new york
Hey!
S fantom načrtujeva, da bova naslednje leto obiskala NY. Ker ste vi prijazni forumaši/ce do sedaj napisali že toliko koristnih informacij o tem, kaj si ogledati, kje šopingirati,… me zanima samo še tole: za koliko časa morava iti, da si lahko vse pogledava v miru, oz. ali sta 2 tedna dovolj?
Hvala
pozdravljena fatalka,
za samo mesto NY je dva tedna vec kot dovolj, jaz sem ga mel že po ene 3, 4 dnevih poln kufer. Če pa mata dosti časa se vama splača it še kam drugam po ZDA, saj so čudovite. V Manhatan morata nujno it, tam pejta na Empire state building, muzej, central park, verjetno pogledat ostanke WTCja, shopping (največja trgovina z oblekami na svetu – sam sem pozabil ime),se slikat pred združenimi narodi, pa z ladjico po otokih (Kip svobode), pol gresta lahko v kafič kjer je Seinfeld snemal… Če gresta poleti se vsedta na vlak in sta v eni urci na čudovitih peščenih plažah (morje je verjetno vseeno precej hladno, se pa da kopat).
Sigurno je pa na tem forumu kdo ki dela v NY pa naj še on pove kaj predlaga, lp
14 dni je čez glavo. V treh dneh lahko vidiš cel Mahnatan z glavnimi znamentostmi, komot ga celo prehodiš.
Če bosta tam toliko časa, vama priporočam, da se s kitajskim busom iz kitajske četrti odpeljeta do DC-ja in sta še tam par dni. Tam imata ogromno znamenitosti – od Monumenta do Lincolnovega spomenika…pa še ogromno muzejev in vsi so brezplačni. Tako, da v muzeje ne hodit v NY, ampak v DC, kjer so brezplačni in večji.
uf 2 tedna je kr precej za NY 🙂 js sm bla tm 7 dni pa sm si res use use pogledala in mi je še en ceu dan ostal za šopingiranje hehe 🙂 drgač sm si pa pogledala ceu manhattan,šla sm u bronx zoo,pa muzeji pa kip svobode,brooklyn bridge,ground zero,cerkev v spomin herojem in žrtvam 11.septembra itd itd..morm rečt da je blo res zlo fajn,tko da uživita! 🙂
am ja js sm dala ukol 700eurou (hrana ni uklučena).drgač sm bla pa u hotelu carter zravn times squera.zlo bedn hotel haha precej nehigieničn,ampak sj itak sam spiš tm pa nč druzga.pa vrata od kopalnce se niso dala zapret 🙂 na začetku je biu mau šok ker so slike na netu čiz druge ampak res ni problema.ni kšnih žvali not al pa kj 🙂 usaj neki haha 🙂 pa lokacija je perfektna 🙂
Vlak do plaže – podzemna 🙂
Ko boš tam si v miru vzemi 5 min časa in si natančno oglej zemljevid podzemne železnice in si lahko točno označiš kje moraš presesti da prideš do plaže.
Drugače sem bila pa jaz NY 10 dni in je bilo ravno prav. Seveda če želiš videti še kaj več kot pa samo tiste 3 glavne znamenitosti. Že recimo Metropolitanski muzej ti vzame skoraj cel dan. Tako da je vse odvisno od tega kaj želiš videti.
meni se zdi 2 tedna NY dost preveč…sm biu lani tam 9 dni, pa sm obdelu za rečt use to kar so tile tukaj povedli 🙂
s tem da mi je uspelo še z najetim avtom do Niagarsih slapou, potem Washingtona DC in malenkost Philadelphie videt, pa tud za shopping sm meu čas…pač ti k rečejo da je premalo časa…zame…4 dni…u NY sm vidu za rečt use kar je omembe vredno, pa še u MACY’S-u (to je tisto nakupovalno središče, k ga je nekdo omenu) sm malo šopingiru 😉
Forum je zaprt za komentiranje.