Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na počitnice

kam na počitnice

Pozdravljeni!

čeprav je zima pa bo kmalu treba razmišljati o poletnih počitnicah ( če si jih bomo seveda še lahko privoščili).
Do lani smo vedno preživljali počitnice na Hrvaški obali, večinoma v apartmajih ali hotelih. Letos pa bi radi kam drugam. Z možem in 12 letno hčerko potujemo seveda z avtom, zato prav kam daleč ne nameravamo. A kam?
Ali mi morda lahko kdo svetuje kakšno lokacijo, kamor bi še prišli z avtom? Morda Italija, ali ne vem kam še.Lepo prosim za kakšen nasvet.
Lep pozdrav in vse lepo v novem letu vsem!

Petra

Tudi mi smo se že odpovedali Hrvaški pred približno petimi leti,ker enostavno to ni pravi dopust,da deset dni gledaš zatežene ksihte,ki jim je vse odveč.Letos se bomo že tretje leto odpravili v Italijo in sicer na Sardinijo(pred tem smo bili v Grčiji in na Djerbi).Sardinija pa velja za otok najlepših plaž v evropi.Če se gre z avtom,je približno 5 ur vožnje z avtom do trajekta v Livornu,nato pa še 6 ur s trajektom.Če se vam to ne zdi predolga pot vam jo zelo priporočam,ker ostala obala na Italijanskem škornju je zelo pusta.Lahko pogledate tudi nekaj naših slik iz Sardinije link:
http://www.ednevnik.si/album.php?u=sardinija

korzika, če kampirate (apartmaji so predragi). rabiš 14 dni dopusta.

avstrijska jezera so tudi hudo drag dopust.

zakaj nočete z letalom????

Tudi mi smo se že odpovedali Hrvaški pred približno petimi leti,ker enostavno to ni pravi dopust,da deset dni gledaš zatežene ksihte,ki jim je vse odveč.Letos se bomo že tretje leto odpravili v Italijo in sicer na Sardinijo(pred tem smo bili v Grčiji in na Djerbi).Sardinija pa velja za otok najlepših plaž v evropi.Če se gre z avtom,je približno 5 ur vožnje z avtom do trajekta v Livornu,nato pa še 6 ur s trajektom.Če se vam to ne zdi predolga pot vam jo zelo priporočam,ker ostala obala na Italijanskem škornju je zelo pusta.Lahko pogledate tudi nekaj naših slik iz Sardinije link:
http://www.ednevnik.si/album.php?u=sardinija%5B/quote%5D

Zdravo,

tudi jaz si letos želim na Sardinijo. Costo Smeraldo. Gledala sem na netu Forte Village…mogoče poznaš? naj bi bilo čisto ob morju. Izgleda mi strašno lepo. Kakšna pa je kaj temperatura morja. Mi bi šli v avgustu. Ali pa mogoče juliju, še ne vem.
In še glede trajekta. Je res potrebno rezervirati vnaprej? In kje to lahko storiš? Pa še to. katero je naj mestece ob Costi Smeraldi? Da je dosti gostilnic, trgovinic, zanimacij za otroke…

Mi smo šli lani v Pargo, v Grčijo. Odpotovali smo z avtom. V Benetkah smo se vkrcali na ladjo, najeli kabino in zelo udobno priportovali v Igoumenitso, od koder je še kakšno slabo uro vožnje do Parge. Idealna plaža (najlepša kar sem jih videla v Sredozemlju), prečudovito mestece, luškan hotel (Parga Beach – priporočam, da imate v hotelu samo zajtrk, saj se večerje v hotelu ponavljajo in niso okusne. Bolj se splača jesti v tavernicah v mestu). Absolutno priporčam to destinacijo! Cenovno – enako kot Hrvaška.

Z avtom se pride marsikam, mi smo npr. prišli že do Portugalske, Skandinavije, na J Italije, Sicilijo, v planu imamo slej ko prej tudi Grčijo… In če sprašuješ, kam, in ne bi šli prav daleč, je dobro malo namignit, kako daleč sploh te se pripravljeni vozit. Ker v Italijo greš a lahko tudi samo do Lignana, če ti je dlje predaleč.

Z avtom se pride marsikam, mi smo npr. prišli že do Portugalske, Skandinavije, na J Italije, na Sicilijo, v planu imamo slej ko prej tudi Grčijo… In če sprašuješ, kam, in ne bi šli prav daleč, je dobro malo namignit, kako daleč sploh ste se pripravljeni vozit. Ker v Italijo greš lahko tudi samo do Lignana, če ti je dlje predaleč.

carla.Te naše slike so iz Costa Smeralde,če si jih pogledala.
Forte Village mi ni poznano,moram mal pogledat po netu.
Mi hodimo na Sardinijo konec junija,ko je še predsezonska cena in je temperatura morja okoli 22 stopinj c.Avgusta je najbrž tudi do 26 stopinj.
Trajekt je treba rezervirati prej.Mi to storimo dva meseca pred odhodom,ker so pozneje precej zasedeni in tudi dražji.Nam je rezervacijo naredila gospa v bližnji agenciji preko interneta.Karta za trajekt je stala 300 evrov za avto+2 odrasla+2 otroka+kabina.Brez kabine je pol ceneje,vendar je prava mora celo noč poležavati na hodnikih.
Katero mesto na Costa Smeraldi je naj ne vem.Mi smo bili v mestecu Cannigione,ki je sicer majhno in zelo prijazno.Nekaj gostilnic,trgovina,štanti,animacije za otroke pa smo imeli vsak večer pri hotelu.lp

Odlično, hvala lepa. Slike so fantastične.

Uau, res krasne slike…
Jaz pa že par let hodim v Grčijo in sem zelo zadovoljna… morda pa bi tudi malček spremembe.

Zanima me, ali obstajajo tudi kake ponudbe za Korziko ali Sardinijo ali Portugalsko poletno počitnikovanje?

Jaz se mi zdi da ravno nisem zasledila takih ponudb?!

Juma.Mislim,da nekaj ponuja agencija XXL turizem.

Glede na masovni naval na Hrvaško, Grčijo, Turčijo in Egipt zgleda, da našim agencijam sploh ne pride na misel, da bi si kdo želel it še kam drugam na počitnice. Italija (no, kakšna malenkost se kje še najde), Francija, Španija, Portugalska… pa da ne naštevam. Ali pa tudi povpraševanja ni za kakšne druge destinacije, kot tiste prve. Ampak dandanes, ko so na internetu vsi avioni in vlaki in hoteli in sploh vse, kar potrebuješ za počitnice, lahko vse sam zorganiziraš.

Zanima me ali ste imeli bivanje na Sardiniji v lastni režiji ali preko agencije (Katere?).

sika
Vsakdo si lahko rezervira počitnice sam brez posredovanja agencije.Vendar mi smo bolj ziheraši in smo šli na agencijo Prima Travel(majhna nepoznana agencija v bližnjem kraju in so nam vse oni zrihtali).Drugič smo šli prek Neckermanna,kjer smo se vse zmenili prek emaila in tudi ni bilo nobenih problemov.Če greš prek agencije je najbrž dražje za okoli 10%,vendar si bolj siguren,da bo res vse šlo brez problemov.Sploh glede rezervacije trajekta in cen le tega mislim,da so se v agenciji zelo potrudili in našli najbolj ugodno ceno,ker se cene trajekta spreminjajo iz tedna v teden.

Očitno so te destinacije (Sardinija, Korzika ipd) bolj aktualne s trajektom kot letalom. Verjetno zarad cen, ker verjetno ni čarterjev (ki so običajno cenejši).?!
Je bolj primeren čas konec jun/začetek jul ali začetek sept?

svetujem ti korziko. z avtom do livorna od tam pa s trajektom. avotokami so poceni, vse ostalo pa je dražje kot v grčiji. Kljub temu je na korziki enkratno doživetje. veliko zanimivih poti, krajev in dogodkov. priporočam.

No, glede na vse, kar sem že prebrala po raznih forumih, se ravno ne bi strinjala, da če greš z agencijo, pa vse klapa. Je pa vsekakor bolj komot, s parimi kliki in morda še kakšnim mailom vse urediš. Za lastno rezervacijo prevoza in hotela in morda še česa je pa potrebno malce več angažmaja.

Pa tudi razlika v ceni 10% ne bo ravno držala, zna bit tudi 100% (predvsem pri nekajdnevnih izletih z letalom po evropskih prestolnicah-preverjeno).

juma
Izogibaj se glavne sezone,ker je takrat gužva ter cene apartmajev se podvojijo.Mi hodimo konec junija,septembra pa je sigurno tudi fajn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close