Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kamp na Sardiniji

Kamp na Sardiniji

Zdravo

Prebrala sem že vse možno na forumu o sardiniji pa bom vseeno vprašala, ker sploh ne znam izbrati/najti 🙂

Kateri kamp bi priporočili na Sardiniji? Bila bi en teden v istem pa da bi imel ok izhodišče za izlete. Pomembno je, da ima kamp prijetno lokacijo, zravn plaže, rajši kakšen prijeten manjši kamp, četudi je malo dražji, če bi bilo možno bi imela šotor čim bližje obali.

Nekako se nagibam na SV del otoka, vendar kar ne uspem izbrati kampa in bi mi res prav prišla kakšna informacija/priporočilo koga, ki je že bil.

Hvala že vnaprej

lp
špelina

Hm, hm, razmišljam…

Sem bila, pa ti ne znam svetovat, ker sem videla samo tri kampe. Šotor čim bližje obali – mogoče so na Sardiniji malo drugačni kampi kot na hrvaškem. Ti, ki sem jih videla, nekega direktnega skoka iz šotorja v morje nimajo. Tu gre namreč bolj za javne plaže oz. ne vem, kako naj se izrazim, da ne boš dobila napačne predstave. Npr. ko se voziš imaš povsod označbe – spiaggia -, ponavadi je zraven še kamp. Tako, da v bistvu čisto zaprti tip kampa in plaže res nisem videla. Pa tudi malo drugače je nasploh infrastruktura urejena. Tudi hoteli in app. niso čisto ob plaži, vse je malce bolj oddaljeno, na hrvaškem se to bolj skupaj drži. Plaže pa dostopne za vse.

Bolj malo sem ti pomagala, ampak tako smo mi to videli in doživeli. Mogoče pa se bo še kdo javil in kaj bolj točnega povedal.

Na Google Earth lahko tudi najdeš nekaj kampov in jih pogledaš bolj od blizu.
S priporočili je pa tako: nekomu je lahko kamp super všeč, tebi pa mogoče ne bi bil. Lahko postaviš šotor na drugi konec, lahko imaš kakšne zoprne sosede (čeprav se to zgodi bolj redko), pa je slika že čisto druga.
Saj smisel potovanja in kampiranja je ravno v odkrivanju novih krajev. Če ti pa kje ni všeč, pač spokaš in greš dalje. Vsaj tako mi delamo.

http://www.baiasaraceno.com/

Pred leti smo na Sardiniji taborili nekaj dni v kampu Baia Saraceno (link zgoraj) v mestu Palau.
Kot vidiš je kamp povsem na obali, dobesedno skočiš v morje.
Verjetno pa je potrebno v visoki sezoni sprostor v kampu rezervirati vnaprej.
Kamp je lociran do 1 km od mesta Palau, ki se nahaja čisto na severu otoka in je odlično izhodišče za izlete.

Drugače je pa na Sardiniji ogromno kampov in veliko od njih ima lokacije ob morju. Najbolje je, da najprej izbereš kraj kjer bi želeli biti nastanjeni in nato kamp v bližini tega kraja.

Pozdrav!

Mi smo bili v kampu link http://www.campingcalaginepro.com/index.php
je čisto ob obali blizu je večje mesto Orosei!
Bil je urejen veliko sence.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close