Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rodos ali Santorini

Rodos ali Santorini

S fantom namerava junija ali septembra na dopust na Rodos, mesto Rodos in našla sva hotel Saronis. Če je bil že kdo v njem, bom zelo vesela, če pove svoje mnenje. Ali pa če kdo priroča kakšen drug hotel.
Opazila, da ima veliko grških hotelov nočitev z zajtrkom, bolj malo jih ima polpenzion in me zanima koliko so kaj cene hrane?

A Santorini vaju pa ne zanima več?

Jaz vsekakor priporočam Rodos.S fantom sva bila pred leti in sva bila zelo zadovoljna.Midva sva bila v centru Rodosa.Na rent a car smo si sposodli avto tako da smo lahko vidli vse lepote in zanimivosti otoka.Zelo lep je kraj Lindos z obzidjem na hribu,ki lahko greš nanj z oslički.Na hribčku so lepe bele hiše,trgovine,gostilnice,lepa plaža,morje…Lepo je tudi v Kalethei,zanimiva je Dolina metuljev.In tudi samo mesto Rodos je super.Imaš vse kar hočeš.Od raznih trgovin iz celega Sveta do starega dela mesta z obzidje gradom z muzejem,parki.Zvečer ti ne more biti dolg čas ker je tukaj res life. Po mojem mora biti Santorini tudi zelo zanimiv.Lepe počitnice vama želim.

jaz osebno sem bila na Santoriniju, bistvena razlika med tema dvema otokoma je velikost, namreč na Rodosu brez avta praktični ne moreš, za Santorini pa je skuter več kot dovolj, kajti otok je majhen in ga v bistvu lahko v enem dnevu prevoziš, kar pa se samega otoka tiče se mi zdi najlepši ( bila sem že na parih drugih ), ker je vse belo modro kar si verjetno videla že na slikcah in dejansko tako tudi je. Nama je bil zelo zelo všeč in tam se res da zganjt romantiko, tudi sami grki so že nasploh zelo gostoljubni, tam pa je to še posebaj poudarjeno – tako jaz to v bistvu ne bi svetovala kam, odloči se glede na svoje potrebe in zahteve, žal ti na bo kamorkoli bosta šla.

Pozdravljeni,

mene pa zanima vreme oz. bolj natančno veter na Rodosu, ali je podobno kot na Karpatosu, ko non-stop piha? In na katerem delu otoka je najbolj primerno za družine z otroki (plaže). Katere kraje nam priporočate?

kakšna je kaj temperatura morja? če so dolge peščene plaže, upam da se morje že junija v zalivih hitro segreje in da je primerno za otroke. Šli bi namreč takoj po šoli..

Otok Kos so nam ravno zaradi močnega vetra odsvetovali, kolegi so bili lani tam in se na severu otoka (menda Masticiari) par dni sploh niso mogli kopat na plaži, takšen veter je bil.. sicer so potem najeli avto in se vozili na južni del otoka, ampak to tudi ni fajn…

najlepša hvala vsem, ki mi boste odgovorili.
lp

na vsakem otoku je veter!!!Posebej v Grciji poleti vedno malo piha, vcasih bolj, pa se par dni ne mores kopati v morju(gres na drudo stran otoka,kjer je zavetje!!in resis problem).Kos je tako majhen, da ce piha v Mastihariju, je v Kardameni mirno…Tezko, ti bo kdo garantiral otok kjer ni vetra, vsaj malo ga je vedno, vcasih vec, je pa cisto odvisno…Tako na Rodosu in Santoriniju. Govorim iz osebnih izkusenj, ker sem delala ze skoraj na vseh otokih, in na vsakemu je kaksen dan pihalo za te odnest. Se pa vedno najde predel kjer ta dan piha manj….Karpathos je bolj izpostavljen, vendar drusi so priblizno isto vetrovni…v Egejskem morju…Meltemi se umiri septembra in oktobra in takrat je v Grciji najlepse…

hvala za odgovor, do sedaj smo bili samo na Ionskih otokih (Krf, Zakintos, Lefkas), kjer je krasno toplo morje, dolge peščene plaže in nič vetra za surfarje….
Imamo manjše otroke, zato nam je zaenkrat to zelo pomembno. No, glede na to informacijo, očitno lokacije še ne bomo hitro menjali 🙂

lp

Na Rodosu je glede vetra bistvena razlika med vzhodno in zahodno stranjo. Poleti piha bistveno močnejši veter na zahodni strani otoka, kot pa na vzhodni, zato so vsa pomembnejša letovišča na otoku na Vzhodni strani otoka, le mesto Rodos je na samem skrajnem severu otoka, pa še tam avgusta na plažah vzhodno od akvarija (leži na severnem rtu) komaj dobiš prostor, medtem ko na zahodni strani našteješ par kopalcev na kilometer. Enaka zgodba je na jugu (Prasonissi), kjer je na zahodni strani raj za surfarje, medtem, ko je na SV delu preliva predel, kjer se zadržujejo družine z malimi otroci.
Na Santoriniju ta delitev na vetrovni in nevetrovni del ni tako izrazita, saj otok sam leži bolj globoko v Egejskem morju.
Nam je bil bolj všeč Santorini, predvsem Oia je zelo lepa vasica. Na Rodosu pa je mesto Rodos (predvsem srednjeveški del) brez konkurence.

Hotel Saronis je luškan hotel v centru mesta – hotel je v lasti grško-slovenskega para in je zvečer zelo priljubljena točka v mestu.
Kar se pa tiče grških otokov – vsi so lepi in sicer vsak po svoje. Torej, če še nista bila na nobenem, je čisto vseeno kje začneta…

Kalitehea, Faliraki, Kolymbia in recimo Lindos kar se tiče Rodosa piha zelo zmerno in prijetno skratka ni problema za družine, podobno kot na Kosu je recimo manj vetroven predel Agios Fokas in Kardamena. Vse izven tega izbora ne priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close