ANTALYA – STERNFAHRT
lep pozdrav!
Potujemo 27.09.03 iz Salzburga v Antalyo. Bila je last-minute varianta z avstrijsko agencijo DELFIN TOURISTIK za cca. 88.00 SIT/oseba in vključuje 7x hotel 5*, AI in 2 izleta (Hotel je vsekakor 5*, vendar po turških standardih, imena hotela pa še ne poznamo ). Polet z letalom nemške družbe Aero Lloyd.
Ker je takšen ali zelo podoben aranžma že nekaj časa prisoten preko Ilirike turizma, me zanima če je že kdo bil na teh počitnicah in seveda vtise o vsem (pozitivne in negativne).
Ko bomo prišli nazaj, ti bom napisal kratko mnenje o tej ponudbi. Mislim da je poceni zato, ker ne veš v katerem hotelu boš in tudi nimaš vpliva na izbiro hotela (samo to da je 5* po turških standardih).
Ilirika pa prodaja ta aranžma za Delphin Touristik iz Avstrije, lastnik(i) pa je turek. Agencija je specializirana na potovanja v Turčijo in še nekaj vzhodnih sredozemskih držav.
LP
Takole:
Ilirika ima 10.000 nižjo ceno, ker potem posebej zaračuna let. takso.
Organizator je vedno!!!!!!!! Delphin, njegove aranžmaje lahko plačate v katerikoli agenciji: Ilirika, Sonček, Avantura, Kažipot….
v paketu je 5* hotel – ime znano ob prihodu v Antalyo
– izlet Pammukale 2 dni – obvezna udeležba sicer doplačilo 89 Eur na licu mesta
– na povratku je ogled tovarna zlata in prodajalna tepihov
– poldnevni šoping v Antalyi
Cena je pa tako ugodna ker ta potovanja sponzorirajo prodajalci tepihov in zlatarji – zato je v vsakem programu ogled prdajalne tepihov in tovarne zlata.
Od novembra bodo pa potovanja organizirana tudi v Kapadokijo, organizator Gulet.
vse povedano.takih trikov na hrvaškem ni.hrvaški turizem se je odločil za mase – in nekaj hotelov dežura tudi v posezoni.ker bi drugače hotelske družbe bankrotirale če bi morale 5 ali 6 mesecev plačevati osebje doma.tako pa nekaj ljudi zaposlijo – kapacitete ponudijo agencijam za nižjo ceno.ki je nekoliko višja od last minute.tam okoli 35 tisoč sit.
last minut je od oktobra od aprila 23 tisoč sit.
seveda last minute hrvaška nima vključenega prevoza , je polpenzion pa še kaj bi se našlo
turčija je druga zgodba.tepihi in zlato? kaj naj znjimi?
mene bi bolj zanimala silicijeva dolina v kaliforniji – kjer so skladišča stare računalniške krame.in ugodni nakupi nove.pa se nobena turistična agencija v evropi ne potrudi pokazat turistom največjih atrakcij silicijeve doline.
sem z ruralije – tradicionalnega agroživilskega sejma v gorici / italija /
slovenske turistične agencije so zamudile to priložnost.najvačja atrakcija sejma je italijanski dvojni nardi pavarotija in teženje greenpeacaa swow je swow.prav dobro sem se zabaval , zlasti ob obupni angleščini italijanov in bedi novogoriškega štanta.
trend v italiji je bio.za evre only!
lep pozdrav tomaž
No mi smo bili tam.
Hotel Washington resort 5* (AI) v Managvat med Antalyo in Alanyo je po turških standardih (po evropskih 3 1/2* – 4*). Hrana je odlična, osebje prijazno in ustrežljivo, malo šepa pri čistoti v sobah.
Izlet v Pamukkale je naporen ter hotel (spet 5* po turških standardih) v Pamukkalah dober. Ogled tovarne tepihov zanimiv, vendar po predstavitvi izdelave tepihov nastopijo prodajalci, ki so precej nadležni.
Izlet v Antalyo odsvetujem. Mi se ga sicer nismo udeležili, so nam pa ostali slovenci povedali kakšen je bil, po ogledu slapov in mesta Antalye spet – “ogled” tovarne, tokrat usnja in nato nadležni prodajalci. Bolje je ostati v hotelu in se naužiti krasnega vremena.
Za hotel se izve na letališču v Antalyi ob prihodu.
Vreme je bilo odlično, morje toplo in čisto.
Skratka v celoti gledano je ponudba/cena vredu.
Leta 2003 sva z možem preživela čudovit dopust z Delphin turistik na enak način. Cena je bila podobna tej. Za hotel smo prej vedeli le, da ima 5* in da bo ob morju. Na letališču smo se vkrcali na bus, ta pa nas je potem “odlagal” pred hoteli, ki so nam bili dodeljeni v Turčiji.
Naš hotel je bil 2 uri vožnje od Antalije 20 minut od Alanije. Bil je lep, čist hotel, imeli so manjše tobogane, manjši otroški bazen in zvečer animacijo, ter odlično hrano. Bazenski in igralni kompleks se sicer ne more primerjati npr. s hotelom Pegassos in temu podobnimi.
Izlet v Pamukkale je bil čudovit, resda malo naporen, a odvisno je, kaj iščeš na počitnicah. Je pa škoda časa organizirano si ogledati Antalijo. Čas izgubiš v zlatarni in trgovini z usnjem, potem pa ti dajo kratek čas za nakupovanje in šibaj nazaj. Nam je šlo za ta “izlet” več kot pol dneva, saj se 4 ure samo voziš v eno in drugo stran. Nekateri iz naše skupine so takrat raje odšli na svoje stroške na slapove Manavgat in so bili prezadovoljni.
Torej- uživajte! Turčija je lepa, ljudje pa zelo prijazni.
Forum je zaprt za komentiranje.