Plaže v mestu Novalja
O tej in podobnih temah se je že govorilo tukaj, ampak, ker gremo očitno letos tja na dopust, me zanima, če so res tko grozne plaže v mestu. o ostalih, ki ti jih ven nameče, ko odtipkaš plaže v Novalji, vem skoraj vse… no kako čudovite so. Jaz pa bi rada vedela konkretno, za tiste, ki so ob Primorski ulici, torej ta stran Novalje, ki vodi potem k uvali “Babe”. Čist nasprotni konec od mestne plaže Lokunje. Namreč, nismo ljubitelji vožnje, ko smo na dopustu. Najraje gremo na plažo peš in čim bliže (zarad vsega, kar morš z otroki s sabo vlečt).
Prav strah me je, ker sem brala, da je tle v mestu tok bolj umazano itd.
Lansko leto, sem spraševala za olažo v Supetar.dragi na Rabu, pa so me tudi tu čist preplašil, potem smo pa mel super plažo, vodo… glih za naše mulčke.
Hvala za info!!!!!!!
Nas je prepričal kamp STRAŠKO ali pa Gajac-2km iz Novalje, ne rabis avta
http://www.turno.hr
http://www.uniline.hr
[www.turno.hr]
http://www.smokvina.hr
uk.geocities.com
Če kaj pomagajo linki, drugače pa išči po spletu, se vse najdr, išči in klikaj……
Lep dopust in pametno odločitev
Še to: v Straškem je zelo, zelo lepo…..
baby3,
a se je tako grozno vozit 10 minut ali malo vec z avtom do plaze? Vsake oci imajo svojega malarja in jaz lahko povem samo osebni okus. A po mojem videnju so plaze v mestu Novalja, pa tudi v Straskem in Gajcu med manj privlacnimi na otoku Pagu.
Lepse so zame skoraj vse plaze, v glavnem s prijetnim drobnim peskom, na drugi strani, v Paski uvali ( npr. blizu lepa druzinska plaza Sv.Duh, pa zivahne Zrce, Caska, od bolj oddaljenih zame najlepse Sv. Marija pri Bosani blizu Paga in Rucica pri Metajni). Na zahodni obali na odprto so precej zanimive plaze Simuni, Mandre in Kosljun, severno pa je blizu dobra urejena plaza v Stari Novalji.
Meni sicer ni jasno, zakaj toliko Slovencev na Pagu rine prav v Novaljo ( razen zurerjev), Gajac in Strasko. Ta zanimivejsi, bolj pristni kraji in plaze so zame na Pagu ravno drugje…
Hvala obema za informacije in mnenje. Ni tako hudo, laurusnobilis, sam moj “možek” se parkira in pol se ne premakne en teden. Pa tudi meni, po pravici ni do vsakdanjega pakiranja v vroč, razbeljen avto 2x za na plažo in 2x za nazaj, saj gremo ponavadi čez opoldne noter. Žal imamo v “posesti” še vedno avto brez klime. Lahko si mislite, kako se vozimo na morje sredi poletja…
No, upam da nam bo do letošnjega dopusta uspelo zamenjati avto, za takega s klimo.
No res hvala za informacije in mnenja, ki jih delite z mano.
Prebrala sem res že vse o plaži Zrče, pa Straško pa Sv. Duh… a mi smo ravno v NOvalji rezervirali.
Enkrat bi radi prišli do mobilne hiše v Straškem ali kaj podobnega, a so preklemansko drage.
Ejej, baby, pa skoda se je na Pagu tako totalno zasedet!
Prvic, zaradi plaz, ki sem ti jih nastel in so res toliko lepse… Do sv. Duha ali Bistre ( kot lepih druzinskih plaz) imas z avtom 5 minut. Drugic, da kaj vidis: recimo staro mesto Pag s kamnito arhitekturo in ustvarjalkami znanih cipk na ulicah, pa zraven si v Kolanu nabavis enkraten zajbljev med, kupis se kaksen ovcji paski sir, oboje s krasno aromo. Lahko se zapeljes na sever proti Rabu in pred Lunom najdes enega najlepsih naravnih sestojev vecstoletnih oljk na Mediteranu ipd.
Priznam, je pa hudir v razbeljenem avtu. Pa redkokje na Pagu imas orng senco, na plazi ali parkingu. Mogoce v kampu Simuni. Pa po obali od sv. Duha ob makadam cesti vse proti Pagu imas se vrsto pol-divjih lepih plaz, kjer najvisji hrib Paga Sv.Vid popoldne vrze senco cez celo obalo. Al pa gres z avtom zjutraj, ko se ni razbeljen.
p.s. Pa glede na tvoj post pod drugo temo; ja, na Pagu se da poceni priti skozi; mi smo bili zacetek septembra dve leti nazaj pri Franetu ( obrobje mesta Pag) v njegovem ta boljsem gornjem apartmaju in nam je tudi vecerje kuhal, pa ne vem, ce nam je za 12 dni zaracunal vec kot ene 1000 EUR.
Forum je zaprt za komentiranje.