Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Še vedno me mika Pariz!

Še vedno me mika Pariz!

Jaz sem še zmeraj navdušena,da bi šla z možem sama v Pariz za vikend.Šla bi seveda še za dalj časa,a mi je predolgo otroka pustiti za več kot tri dni babici.

Tisti,ki ste bili,kako ste se imeli?Je res tako lepo,se da dosti videti?Kako ste šli:z agencijo ali kako drugače?

Hvala za vsako informacijo.

Jest sem bila tam že precejkrat, pa ne toliko zaradi znamenitosti, pač pa zaradi mesta samega, ki je fantastično. Nevem, mislim da ima vsak od nas kje na svetu kakšen kotiček v katerem se počuti tako domače in lepo. Zame je to pravgotovo Pariz, pa čeprav sem videla že kar precej sveta. Nazadnje sem bila sama tam poslovno, pa sem si vendarle našla čas za pohajkovanje po mestu. Dejansko je božansko, vse tiste trgovinice, kafiči, mini restavracije, da ne govorim o prekrasnih zgradbah in njihovi zgodovini. Mesto je prepredeno s transportnimi mrežami, tako da povsod dobiš neke sorte prevoz. Resda sem si ga sama v glavnem ogledovala peš, ker edino tako dobiš tisti pravi vtis o mestu, vendar so to take razsežnosti, ki jih iz ene majhne Slovenije težko predstavljaš, zato je potrebno poseči umes z metrojem ali avtobusi (lahko najameš tudi električna kolesa). Slednji so gotovo boljša izbira, ker tako utrip mesta tudi vidiš, čeprav metro nudi posebne sorte užitke. Mene še danes zvok naše tuš kabine, ko zapreš vrata spomni na zapiranje vrat v metroju. Smešno, vem, ampak tako je.
Samo za vikend bo malce premalo, če mene vprašaš, Pariz odkrivaš po moje celo življenje. Če pa imaš na voljo le en obisk, ti priporočam vsaj 4 dni. Verjemi, da boš zbita že po prvem dnevu v glavnem zaradi vtisov, po drugi strani pa zaradi mestnega utripa in hoje. Verjetno ti bodo precej zmatrali tudi denarnico, ampak s tem moraš računat. Tam je dejansko vse tako drago, da te stisne. Vendar če boš že šla, potem si privošči, saj ti bodo lepi spomini odzvanjali še dolgo potem, ko boš že zdavnaj zapomnila praznino v denarnici.
Uživaj, tale čas je v Parizu eden najlepših. Pa računaj s tem, da je tam vedno malce topleje kot pri nas.
Pa še to; tudi kar se tiče avionskih kart je bolje če vzameš malce več dni skupaj, pa če si pametna potuj z Air France, ker so bistveno cenejši kot Adria. Morda so malce bolj šlampasti, ampak cena je pa občutno nižja.

Bila sva lani. Konec oktobra. 4 odrasli (otroci so bili pri starih starših). 5 dni. Brez agencije. Bilo je lepo! Zjutraj na zajtrk v kakšno kavarnico. Potem pohajkovanje po mestu. Veliko smo hodili peš. Metro smo uporabili le za daljše relacije.

Za videt je ogromno! Če bosta tam prvič si bosta verjetno pogledala Notre Dame, Ste-Chapelle (ta je meni najlepša), St. Eustache (mogočna, pa ponavadi nobene gneče, kot v Notra Dame ali na Montmartru Sacre Coeur). Vsekakor se sprehodita po Ile de la Cite (otoček na Seni) pa preko mostov čez Seno, pa po kaki ulici na desnem bregu Sene (polno restavracij, lokalov… in seveda ljudi.

V Luvre pojdita zvečer, je odprt zelo dolgo. Seveda tudi na Eiflov stolp (pripravita se na dolgo čakanje). Po razgled gresta lahko tudi na slavolok zmage. Še lepši pa je sprehod po Marsovem polju. Poglejta si še kako opero ali pa kabare (čeprav je dobro, da si predstavo poskusiš rezervirat vnaprej, malo poglej po internetu, pa ne v Moulin Rougue, je predrago!).

Sprehod na Montmartre je obvezen, mimo lokala kjer so snemali Amelie.

Če si za šoping: se ti lahko obrne!!!

Še bi lahko pisala… Bi kar šla. Ampak verjetno bo naslednjič pomladni Pariz, ko se bom naučila malo več francoščine.

Najpomembneje je pa to: Pariz moraš doživeti na ulici. Ne zapravljaj časa z agencijami, vodenimi ogledi, taksiji… Udobne čevleje na noge in UŽIVAJ!!!!

Zelo izčrpno,hvala obema.Sisi, kje pa ste spali,ste prek neta rezervirali?Kaj pa letalske karte?

Jaz sem šla sama oz. imam tam prijatelja. 2 dni sva hodila skupaj, potem sem pohajkovala sama. Ogledala sem vsi ogromno, predvsem pa navadno življenje. Izpustila sem muzeje, saj bi lahko samo v enem bila en dan. Pa na Eifflov stolp tudi nisem šla, ker je predolgo za čakat. Pa en kup rjastega železja je in me ni navdušil. Pa rokometno tekmo sem si šla med drugim ogledat :). Na Mont Martru mi je en Arabec narisal sliko z navadnim svinčnikom, kupila sem še nekaj drugih.

Resnici na ljubo sem bila vesela, ko sem se vrnila domov. Pri nas je vse tako majhno, ljubko in primerjave s tistimi mogočnimi palačami in norimi vozniki ne morem pozabiti. Doma je najlepše!

Pred meseci se je dobila ugodna letalska karta za določene lete. Morda se zdaj tudi.

Bila lani oktobra z agencijo. Z njo do nastanitve in odhoda, vmes pa vse sama. Fascinantno!
Še enkrat julija, vzela zraven še hči in nečakinjo, šli pa smo z avtodomom. Nooro!
Jaz bi ostala tam!
Tako kot so napisale predhodnice- doživi ga na ulici. Pusti agencijo, muzeje in ne vem kaj še vse, muzeji so tko vsi isti.
Če greš, uživaj!

Absolutno pojdita brez agencije !
Z možem sva se vrnila pred 3 tedni in moram priznati, da že dolgo nisem tako uživala… kot te 4 dni v Parizu, žal mi je samo da nisva ostala še kakšen dan več.
Glede ogledov so že predhodnice precej napisale, nama je bila v veliko pomoč knjiga Svetovni popotnik – Pariz.
Priporočam Aif France, če greš z jutranjim letom si tam že ob 9 uri, glede nočitve je možnosti ogromna, vendar je fajn da si vnaprej rezerviraš, še posebej če iščeš cenovno ugodnejše variante. Midva sva se odločila za hotel Ibis v četrti la Defence (center) je blizu Metroja, čist in še posebej med vikendom cenovno ugoden (med tednom je dražji, ker je to poslovna četrt) sobe pa imajo pogled na Seno in Eiflov stolp.

Uživajta !

Isabella !

Koliko pa je dvoposteljna soba z zajtrkom in ali se potem da vse peš opravit. Sicer sem bila že 2 x v Parizu, pa me spet vleče. Rada pa imam hotel v bližini centra, da lahko potem čiv več peš, vmes pa malo z ladijco po Seni, ker je to poceni prevoz, saj sem karto kupila za vse dni, ko sem bila tam. Na Eiflov stolp sem pa šla z agencijo in nismo nič čakali za vsto. Bil je paket Eiflov stolp z večerjo na stolpu, predstava v kabareju in nočni izlet po Seni.

V petek, soboto in nedeljo je nočitev 65 eur na sobo, ostale dni pa 129 eur. Sobe so nekoliko manjše ampak čiste, no midva nisva tako hudo zahtevna in nama je bilo všeč, sicer pa tako ali tako samo prespiš tam. Zajtrk se plača posebej v hotelu ti nudijo samopostrežnega z ogromno izbiro za 8 eur/os. sva pa v neposredni bližini odkrila kavarnico, kjer sva za zajtrk plačevala po 8 eur(za oba). Hotel ni v samem centru Pariza, ampak v La Defence tja prideš z rumeno linijo M1, postaja je na ploščadi pred hotelom. Tudi midva sva koristila ladjo po Seni in veliko hodila peš. Verjetno veš, da so vsi 3 slavoloki zmage zgrajeni v ravni liniji, tretji – Grande Arche se nahaja v neposredni bližini hotela, tako da ti ni treba daleč in že lahko občuduješ ta prelep razgled.

Lep dan!

prespat: veriga hotelov campanile, formula 1, IBIS, …vendar so bolj na obrobju, za isto ceno priporočan kakšne hostle, budget hotele, camping z bungalovi, …lonely planet Paris ima obširen seznam naslovov

prvo nedeljo v mesecu so zasonj muzeji, vendar v njih ti gre pol dneva, mogoče Orsay in obisk Givenry (dom slikarja Moneta), za zastonj razgled pa greš v nakupovalno trgovino izg. lafajete, 9. nadst, na ploščad

hrana: draga

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close