Najdi forum

5 terre

Pozdravljeni,

5 terre imamo namen obiskati med prvomajskimi prazniki. Spali bi v kampu?

Kakšen namig, ideja, izkušnje…

Hvala!

Sva bila lani ravno tako med prvomajskimi prazniki, tudi kampirala – zelo lepo, priporočam.
Vprašaj, če te kaj konkretno zanima!

Mene pa zanima v katerem kampu ste bili? Tudi jaz nameravam med prvomajskimi prazniki tja na dopust.

oooo zavidam! Lani jeseni sem bil tam in se bom še vrnil. Predlagam, da avto, avtodom… skratka prevozno stredstvo s katerim boš potoval pustiš v mestecu La Spezia. Vožnjo odsvetujem kajt cesta se po prvi vasici (mislim, da je Riomaggiore= nevarno zožuje. Spodaj prepad, zgoraj skale. Sriečanje pa je praktično nemogoče. V La Speziji lepo na vlak, si kupiš dnevno karto in skačeš gor in dol na postajah v vasicah. Lahko pa si privoščiš tudi izlet z ladjico iz La Spezie do zadnje vasice Monterosso. Z morja se bodo čudovite vasice še lepše videle. Je pa res, da imaš dva dni čisto dovolj za 5terre. Priporočam, da se za še kakšen dan odpraviš v Toscano (Firenze, Pisa, San Gimignano, Sienna…). Toscana in 5terre skupaj je res lep trip. Karr se tiče kampov. V mestecu Lerici jih je kar nekaj. Malo popgulaj in hitro najdeš. Ti pa priporočam, da vzameš kakšen GPS napravco za pomoč. Za kampiranje bi znalo biti za 1. maj že kar ok. Vsekakor pa zna ponoči “zahladit”. Napiši kako je bilo, ko se vrneš. Če pa rabiš še kakšen nasvet, pa napiši.

Mi smo Cinque Terre povezali še z obiskom Genove, južno s Piso (razen poševnega stolpa nič posebnega), luškano mestece je pa Lucca.
Sicer pa Toskane nikakor ne moreš obdelat med prvomajskimi prazniki, mi se vračamo že leta in vsakokrat odkrijemo kup zanimivosti (pa vse komot brez GPS-a).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close