in raziskujemo otok obenem, pa poiščemo kakšno dobro gostilnico… Sicer pa gremo letos z camperjem na otok in se že prav veselimo spanja čisto ob vodi, pa jutranja kavica ob morju…..
Egipt pa “šparamo za jesenske počitnice”, ker tam je vreme v novembru skoraj 100% sončno in vroče (beri tudi cene so nižje), zato v tem obdobju jaz tja ne bi šla.
Sicer pa vsak po svoje, hvala bogu.
hvala vsem za odgovore. žal konec avgusta nimam dopusta, moramo it v juliju, najverjetneje okrog 13. 7.
kar se tiče santorinija – gledala sem slike od ene, ki je bila na križarjenju in so se tam ustavili. res ga je prehvalila, kako je lep, ampak po slikah sem videla, da je pol otoka gola, na polovici so tiste bele hiše oz. stavbe in ena glana ulica, tako da en teden pravi, da nimaš kaj delat, da ti je dolgčas, da se nič ne dogaja – kako pa je, pa ne vem. je pa res, da je eden dražjih grških otokov.
ok, pol sem bolgarijo že črtala, torej ostanejo grški otoki in turčija, pa če je v turčiji prevroče, torej ostane grčija – zdaj moram smo še najti poceni ponudbo …
če ima kdo še kak nasvet, bom vesela.
Santorini je krasen, ampak za videt, dva tedna pa tam nimaš kaj početi. Je tudi eden dražjih otokov. Plaže so res samotne (razen mestnih), so pa praktično brez sence. Je precej kamnit in gol otok, pa še pihati zna precej, pa ne samo na Santoriniju, tudi na drugih grških otokih te zna to precej motiti, če nisi ravno ljubiteljica vetra.
Meni je Turčija bolj všeč.
če greš za teden dni v all inclusive hotel, je turčija morda malenkost na višjem nivojukot grčija. Ampak spraševati na keteri otok, če boš itak večino časa v hotelu in na hotelski plaži je itak brez veze. santorini je zelo turističen, plaže pa niso najčudovitejše.
Mi gremo najraje v Grčijo kar tako, z nahrbtniki, brez vnaprej določenega aranžmaja. Recimo let v atene, taksi do pristanišča (pirej) in nato na prvi trajekt, ki pride. Tako smo obdelali Ios, Santorini, naxos in še kakega (tudi kreto), drugič smo šli s trajektom do Igumenitze in nato na lefkas in kefalonijo, tretjič a rodos z letalom, tam pa rentacar in apartma.
Ješ lahko odlično hrano, poceni (gyros pita, souvlaki pita … kup pekarnic je (spinnakopita) … v vsaki vasi se da najti kakšen poceni družinsko hotelček in obenem veliko vidiš in doživiš. Letos gremo spet, ker je grška hrana odlična, grki pa prijetni in gostoljubni. Plus ogromno zgodovinskih reči je za videt! Lonely planet v roke in gremo!
Forum je zaprt za komentiranje.