Kope ali Rogla?
Imamo priložnost, da gremo na zimske počitnico zelo ugodno, vendar smo družina popolni začetniki v smučanju. Kaj nam svetujete: izbiramo lahko Rogla ali Kope, nič ne poznamo, koliko so npr. smučarske tedenske karte? Starša ne znava smučati, otroka sta 6 in 3 (pozimi bo že tri). Sta morda ti dve lokaciji primerni za začetnike?
Nekaj opreme smo nabavili že lani, ostalo bomo letos.
Pa še to: kako velike smučke naj kupimo otroku, ki je visok 124 cm? Kaj pa zame, visoka sem 172 in ali naj kupim navadne ali carving?
Hvala vsem.
Moj predlog bi bil Rogla.
Ostalo pa tu:http://www.elanskis.com/pcc.asp?xpath=&xpathid=&lang=slo
za začetnike – absolutno KOPE
Mi smo tudi zaćetniki /mladi in stari) in se veliko bolje počutimo na Kopah. Ni take grozne gneče. Bolj prijazno. Rogla je postala že bolj industrijsko turistična.
Imajo malo vlečnico na malo poboćje, ki je za začetnike več kot zlata vredna. Ravno prava. Imajo vaditelje / učitelje smučanja. Lahko najameš učitelja samo zase in ni pregrešno drago, kot je na primer na Rogli.
Ker se že dve leti “uvajamo”, ti lahko rečem, da smo bili z njimi vedno izjemno zadovoljni.
http://www.vabo.si/rekreacija_in_sprostitev/smucanje/nitro_klub.aspx
Imajo sposojo smučarske opreme…
za tebe cca 160 cm seveda karving, za otroka pa cca 100 cm. pri izbiri smučišča je pa popolnoma vseeno katero izbereš ker imajo povsod primerne terene za začetnike. važno je, da imajo šolo samučanja, ker bo potrebna verjetno za vse vas.
Moj kriterij za zbiranje smučišč pri začetnikih bi bil, da je app oziroma nastavitev na smučišču ali vsaj v neposredni bližini. zakaj? Zato, ker imaš kot začetnik ogromno organizacijskih težav, potem pa še daleč smučišče, to te odbija že v samem štartu.
Definitivno Kope !!
Poleg parkirišča imajo zelo lahko progo, ki je podobna Unijorčku na Rogli, le da je manj gneče. Takoj zraven pa je proga Pungart, ki pa je precej daljša in še vedno ne zahteva prav veliko smučarskega znanja, nudi pa veliko užitka. Ne vrhu še mala kopa, ki tudi ni prezahtevna.
Rogla ima zahtevnejše terene in začetnikom precej zopno povezavo do Mašinžage, kjer je gneča običajno nepopisna. Letos so progo precej spremenili saj jo je polovica namnjene snowboard parku.
Cena vozovnic je precej podobna, res pa je, da Rogla lahko ponudi veliko več.
Glede smuči, navadnih ni več, ostaja samo carving. Predlagam ti nekoliko krajši radij zavoja cca. 12m. Lahko se odločiš za slalomske smuči (160) ali pa nekoliko krajše veleslalomske (150). Za otroka pa 100, skratka čimkrajše, da ne izgubi veselje že na začetku.
Želim vam veliko užitkov na snegu !
Zdravo, mene na pa na Rogli najbolj moti, da blazno piha… otroške proge so na vrhu in je ful mrzlo in neprijazno.
ostale proge so za otroke začetnike neprimerne, razen Mašinžaga, pa še ta ima sidra, da se ubiješ, preden prideš z otrokom začetnikom gor, kaj šele, da sta oba začetnika :)))
mi smo hodili na Roglo, dokler nismo imeli otrok in se mi tam res dopade, ampak za majhne otroke bolj priporočam Kope (še bolj pa Kranjsko goro 🙂
lp
Se popolnoma strinjam z vincci !
Slabost Rogle je to sidro na Mašinžagi kjer so imeli tudi moji otroci težave. Poleg tega pa vlečnica ne gre čisto ob progi in se mora vsak, ob morebitnem padcu, prebijati skozi nesteptan gozdiček.
Skratka Kope so boljša izbira!
Kranjska je tudi zelo primerna, jo pa med zimskimi počitnicami odsvetujem, saj je gneča res nepopisna. Tam smo bili lani in nismo ravno veliko smučali, saj se je zaradi pomanjkanja snega kar trlo tečajnikov iz raznih šol v naravi.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.