Smučanje Bad Kleinkirchheim
Januarja bi šli na smučanje v Bad Kleinkirchheim. Vzeli bi nočitev z zajtrkom. Kolikor sem gledala na njihovi internetni strani je veliko takih ponudnikov.
Pa me zanima iz vaših izkušenj kje ste bili nastanjeni in če ste bili zadovoljni?? Kaj priporočate?
Apartma kjer ne nudijo zajtrk ne pride v poštev.
Ma pustite Bad pri miru. Iz mojih izkušenj je veliko drugih, lepših in boljših smučarskih središč v Avstriji.
Kaj me je motilo? Bad ima dve smučarski pobočji (področji) na levi in desni strani doline. Prehod med njima je mogoč samo pod cesto, peš, s smučkami na rami. Mogoče se motim ampak jaz nisem našel druge variante.
Ker leži relativno nizko je lahko problem s snegom. Umetno je pač umetno.
Eno pobočje je bilo smrtonosno poledenelo, ker je več ali manj ves dan v senci.
“Night life”… no tega v Badu ni. Ni in konec. Res. Kakšen “night life” sem pričakoval. Da se lahko zvečer sprehodiš po nekem delu (promenada, ulica…). Pa tega nisem našel.
To so moji vtisi, samo moji in verjetno obstaja množica zadovoljnih smučarjev iz Bad-a.
NO, mi smo bili pa v Badu zadovoljni. Je pa res, da imamo otroke in nekih bajno številnih prog nismo niti pričakovali, nočnega življenja še manj. Zakaj smo hodili v Bad? Ker je tam kompasova šola smučanja in so otroci lahko hodili v slovensko šolo (po trije, štirje konec januarja v skupini)Stanovali smo pa enkrat v apartmajih Jannach, drugič pa v Landalu. Oboje je bilo vredu.
Malo morda poglej, kje leži apartma, morda je bolje vzeti kake apartmaje v bližini Römerbada ali pa Maibrunnenbahn, kot pa na drugi strani, ki je res bolj senčba.
Se mi zdi, da je na internetu kar dobra ponudba za Bad in da se da vse sobe tudi pogledati, se pravi razporeditev apartmajev in slikce.
Drugo leto smo imeli predvsem umetni sneg, ampak glede na vse okoliščine so bile proge super urejene, no tam po 14. uri je bil pa že problem smučat, ampak kot rečeno, otroci so itak imeli vrh glave smučanja do takrat.
Tudi mi nameravamo letos “nekam” na smučanje. Ogledan imamo tudi Bad, predvsem zato, ker imamo eno 5 letnico in eno 2 letnico, tam pa je smučanje za veliko in toplice za naju s tamalo.
Zanima pa me naslednje, če gremo v Bad z drugo agencijo kot Kompas, ali lahko se vseeno hči pridruži njihovi smučarski šoli, za plačilo seveda, da ne bo pomote.
Pa kako je kaj s snegom tam v januarju, ima kdo kakšne izkušnje?
Kakšne pa so smučarske proge in koliko jih kaj je, s katerimi (če sploh) slovenskimi bi se dalo primerjati?
lp
Tudi mi nameravamo letos “nekam” na smučanje. Ogledan imamo tudi Bad, predvsem zato, ker imamo eno 5 letnico in eno 2 letnico, tam pa je smučanje za veliko in toplice za naju s tamalo.
Zanima pa me naslednje, če gremo v Bad z drugo agencijo kot Kompas, ali lahko se vseeno hči pridruži njihovi smučarski šoli, za plačilo seveda, da ne bo pomote.
Pa kako je kaj s snegom tam v januarju, ima kdo kakšne izkušnje?
Kakšne pa so smučarske proge in koliko jih kaj je, s katerimi (če sploh) slovenskimi bi se dalo primerjati?
lp
Hoj,
mi gremo s Kompasom v Bad z enako starimi otroki zaradi istih razlogov (toplice za tamalega in smučišča za ta veliko) kot bi šli vi :-). In isto sem vprašala na Kompas glede smučarske šole, pa so rekli, da ni šans. Samo če gremo z njimi, se lahko hčerka pridruži njihovi smučarski šoli. Tako smo rezervirali pri njih, smo pa v apartmajskem naselju, kjer imajo tudi oni bazen in je tudi igralna soba, tako da bo poskrbljeno tudi za tamalega.
mi smo bili v BKK pred leti, v lastni režiji in smo se b.p. pridružili Kompasovi smučarski šoli. Lepo v soboto popoldanprideš v njihovo info pisarno in prijaviš otroka. V Kronplazu isto, menda ni od letos kaj drugače.
Toplice v BKK so sicer fajn, samo popoldan je strašaaaaaaaaaaaaaanska gneča. Pa nismo bili med slo šolskimi počitnicami.
Od lani so terme v Badu dograjene, malo več je bazenov,pa wellness,.. in ni bilo nobene gneče.
http://www.bkk.at/de-wellness_kaernten-thermal_roemerbad.shtml
Je pa v BKKju tudi kakšna druga šola smučanja (oziroma vsaj dve), pa v eni so celo slovensko govorili, tako da si lahko Kompas tisto svojo za klobuk zatakne, če vas izsiljuje na tak beden način.
Kot da je že komu denar smrdel, če je kdo hotel na licu mesta otroka dat v šolo in plačat 🙂
Torej kot razumem najbrž ne bo problemov s smučarsko šolo nekaj bomo že našli, razumem pa kompasove predstavnike, da nam tukaj zagotavljajo da ni mogoče drugače v njihovo šole, le če letujemo preko njih pa.
HelenaK, kdaj pa greste, sprašujem zaradi družbe predvsem otrok? Ali pa kdo drug, s toliko starimi otroki?
Mi gremo najbrž 17.januarja, če mi danes odgovorijo, da je še prosto.
Lp
meni se zdi najboljše za otroke v ST.Oswaldu al pa če jih pelješ gor na Nockalm ….http://www.badkleinkirchheim.at/en-winter_holidays_carinthia-skigebiet.shtml
bazeni so pa v Badu…
klikni na Interactiva slope panorama
in si boš mogoče lahko malo predstavljala
mi smo drugače blizu 13-ke sonnwiesenbahn in se skoraj vedno smučamo na tem koncu proti St. Oswaldu… se mi zdi da je bolj na soncu…
potem na vrhu kaj pojemo ,otroci se pa potem še malo poigrajo – imajo igrala…
če gremo v Bad ali St. Oswald gremo pa z avtom….
iz Bada greš lahko peš v Bach do ST.Oswalda ….. bi pa trajalo….:-))
Mi kar rabimo slovensko šolo, ker je hčerka že tako bolj zaprte narave in se težko vključi v neko skupino. In če ne bi govorili slovensko, je sploh ne bi spravili v šolo. Mi smo pač razmišljali, da ziher je ziher in gremo pač prek Kompasa. Je pa apartma prek Kompasa v istem terminu 100 evrov dražji, kot če bi rezervirali prek Interneta.
Glede smučarskih šol ne vem.
Bila sem januarja, ker je bilo pomankanje snega so imeli umetnega. Prog je toliko, da jih še nisem nikoli presmučala vse naenkrat.Jih je vseh vrst- od lahkih do malo težjih. Moraš po moje biti res dober smučar da bi vse presmučal. Sploh se mi pa na smučišču dopadejo koče in objekti z hrano, kajti meni je njihova hrana fantastična.Imaš tudi dvoje toplice, kjer se zvečer lepo namakaš in ogrevaš.
Tudi letošnjo sezono gremo januarja v Bad.
Forum je zaprt za komentiranje.