Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba – izleti

Djerba – izleti

Prosim za nasvet oz.izkušnje.
Na grobo imamo izbrane izlete, na katere bi šli. Otroka 9 in 12 let, teden časa.
Radi bi si ogledali otok,en dan v puščavo in verjetno gusarji.
Kakšno razporeditev preko tedna priporočate, najprej izleti in potem ‘lenarjenje’, izlet vsak drugi dan. Kako ponavadi agencije razporedijo te izlete, imaš v hotelu možnost izbire ( med SLo ponudniki).
Kako ste bili vi zadovoljni s temi izleti, katerega posebno priporočate, kakšno opozorilo ?

lp in hvala

jazona,pozdravljena!Na Djerbi smo bili v začetku julija in je bilo fantastično.Glede izletov bi pa takole rekla ogled otoka je vreden ogleda,gusarji pa niso nič posebnega,če ne bi šli ne bi nič zamudili!V puščavo pa nismo šli,ker smo imeli s seboj triletnika.Ogledali smo si še krokodiljo farmo,ki je zanimiva.Vozili smo se še z štirikolesniki po okolici kar je bilo nasplošno najboljše!!Kako rasporedijo izlet je pa odvisno od agencije mi smo šli na krok farmo z taksijem karte pa smo kupili pri predstavniku.Uživajte

Pred dvema letoma svas bila na Djerbi.

Priporočam 1 dan puščave, bila s SLO agencijo(je kar daleč in nisva upala sama) in nimam pripomb.

Izlet po otoku raje v lastni režiji (vsak taksist si bo vzel čas in vam za dosti manj denarja razakazal otok)

Krokodilja farma s taksijem, je dosti ceneje. Samo prej se pozanimajte, ob kateri uri in katere dneve krokodile hranijo in idite takrat, ker drugače samo mirujejo

Gusarska ladija – na tem izletu midva nisva bila, sta pa bila prijatelja in jima je bilo ful dobro. Tudi tja lahko greste s taksijem, ki vas odpelje do barke, s katero pol odpplijete na (pol)otok. Je pa spet ceneje, kot preko agencije, animacija pa tako ali tako ni v slovenščini.

Kar se pa tiče kombinacije izlet – lenarjenje, pa najboljše izbrat po trenutnem počutju (za otok in krokodile je dovol par uric), ali pa po vremenu.

Uživali boste v vsakem primeru!

Želim vam lep dopust!

lp,
G

Hvala obema.

Zanima me pa še, kako je s štirikolesniki, verjetno je en za dve osebi. Kako oz.kje zadevo ‘parkiraš’, če si želiš še kaj ogledati peš.
V glavnem sem zasledila, da je potrebno znanje nem ali fra ali it, se da vse to za lastno režijo dogovoriti v ang ?

Če si boste preveč ogledali, boste imeli premalo časa za lenarjenje. Agencija ima vsak teden isto razporejene izlete in se pač prijaviš tam, kamor želiš it. Krokodiljo farmo smo mi šli tudi v lastni režiji, ker je agencija vzela 15 evrov, če greš sam je pa ceneje in sam si razporediš čas. Samo pozanimajte se, katere dni jih hrenijo – 3x na teden ob 17h, samo ne vem dni. Vse je boljše it v lastni režiji, se mi zdi, ker so taksiji varni in poceni, pa ni se ti treba prilagajat.
Štirikolesniki so meni osebno brez veze – greš v skupini in se ne morš kar ustavit, kjer si želiš. Ne pozabi na očala, sicer zaradi prahu ne vidiš nič. Stanejo kar dosti … sicer me ne držat za besedo, ampak mislim, da je 20 evrov na osebo če sta 2 na enem oz. 30 al koliko, če ima vsaka os. svojega … nekaj takega, no, ni ravno poceni, greš pa 35 km.
Lep dopust želim.

Meni osebno pa so bili štirikolesniki super plačali pa smo 65E za tri motorje voziš pa se uro in pol.Na gusarski ladji pa smo imeli arabca,ki je znal govoriti slovensko,ki pozna naše politike in estrado je pa zanimivo slišati arabca,ki govori slo.Bili smo z KOMPASOM.

Glede štirikolesnikov. Na Djerbi sem bila maja letos in se nas je za ta “izlet” skupaj zmenilo kakih 10 ljudi, tako da je po kar dolgem barantanju s težkim srcem pristal(tisti fant, iz neke lokalne agencije) na 17€/os. Izlet je bil res vreden denarja, peljeli smo se 1,5 uro, vmes smo se 1x ustavili. Je pa res, da so sončna očala obvezna, ker mivka leti v oči v vsakem primeru. Aja, vsak je imel svoj štirikolesnik.

Pojdi tudi v Douz, teden dni je premalo.

Se strinjam z predhodnico. En teden je premalo. In najmanj 3 dni potepanja po puščavi. Enodnevni izlet je sama vožnja.

Ogled otoka je brezveze z agencijo prav tako krokodilja farma. To se pač peljite z taksijem. Poceni.

Tudi otok flamingov je za otroke zelo zanimiv.

V hotelu ima vsaka agencija svojo mapo. Vzemi si čas in malo preglej, potem pa juriš do taksista. Tepli se bodo zate in ti res razkazali ogromno.

Za vse izlete bo en teden kar malo. Vsekakor gusarji, krokodilja farma, Matmata – v lastni režiji!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close