Najdi forum

Madagaskar

Ima kdo kaj novic?
zanima me karkoli od kogarkoli.
Česa ne smem zamuditi, kako je z notranjimi leti, kateri vodič je najboljši…?
Na Madagaskar potujem oktobra…
Hvala,LP

Na Madagaskar grem septembre in se vrnem začetek oktobra. Če ne bo prepozno, ti takrat napišem nekaj informacij iz prve roke. sedaj, ko se na pot pripravljam, se mi zdi Bradtov vodič zelo dober za zgodovino, geografijo, naravo in zlasti sociologijo, Lonely Planet pa uporaben zlasti za prenočišča…

Hvala,
super bi bilo kaj slišat oziroma brati.
Mogoče se že dol srečamo.
LP

Se beremo v oktobru. Lepo se imej na potovanju.

A imaš kakše antimalarike? jaz nimam namena nič uzet, ker bom dol v suhem obdobju.
Uživaj tud ti

Komarji me imajo zelo radi, zato bom antimalarike verjetno jemala (jutri se grem še dodatno mpozanimat na ZZV). Brala sem, da je 90% Madagaskarja epidemičnega z malarijo, vključno s Tano. Res pa je, da jih v sušnem obdobju ne bi smelo biti toliko.

Nekje sredi oktobra se odpravljam na vzhodno obalo Madagakarja – nekoliko višje od Tamatave. Bil sem tam že večkrat in je le nekoliko problematično glede malarije . Priporočam dosti tonika , komarnik – Se pravi mreža za zaščito pred komaji., V lokalnih lekarnah je povsod na voljo dovolj Nivakina , ki je obenem zelo poceni . Večji problem so črevesni zajedalci, ki pa tudi podležejo pod uporabo Metronidazola ( tudi dostopno po lokalnih lekarnah.
Antanarivo je resnično nekoliko zanemarjeno mesto zato ne priporočam daljšega zadrževanja v njemu.
Drugače pa uživajte v čisti in precej pokurjeni naravi. Franci

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close