Najdi forum

Nova Zelandija

Živjo,

morda ima kdo izkušnje glede potovanja na NZ. Ali rabim vizo? Predvsem me zanima, če mi znajo na carini težit zaradi enosmerne vozovnice. Ali bi bila dovolj turistična viza? Prosim, če se mi javljate samo ljudje, ki imajo izkušnje s tem in ne tisti ki se vam nekaj dozdeva! Najlepša hvala za odgovore! Aja, a gre kdo dol februarja (jest mam let 2.3) oz. če je kdo od Slovencev v Aucklandu?

Thanks!

kar se tiče vize je vse tukaj:

http://www.mzz.gov.si/si/diplomatsko_konzularna_predstavnistva/oceanija/nova_zelandija/

jaz sem imela povratno letalsko karto, sem pa imela težave na carini zato, ker sem letela iz frankfurta in ker sem se tam zadrževala več ur in šla v mesto (baje zaradi mamil), V Auclandu sem imela znanko in mi je zelo dosti pomagala že pred odhodom z različnimi informacijami.

vize ne rabiš, te bodo pa precej spraševali, kam greš, koliko denarja imaš, kdaj in kako boš šla nazaj. Prijaviti je treba pohodne čevlje, šotor, hrane ne smeš prinesti. So pa zelo vljudni in natančni. Tam je sploh bolj umirjeno kot pri nas. Lep pozdrav ! Jafi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close