Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kamp Adriatik Vranjica pri Trogiru – NEVER AGAIN

Kamp Adriatik Vranjica pri Trogiru – NEVER AGAIN

Smo bili letos ze tretjic – in definitivno zadnjic. Imajo parcele, ki so lepo sencne, z drevesi, in take, kjer je samo soder in vroce sonce. Torej smo rezervirali lepo vnaprej, prisli, dobili svojo stevilko – in odkrili, da je parcela lepo zasedena. Po treh urah cakanja in preganjanja je direktorica kampa salomonsko odlocila, da lahko par, ki je ze tam, tam tudi ostane (ker kao NI VIDEL rezervacije, nabite na A4 listu na drevesu sredi parcele), mi s 3 otroki se pa lahko spakiramo, kamor hocemo… se pravi na zgoce sonce, dragi moji, ali pa v drug kamp, to pa ni njen problem. Smo bili res zaprepadeni nad tem ignorantskim odnosom – in bomo sli drugic seveda drugam, vas vse pa opozarjam, da vam bo rezervacija v tem kampu veljala le v primeru, da se ne bo pred vami vselil ze kdo drug. Kar je, po moje, tako, kot ce je ne bi imela, ali pa se slabse, ker se zanasas na nekaj, cesar ni.

Kdor pa še kampe vnaprej rezervira je pa bolj boren popotnik:))

La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!

Ves kaj, ce najdes kamp, ki ti je vsec, bi pac rad en fajn teren, ce se da, a ne ? A je tebi vseeno, kje imas sotor ?

SO takšni in drugačni popotniki in prav je, da se vsak po svojih željah orientira. So kampi, hoteli, hostli,etc….za vsakega se nekaj najde in ravno v tem je čar potovanj. Vsak ima tudi do tega pravico in če nekdo želi kampirati bo pač šel kampirat, če pa nekdo želi it na pot brez plana, bo pač šel na pot brez plana in se sproti odločal kaj in kako….enim je všeč eno, drugim pa drugo.
Eni kupijo karto zadnji trenutek, drugi jo kupijo mesece prej. Vsak pač dela kot mu paše.

@se zgodi, se čist strinjam. Vsak naj dela po svoje.

@noa
če bi se meni to zgodilo, bi isti moment šla drugam.

Srakoper, popolnoma neumestna primomba. In ja, če imaš še otroke, je prekleto pomembno, da nisi na žgočem soncu.

Živjo

Vsekakor je razlika, če potuješ sam, ali z otroci. Prav tako je razlika, če potuješ ko najstnik ali študent ali pa kasneje, ko si že ponosem dedek ali babica.Druge stvari so ti pomembne, pa prav tako te druge stvari motijo..

Pa dejmo, kot že rubrika sama pove sestaviti nekaj koristinih nasvetov, na kaj moramo biti pozorni, ko iščemo in se zanimamo za kampe?

edera

P:S tudi nasveti kako se imeti fanj v kampih so dobrodošli

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Ko smo že pri kampih – tudi tu je razlika, ali gre nekdo v kamp za 14 dni na počitnice, ali pa je kamp le prenočišče za dan, dva, tri na potovanju. Sama spadam v to drugo skupino, zato mi je najbolj pomembno, da je kamp pač tam, kjer ga potrebujem. Je fino, če je senca, plaža, bazen, pa še kakšno udobje, nam pa to, glede na to, da v kampu več ali manj samo spimo in si kaj skuhamo, ni prioriteta. Tako da ni nekih univerzalnih koristnih nasvetov, na kaj moramo biti pozorni pri iskanju kampa. Mi smo pozorni predvsem na table na cesti, ki nas pripeljejo v kamp. Pa seveda, da je kolikor toliko čisto, pa po možnosti topla voda. Smo se pa tud že z mrzlo umivali, pa preživeli.

Pa se da recimo narediti neke vrste ,,statistika,, ali pa vsaj dobiti vtis, katere države so recimo tiste, za katere imate izkušnje, da imajo morda malce bolj urejene kampe in tiste, v katerih se recimo ne vlaga dosti vanje?

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Naše (popotniške, ne dopustniške) izkušnje: Španija, Francija, Italija, nekaj malega Avstrije in Nemčije – brez večjih pripomb. Na splošno bolje in marsikje tudi ceneje, kot na Hrvaškem. Je pa seveda odvisno, kot piše “sbon”, kaj človek od kampa pričakuje. Dopustniki gotovo kaj drugega, kot popotniki.

Živjo

Kako je pa kej z rezervacijami?

A kr uletiš in upaš, da je še kej fraj, ali je priporočljivo se prej pozanimat in celo morebiti rezervirat?

edera

No, tu je spet razlika med popotniškim in dopustniškim kampiranjem, vsaj zame. Dopustnik se najbrž že vnaprej odloči, kam in v kateri kamp gre in seveda lahko vnaprej kamp tudi rezervira. Mi se pa potepamo okoli po približnem načrtu poti, seveda nikoli vnaprej ne vemo, kje točno se bomo ustavili in koliko časa tam bomo. Pridemo v kamp in to je to. Če slučajno ni prostora (kar se nam je zgodilo samo enkrat, konec julija v par kampih v Toskani in ob Gardskem jezeru), greš pa pač naprej. Fino je pa imet kak vodnik po kampih, mi imamo ADAC-jevega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close