Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska – Kambodža

Tajska – Kambodža

V sredini junija odpotujemo na Tajsko za tri tedne (v lastni režiji). Na Tajskem sem že bila pred sedmimi leti v mesecu marcu. Bilo je super, nepozabno. Bili smo od severa do juga. Zanima pa me, če je kdo bil že ta naš poletni čas in koliko dejansko dežuje na Tajskem, saj bo takrat ravno deževna doba in kaj priporočate? Kako je glede komarjev ta čas? Mi smo jih pred leti imeli samo na jugu, pa še sobo smo imeli brez klime. Posebno doživetje, ni kaj!Šli bi tudi v Kambodžo. Kako se z vizo?

Hvala za nasvete.

Živjo, jaz sem bila pred 2 letoma na Tajskem, in sicer od približno 6.6. do konca meseca.
Tu so moje izkušnje glede vremena:
Najprej sem bila v Bangkoku – zelo zelo vroče, veliko vlage, dežja nič. Lepo vreme je bilo tudi v Ayutaji, pa tudi ob reki Kwai – enkrat sem doživela dež za kake pol ure.
Zatem sem šla proti jugu – Kho Pha Gnan – lepo vreme.
Nato sem šla na Kho Tao – 2 dni smo imeli lepo, nato pa je začel padati dež – stalno čez cel dan…
Drugi dan dežja sem se odločila, da grem na Kho Samui (za info, kar verjetno veš, če si bila že na Tajskem, Kho Tao je majhen odmaknjen otok, kjer razen npr. potapljanja ali čofotanja v morju nimaš kaj dosti za počet), kjer sem bila še kake 5 ali 6 dni, kjer pa je bilo stalno sončno ali pa oblačno, a vroče, dežja ni bilo.

Kar pa se tiče komarjev – že v Bangkoku, ko prideš ven iz letališča jih je polno … Največ jih je bilo ob reki Kwai, ob morju jih je malo manj… Naši spreji in podobno nič ne pomagajo… Kupiš zadeve tam, pa je ok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close