Najdi forum

SANTORINI

Pozdravljeni!

Septembra se s fantom odpravljava na Santorini in me zanima kakšne izkušnje imate tisti, ki ste otok že obiskali.
Kateri hotel priporočate? Morda je bil kdo v hotelu Venus?
S katero agencijo ste potovali?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Ja, midva sva bila lansko leto v Venusu. Sobe so bolj v k****, šli smo pa prek Kompasa. Klima ni delovala, vendar niti nisva imela potrebe po njej, ker sva bila na Santorinijo konec septembra, kopalnica je minimalna, oprema v sobah pa zelo stara. Sva imela pa vsaj balkon in pogled na morje pa hrana v hotelu je bila tud fajn.

A pozna kdo hotel Aphrodite, oziroma je kdo letoval tam???

lp

Spet jst. 🙂 Hotel Afroditi Venus – to je en in isti hotel …

Živjo,

bila sem na Santoriniju pred 3 leti, hotel oz.studio Makis. Je imel samo zvezdico in pol, ampak je bil lep, čistoča, oprema zelo v redu, bila pa sem preko Globturja in mislim da so imeli Atlasov aranžma.
Sam otok mi je bil zelo všeč. Najeli smo skuterje in ga prevozili. Priporočam ogled Oie, Kamarija, Perrise in pa izlet z ladjo, ki te pelje na vulkan, potem v zaliv kjer je termalni izvir in nato do Oie. Je pa bil ta izlet cenejši v turist biroju kot pa preko agencije. Ostalih izletov se nismo udeležili preko agencije, ampak smo s skuterjem raziskovali sami. Obvezno pa pojdi tudi na rdečo in črno plažo. Je lepo za pogledat.

Veliko užitkov ti želim.

Venus je v mestecu Kamari, kar je dobra izbira, ker ima plažo pred nosom za razliko od Oie, Thire, kjer prideš do plaž večinoma s skuterji, avtomobili. Moraš pa si Oio (ki je bila leta nazaj razglašena za najlepšo vasico na svetu) in Thiro ogledati- posebej njiune sončne zahode, ki so nekaj posebnega. Prav tako si oglej vulkanski otok, pa otoček Thirassio, na katerega prideš lahko peš ali z osli- druga varianta je zanimivo doživetje. V Thiri – glavnem mestu imaš muzej, ki se ga izplača videti, prav tako pa imaš v Akrotiriju muzej, ki ga je dobro videti, če si že tam. Kopališko mestece je tudi Perissa, na drugi strani skale s Kamarija, ki se jo tudi splača videti.
Plaže so rdeča, črna, bela,… in vse so zanimive.
Cene- Oia, Thira,… so dražji mesteci, medtem ko se da v Kamariju in Perissi jesti in piti za kar nekaj manj denarja. V omenjenih krajih pa dobro in dokaj poceni ješ, če greš 50 m in več v uličico pravokoto ali vzporedno z glavno, kjer so cene v primerjavi z omenjenimi nekoliko višje.
V Perisi so imeli tudi nek vodni park, venfdar ga z možem nisva imela časa pogledati (za vse ni bilo časa, ker sva veliko “štrasala”).
Najeti se bolj splača skuter (morda štirikolesni), kot avto – je cenejši, pa še parkiraš ga lažje. Je pa otok tako majhen, da ga s skuterjem prevoziš celega v kratkem času.
A ne se sedaj ustrašiti – ravno dovolj je velik, da imaš kaj početi in da ti ni dolgčas.
UŽIVAJAT NA SANTORINIJU VSAK TRENUTEK!

Živjo!

Mene pa zanimajo dejanske cene na tem otoku. S fantom želiva tja za 14dni v začetku septembra in sva tik pred tem, da rezervirava hotel 3*, vendar me je zaskrbelo, ker vsi pravijo, kako drag je ta otok. Na morju sicer ne živiva na veliki nogi, privoščiva si pač večerjo v taverni, kakšen koktajl zvečer ter kakšno zadevo v trgovinicah ali na plaži (sadje, kruh). Kakšne cene torej lahko pričakujem v kraju, kot je Kamari? Še nekaj: je sploh kaj za početi 14 dni na Santoriniju, ker vsakega hriba posebehj si res ne bi rada ogledovala 🙂 ?

Vse je odvisno od tega kaj vaju zanima. Lahko gresta namreč na izlet na Thirassio, na vulkanski otok, vsak dan na drugo plažo (rdeča, bela, črna), si ogledati sončni zahod v Oia-i, muzej v Thiri, morda bodo ponovno odprli tudi arheološko najdišče antični Akrotiri, morda obiščeta še kakšno vinsko klet, kako tradicionalno naselbino v centralnem delu otoka. Cene v tavernah niso pretirane, zelo visoke so le v restavracijah v Thiri, kjer je pogled na vulkanski otok in pa nekatere restavracije v Oia-i. Spodaj v ribjih tavernah v Oia-i so cene povsem sprejemljive. Na zahodni strani otoka (Kamari in Perissa) pa so cene primerljive cenam drugje v Grčiji.

midva bi tudi šla letos na santorini v okviru poročnega potovanja. pa me zanima če je kdo imel hotel na vzpetini (npr. 500 m od plaže). sem brala in gledala fotke in je res ful lepši razgled z takega hotela vendar si pa vezan na avtobus. ima kdo izkušnje s tem? kaj pa veter septembra? a ful piha?
tisti, ki ste že bli v hotelu venus, ali bi raje naslednjič dali 100 evrov več da bi bili v boljšem hotelu al je bilo za preživet?

lep pozdrav

Kar se mene tiče, ne bi rinila v kak hotel v hrib, kljub razgledu. Je bolje bit kje spodaj, da imaš vse peš na dosegu.
Kar se hotela tiče, jaz nimam prevelikih zahtev, da je čisto in kolikor toliko udobno. Pa samo nočitev z zajtrkom. Bila enkrat v 2*, enkrat 3*, obakrat v redu.
Bi rekla, da na Santoriniju zmeraj piha, mi smo bili enkrat junija in enkrat septembra, pred nekaj leti. Takrat se nam ni zdelo prav drago, sem pa lani slišala nekaj o kar visokih cenah.
Za Žajfo – če res ne misliš podrobno raziskovat otoka, se mi zdi 14 dni za Santorini preveč. 1 teden je po moje ravno dovolj, da se malo zapelješ po otoku, si pogledaš Oio, Thiro (lepo in zanimivo tako podnevi kot zvečer), par plaž in malo zabušavaš. No, tisti opevani sončni zahod v Oi pa ni čisto nič posebnega, zanimivo je edino to, kak cirkus naredi folk iz enega navadnega sončnega zahoda.
Sicer sem se pa jaz obakrat imela krasno.

hvala za informacije. tudi midva nisva prav zahtevna gosta, ampak čisto in udobno pa mora biti vseeno.
še to bi te vprašala. v katerem hotulu si pa bila? midva greva za 1 teden in se mi zdi da bo čist zadost.

Anchy_1986, če je bilo vprašanje namenjeno meni – imen hotelov se pa res ne spomnim, je že kar nekaj let od takrat.
Malo sem pokukala na Kompasovo ponudbo, jaz bi se odločila za hotel Korali ali Roussos Beach, v Kamariju, ob plaži, če si rada v centru dogajanja. Sicer pa mogoče hotel Argo, ki je malce odmaknjen, če se ti da hodit 400m do plaže.

zanima me še če kaj veste kolk pride najem skuterja ali štiricikla za 1 teden?
a je že kdo bil v hotelu acqua vatos?

Pozdravljena!

Jaz sem bila septembra 2008 na Santoriniju in sicer preko odklop.com. Živela sem v mestu Kamari v hotelu Astro *** s katerim sem bila zelo zadovolna. Imela sem veliko sobo, z velikim balkonom in kopalnico, glede klime pa nisem čist prepričana, če je delovala, saj je nisem potrebovala.

otok je na sploh prečudovit. najela sem si skuter in sem ga prevozila podolgem in počez. zanimive destinacije: vasica Oi, glavno mesto Fira, Perissa, Imerovigli, Rdečo in Belo plažo.

LP Uživaj

No tako, sva se na koncu odločila malo drugače. Rezervirala sva samo letalo do Santorinija in nazaj za dobo 14 dni, vendar bova ta otok kombinirala še z Iosom – v lastni režiji. Tudi hotele nameravava rezervirata po internetu. Baje je sicer tako, da v septembru sploh ni nobene panike dobit prenočišča, tudi če ga nimaš rezerviranega, ker lastniki hotelov in sob stojijo s tablami v pristanišču ob prihodu trajekta. Zna kdo kaj več o tem povedati? Sicer se baje privarčuje nekaj denarja na ta način, vendar se mi vseeno za prvo tovrstno počitnikovanje zdi bolje, da rezervirava hotele na internetu, kaj menite?
Še nekaj za anchy_1986: Hotel Acqua vatos ima zelo dobre kritike in je baje zelooo lep in si zasluži več zvezdic, kot jih ima uradno.

Z možem sva nameravala najeti apartma preko neta in skoraj bi se že dogovorila, a ker sva v glavni sezoni hotela tja z letalom po najkrajši poti, se je stvar zakomplicirala, ker čarter ne prodaja le prevoza, redne linije pa na Santorini ni iz Slovenije. Zato sva šla v apartmaje preko agencije.
Na netu so cene apartmajev nižje, izbira pa je bogata.

Uživajta!

Tole glede cene apartmajev preko interneta ne drži povsem. Ko so kapacitete nezasedene so cene lahko precej nižje kot tiste v ceniku.
Nam so ponudili bungalov na Santoriniju v začetku avgusta za tri osebe z zajtrkom za 65€, čeprav je bila v ceniku skoraj 3x višja cena.
Če boste prosili za ponudbo, vam bodo najverjetneje dali nižjo ceno, kot je na ceniku. Pogosto je ceneje, če rezerviraš preko agencije, ker imajo zakupljene kapacitete in tako dosežejo nižjo ceno.
Seveda pa lahko brez težav dobite prenočišče tudi v pristanišču (če bosta tja prispela s trajektom). Lastniki pričakajo tudi nočne trajekte, je kar malce čudno, ko ob štirih zjutraj čakajo na potencialne goste.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close