Najdi forum

Pozdravljeni! Na tem forumu sem dobila kar nekaj koristnih infomacij o Kubi. Vseeno pa imam vprašanja: glede na to, da nimava z možem rezervacije hotela ali case par. vnaprej – ali naj si na vstopu kar zmisliva naslov ene case? Ali to gre skozi? Ali je v casah particulares varno puščat stvari? Seveda ne mislim denarja in dokumentov. Ali je zdaj maja težko dobiti prosto sobo? Kako je s komarji? kako je s pitno vodo? Nahrbtnik ali potovalka z koleščki?

Hvala!

Mohito

Mohito,

(drugače se pijača napiše mojito in jo moraš poskusit, če je še nisi, pa canchancharo tudi!)

Bila na Kubi pred 1 letom (čez prvomajske praznike). Spala v casah, potovala z avtobusi Viazul. Vnaprejšnjih rezervacij nisva imela, z izjemo prve noči, ko sva spala v hotelu v varaderu (tja sva priletela). Ta hotel sva napisala pri vstopu na Kubo, če te rezervacije ne bi imela, bi pa prepisala kar kak naslov in Lonely Planet-a. S prenočišči nisva imela težav, še tepejo se za turiste na avtobusnih postajah, tako da praktično soba najde tebe in ne obratno. Puščati stvari v casi – denarja, dokumentov in vrednejših predmetov (npr. fotoaparata) se meni nikoli in nikjer ne zdi pametno puščati (ok, v hotelu je drugače).

Glede prtljage – če misliš potovati z avtobusi, potem priporočam nahrbtnik, ker znajo biti včasih razdalje od postaje do case malo daljše (razen če misliš vsakokrat plačat taksi), pa tudi ceste niso ravno povsod zgledne (lahko so kamnite…), tako da vlečenje za seboj odpade!

Komarjev se nič ne spomnim, torej jih očitno ni bilo…

Voda pa obvezno kupljena! Kubanci sicer pijejo tisto iz vodovoda, ti pa boš zelo verjetno po tem šla malo sedet… En mlad očka (Kubanec) nama je v pogovoru povedal, da za svojega sina (takrat je bil star pol leta) kupuje ustekleničeno vodo, in glede na to, kako je ta draga za njihive razmere (plače) ti to lahko veliko pove o (ne)oporečnosti vode iz pipe.

Evo, mislim, da se ti odgovorila. Še to: če je možno oz, če bosta v tistem času na Kubi, planirajta 1. maj v katerem od večjih mest – zanje je to veeeeelik praznik in ga je zanimivo doživeti pomešan v množici!

LP in srečno!

Jaz sem si rezervirala caso particular za prvih pet dni, a nazadnje ostala z dolgim nosom: na napisanem naslovu ni nihče imel pojma o tem. Ker je imelo letalo zamudo (namesto ob 17.30 smo pristali okrog 21.h), je bilo že prepozno iskati drugo caso in tako smo pristali v hotelu za 210 CUC na noč. 🙁 Zato ti svetujem, da za prvo noč rezerviraš hotel, saj je to očitno bolj zanesljiva varianta, zjutraj pa kar veselo na iskanje case, ki jo boš po mojem dobila brez težav. Glede varnosti: s tem ni bilo nikjer težav, potne liste sem npr. vedno puščala v sobi. Ljudje od svojih cas navsezadnje živijo, kazni za razne kraje pa so tako visoke, da res ni vredno tvegati. Komarji so bili samo v Trinidadu, pa še tam ne preveč nadležni. Uživaj!

Aja, še to: maj je nizka sezona, tako da bo sob, kolikor hočeš. Še februarja, ko je naval, so nam jih ponujali skoraj na vsakem koraku. Izbirali smo kar na slepo in bili vedno (v vseh štirih primerih) zadovoljni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close