Turčija – Alanya
Pozdravljeni!
Letos se prvič odpravljam na dopust v Turčijo, natančneje Alanyo. Če je kdo že bil tam ga prosim, če mi lahko pove, kako preživeti čas tamkaj poleg seveda ležanja na plaži in branja knjig. Zanima me predvsem kakšne znamenitosti si lahko ogledaš in kakšni so razni nočni klubi, ter možnosti za nakupovanje.
Že vnaprej najlepša hvala za nasvete!
Nakupovanje – predvsem ceneni ponaredki vseh svetovnih znamk, od oblačil do parfumov, ur – skratka ni kaj ni.
Nočni klubi – zabava predvsem v mejah hotela kjer si nastanjen, drugače je bolj slabo – v Turčiji pač vladajo druge zakonitosti.
Ogledi – Turčija je ogromna, predvsem Kapadokija, Pamukkale (kar daleč od Alanye), Perge – Aspendos , Myra (bližje), so pa izleti precej dragi.
Pozdravljena!
Z možem sva bila pred tremi leti blizu Alanije. To, da si samo v okviru hotela ne drži povsem- ja, za tiste, ki so bolj “ziher” variante. Sama Alanija je mesto pravo za žur- veliko lokalov, diskotek, muzika grmi po glavni ulici. Alanija ima tudi lepo pristanišče, obzidje,… Midva sicer po diskotekah nisva hodila, ker smo šli v Alanijo na pozno pijačo, potem pa z dolmošem nazaj v hotel, a so variante tudi ugodnih taxi prevozov,…
Je pa Alanija kar oddaljena od Pamukal, ki se jih splača videti, splača se videti tudi slapove Manavgat pri kraju Side, pa še kaj.
Za nakupovanje pa je Alanija dober kraj- ima ogromno trgovinic, v katerih moraš “handlat”. Lep dopust želim!
Bila. Všeč. Eksotika na bazarju, tržnice, v bistvu je en cel del mesta labirint trgovinic .. Lahko se izgubljaš, le pazi da se ne izgubiš! Večeren sprehod med njimi je čudovit, kakšna pijača … in nazaj v hotel. Res je mesto za žur, če se ti da. Drugače pa plaža je bila kar kul, pač cesta vmes. Vroče… Pazi pa na busih je klima tako prižgana, da sem zadnje tri dni obležala v sobi z vročino. Imej s sabo klobuk. Res prevelike temperaturne razlike.
Hrana mi je bila všeč, veliko sirčkov in zelenjave. Fino. Priporočam.
Aja, pa vsi so zelooo prijazni, sploh če si ženska evropejka hehe.. Hočejo ustrežt in ni nujno da ti hočejo kaj prodat.
Lepo mej 😉
za pogledat imaš celotno antično Lykio, tako kot je že nekdo pred menoj povedal…. antična Myra, Demre oz Kale – rojtni kraj našega ti. Svetega Miklavža,, blizu je še potopljeno mesto Kekova, Elmali – vas oz mestece s tipično osmansko arhitekturo mestnega jedra, večni ognji Chimaera (kot da bi gorela skala), Olimpos, Phaselis, Aspendos…. Skratka ta del je res bogat z zgodovino/arheologijo
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.