Benetke
Načrtujem obisk Benetk v lastni režiji, mogoče tudi otokov Murano in Burano. Zanimajo me vaše izkušnje, mogoče napotki. Kje parkirati, kako potovati med temi otoki? Kako se prevažaš med temi otoki – ali preprosto kupiš karto, se usedeš na prvo ladjico, ki pripelje in se odpelješ na en otok, pa na drugi…?Hvala za vsak namig.
Na otoke greš lahko tudi organizirano, pripravljajo izlete. Sicer pa komot tudi v lastni režiji. Benetke so sploh primerne za tako varianto – parkiraš v garažni hiši in nato greš naprej z vaporetti, to je kot mestna bus linija. Če vzameš s sabo kakšen vodič in se malo pripraviš, ravno toliko odneseš od ogleda kot če greš z agencijo. No, morda vidiš kakšno cerkev manj, vsekakor pa to odtehta čas, ki si ga lahko privoščiš za srkanje kapučina in opazovanje mimoidočih.
Da je kavica na Markovem trgu draga, pa verjetno že veš…
Parkirna hiša je draga in če iščeš cenejšo varianto, ti predlagam, da avto pustiš nekje na desni strani ceste pred Benetkami, nekje, kjer se pač da zaviti noter in je v bližini avtobusna postaja. Potem greš eno postajo z avtobusom do Piazza Roma (morala bi sicer imeti karto za avtobus, pa za eno postajo…). Ampak vseeno pazi kje parkiraš – itak je polno avtomobilov s tujimi tablicami. Ko se vračaš, moraš iti obrniti v Benetke na Piazza Roma, prej ni variante, da prideš čez, vendar ni daleč.
Druga varianta je, da greš iz avtoceste pri Mestrah za Via Miranese, prideš na krožišče, greš za smer Milano, potem se držiš desne, da prideš na cesto Via Miranese, se pelješ nekaj km do naslednjega krožišča, tam nekje zastonj parkiraš, kupiš nekje v trafiki karto za avtobus do Benetk (1 €). Samo ne pozabi, kje si parkirala in šla na avtobus:)
Če hočeš videti v Benetkah tudi kaj od znotraj + Murano + Burano je en dan premalo.
Z otroki bi jaz prišla zjutraj, šla peš od Piazza Roma do mosta Rialto in do Markovega trga. Tam bi šla v Doževo palačo (sobane, ječo, Most vzdihljajev) in na stolp. To bi bilo za dopoldne. Potem pa popoldne z vaporetom do Murana.
Mislim, da se tako tudi izogneš gneči. Med tednom so kolone na cesti, sploh v okolici Benetk zna biti obupno zaradi kamionov, za vikend je pa polno ljudi v Benetkah in so dolge vrste za vstop kamorkoli. Mislim, da je najbolje iti konec tedna in biti na Markovem trgu dovolj zgodaj.
Karte za vaporeto kupiš zraven same postaje.
V Benetkah se veliko hodi, zato je treba vse skupaj prilagoditi starosti otrok.
Če ti lahko pomagam še s kakšno inf., vprašaj.
Mi smo parkirali na Punta sabioni in je tam krasno it v Benetke (35 min z vaporetom), nato smo si ogledali Murano in Burano. Se pa da vse obkrožit v enem dnevu, samo moraš zelo zgodaj začet. Pri nas je bilo tako, da smo bili 8 in15 že na ladji in na trg sv. Marka smo se pripeljali pred 9 uro. Tako ni bilo nobene grneče, pa tudi vroče ni bilo.
Zelo zanimiv je Burano, ker imajo hiše zelo različne barve fasad.Pa še gneče ni na tem otočku nobene. Skratka priporočam obisk otočkov.
Ker ste tako prijazne, naj zaupam malo več. Gremo z avtodomom, v Benetkah naj bi se ustavili za en dan, potem pa naprej proti Veroni. Zjutraj nameravamo odriniti zgodaj, tako da bi bili v Benetkah okrog 8h.Bo pa to četrtek, upam, da ne bo prevelike gneče. Najraje bi šli do Punta Sabbioni in od tam z ladjico, samo je pa kar velik ovinek z naše poti proti Veroni. Je pa sigurno bolj enostavno zaradi parkiranja – avtodom le ni tako okreten kot avto.Otroci pa niso več tako majhni, najmlajši ima 9 let.
Ej tam imaš zastonj PZA za avtodom. Tudi mi smo bili z njim, zato si poglej na http://caravaning.zanimiv.net/ pod temo Benetke. Seveda, če si registrerana.
Iz Mester proti Padovi (mimo pristanišča in industrijske cone) je na levi odcep za kamp Fusina. Parkiraš zastonj zunaj kampa, prostora je dovolj, nekaj metrov stran je postaja za vaporeto do Benetk – mislim, da vozi vsako uro. Če se mislite ustaviti tudi v Padovi, potem je to po moje najboljša varianta.
Forum je zaprt za komentiranje.