mehika
Zanima me konkretno PLAYA del carmen, hotel RIU palace riviera maya. Kakšna je ta plaža in hotel, kako je z varnostjo in z izleti, kaj je tam kej v bližini. Odločili smo se za hotel in te plaže pa predvsem zaradi majčkenih otrok. Mal podatkov bi prosila. Kakšno je kaj vreme v marcu in kakšno je morje – a je dost plitvo in da ni razurkano
hvala in l.p.
Lahko si bez skrbi – že sam hotel je super – veriga RIU ima res fantastične standarde. Kar se morja tiče, je pa res, da je malo bolj razburkano in po mojih izkušnjah se bodo otroci zadrževali bolj po bazenih, kar pa je tudi čisto OK, saj so res lepi in veliki ter dobro vzdrževani. Sam kraj Playa del Carmen je zelo luštna še posebno glavna ulica t.i. “5th avenue” cel kup simpatičnih manjših trgovinic z lepim nakitom… V Cancun raje ne pojdite, ker boste razočarani (vsaj midva z možem sva bila zelo) sami hoteli-stolpnice in debeli američani (fast food turizem). Lahko pa se zapeljete do Tuluma (J od Playe) – ostanki majevskega templja tik nad morjem – zelo lepo, samo ne vem, če ne bo preveč za otroke.
Drugače je pa morje res tako zelo turkizno, da imaš včasih občutek, da je kar kičasto…
Hotel Riu je nekoliko izven središča Playa del Carmen, cca 3km. Plaža je super, tako kot tudi hotel. Da pa se dobiti fejst cenejšo, ampak še vedno dovolj udobno sobo (pousada) v samem mestu ob glavni aveniji oz ob morju – s TV,TWC in klimo. Playa del Carmen je na yucatanski obali res najboljša izbira, se povsem strinjam glede primerjave z mondenim Cancunom – tudi midva z ženo sva bila na sicer tritedenskem potovanju po Mehiki slab teden dni na Yucatanu, od tega v Cancunu – eno popoldne. In glede na vse, kar sva videla – popolnoma dovolj.Bila sva konec aprila, na celini (Merida) je bilo skorajda 40 stopinj, ob morju pa prijetnih 30. Gužve tudi ni bilo in nobenih težav glede prenočišč.
Tudi mene zanima Playa del Carmen, konkretno hotel Las Golondrinas, cene, potovanja naokoli ali celo do Belizeja. Greva tja za tri tedne z agencijo pa me zanimajo vaše izkušnje. Druga varianta pa je Tajska, kjer še tudi nismo bili.Malo bi poležavali na plaži, vmes pa skok do zanimivih destinacij. Lep pozdrav jaja
Tudi mene zanima Playa del Carmen, konkretno hotel Las Golondrinas, cene, potovanja naokoli ali celo do Belizeja. Greva tja za tri tedne z agencijo pa me zanimajo vaše izkušnje. Druga varianta pa je Tajska, kjer še tudi nismo bili. Malo bi poležavali na plaži, vmes pa skok do zanimivih destinacij. Lep pozdrav jaja
Prav veliko ti najbrž ne bom mogel pomagal, ker sva v Playa del Carmen najino potovanje zaključevalala in bila zato bolj na easy. Bila sva le v bližnjem Tulumu in na otoku Cozumel (en dan – nič posebnega),sva pa zato ostala dva dni na otoku Isla Mujeres. Precej bolj prijeten kot Cozumel, splača se najeti “golf avto” in si z njim ogledati otok. Glede cen – v Mehiki so nižje kot pri nas in se da z našim žepom kar lepo počitnikovati.
Forum je zaprt za komentiranje.