Sirija-Libanon (meja)
A kdo ve, če je tole resnično ali možno. Slišal sem namreč, da se iz Sirije da skočiti v Libanon za par dni brez posebnih obmejnih formalnosti. Se pravi samo s sirsko vizo in potem ponoven vstop v Sirijo kot da je sploh nisi zapustil (brez double tranzit vise).
Malo mi je čudno, toda glede na to, da imajo Sirci Libanon skoraj za svojega, morda niti ni tako čudno.
Razdalje so kratke, tako da ti bo uspelo. Edino na meji zna trajati, ker boš s svojim avtom 🙁
Bejrut je zelo lep, a tako zastražen, da je še peš težko kam priti – pazi kje boš parkiral, ker se strašno bojijo avtomobilov bomb – uporabi odprta, varovana parkirišča. Drugje bo šlo bolj tekoče 😉
Sirijska viza je 1500SYD. Pred mesecem sem moral za to vsoto zamenjati 32USD
Torej je viza na meji še vseeno cenejša. Na Dunaju naj bi bila 26 evrov, kar je 40 dolarjev, itak sem se odločil, da jih kupim na meji. Pozabil sem pa vprašati, če tudi na meji rabiš sliko.
Sicer je pa Libanon bolj rezerva, saj ne verjamem, da bi uspel tako hitro prekrižariti Sirijo (približno tri tedne), da bi mi ostalo še kaj časa za Lib.Če bo pa priložnost, pol pa…
Živjo
Če se prav spomnem, si zelo rad pisal vtise in s forumaši delil svoje vtise. Tudi tokrat se jih je nabralo kar nekaj, kajne? Upam, da bomo imeli priložnost preko tvoje izkušnje tudi mi malce bolj spoznati Sirijo in se bo tako naša obstoječa skrinjica vtisov še dodatno obogatila.
Sej veš, skrijica vtisi iz Sirije bo dobila z novimi vtisi dodatno bogatitev:)
Da ne bo pomote. Z vsakimi dodanim vtisom se bogatijo ,,skrinjice,,, tako da se ti oproščam vojc, če izkorisitm tvojo temo,(upam, da mi ne boš zameril) da napišem:
Vsi forumaši vabljeni, da s svojimi vtisi sestavite mozaik podobe krajev, predelov in držav. ,,Dejmo zlagati puzzle o krajih in ljudeh ter tako spoznavajmo države sveta,,
edera
Forum je zaprt za komentiranje.