Club Diana Rimel Djerba ali Vincci Djerba
Živjo,
Pred dvema letoma sva bila v juniju v Vincci Djerba. Diana Rimel poznam samo preko neta, ampak se mi zdi kar cool, pa še nov je, lani zgrajen. Vem pa tudi, da je za letos v začetku junija že poln (Intelekta).
Kar se pa tiče Vincci Djerba… Midva sva bila tam 2 tedna. Od 8. – 22.6.2006. Zelo pohvalno! Osebje prijazno, še par slovenskih besed znajo :-), predvsem “ta grde”. Takrat, ko sva bila midva, hotel ni imel možnosti all, ampak sva imela polpenzion. Hrana ful dobra, raznolika, sladice (njami) probali smo vse in nihče ni imel prebavnih motenj. Ne pričakuj pa Poli klobase za zajtrk, kot je nekdo… sem brala na forumu! Skratka, malo drugače, ampak zelo dobro. 5 min vožnja z “vlakcem” do plaže pa je pravo doživetje, ker šofer “na ful” nabija njihovo glasbo, in je res cool. Če ti ni, greš pač 10 min. peš…
Pa lep dopust želim!
G
Bila sem v Vinciju 2 leti nazaj.
Saj sem pisala o tem, samo zdaj ne najdem da bi prilepila.
Na kratko ti povem – pojdi.
Sobe so ogromne, čiste. Hrana da te kap. Toliko škampov še v življenju nisem pojedla.
Osebje ekstra prijazno.
Mi se nismo vozili z vlakcem na plažo, ampak smo šli peš in mimogrede kupili v trgovini vodo. Nismo imeli all in smo kosilo navadno jedli v bližnji “italijanski” in “francoski” restravraciji.
Če smo pa ravno naleteli na vlakec – tudi O.K. Enkrat smo pa šli tudi z konjičkom.
Ogled krokodilje farme ti priporočam s taksijem. Ogled otoka flamingov je lepo doživetje za otroke.
Ogled otoka me ni prepričal. To greš lahko s taksijem.
Mi smo šli še na trodnevni safari ( enodnevnega ne priporočam) Smo bili pa 14 dni dol tako da smo si vzeli čas.
Splača se ogledat še muzej druge svetovne vojne – Romlova zadnja linija. Potrebuješ pa kar nekaj časa za to organizacijo, saj je to na celini kamor otoški taksiji ne vozijio.
Malo problemov je.
Nam ni uspelo in jih še danes poslušam.
In ne hodite dol z nekimi predsodki in ponižujočim odnosom. Kultura je drugačana. To je vendarle Afrika in Islam.
Doslej varna turistična destinacija Tunizija se sooča z ugrabitvijo dveh
Avstrijskih turistov s strani Al Kaide. To je že drugi tak primer, pred nekaj
leti je na Djerbi s tovornjakom goriva udarila na židovsko versko stavbo.
To zadnje so oblasti poskušale pomesti pod preprogo pred turisti a dejstvo
ostaja, da je tudi to muslimansko državo zajel terorizem.
ma kdo kake slike od vinccija??
pišite na plavolasa@gmail.com
hvala
Forum je zaprt za komentiranje.