Najdi forum

otok Kos

Živjo!
Z 1-letnikom bi šli na ta otok. Lepo prosim za info, kateri kraj, hotel po možnosti allinclusive, peščena obala pač primerna za malčke, najman vetrovno, do trušča in zabav nam ni. Najlepša hvala za podane izkušnje

Na grških otokih je pihanje stalnica, če gledamo recimo otok Kos naj bi po zapisih in legi najmanj pihalo v Kardameni. Vendar je ta kar precej oddaljena od glavnega mesta, kar ji štejem kot minus. Skratka zelo pa zna pihati v Tigaki, Marmari in Mastihari, kjer so raji za surferje. Prav tako ampak nekoliko manj pa piha v mestu Kos in okolici, Lambi in Psalidi. Glede na navedeno smo se odločili za hotel Atlantis, ki ima neko zmerno ceno, je blizu mesta, leži v mirnejšem predelu Lambi neposredno ob plaži, na kateri so celo drevesa in nekaj senčke in je all inclusive. Do mesta je slabe pol ure hoje.

Z vsem kar je napisala greece007 se strinjam. Rad bi dodal le naslednje.
Kardamena je angleški rezervat na tem otoku.
Priporočam pa Kefalos, ki je tudi na jugu. Ima zelo malo kapacitet, gneče ni, če pa je, so tam dnevni turisti iz drugih delov otoka. Sem hodijo pretežno francoski turisti. Ima dolgo peščeno plažo, majhen slikovit otoček s cerkvico (pojavlja se v večini prospektov) in nekaj antičnih ostankov, ki so kar na plaži. Ker je kraj na jugu piha veter večinoma od zadaj in je precej manj moteč kot v Tigakiju ali Marmariju. Opozoril bi le na to, da je tu zelo, zelo mirno, ni trgovin, lokalčkov, štantov, nstanitve so nižjih kategorij (brez bazenov, toboganov…. Dobesedno na plaži je romantična rstavracija edinega hotela, ki ga tržijo naše agencije, sem pa pozabil kako se imenuje. Skratka glede na tvoj kriterij se mi zdi ta kraj najprimernejši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close