Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice videokamera vs. fotoaparat

videokamera vs. fotoaparat

hei!

zanimam se za nakup ali videokamere ali digitalca za na potovanje.
sicer ne fotografiram ravno veliko, zato ne nameravam zapravit veliko denarja.
ne morem se pa odločit ali naj kupim mini kamero ali digitalca; od digitalca me odvrača predvsem dolgotrajen postopek slikanja, npr. vedno je treba nekaj nastavit in pazit da imaš roko čisto pri miru, drugače je slika motna.

precej sem prebrskala po netu in začuda nisem zasledila ravno veliko popotnikov, ki bi uporabljal kamere.
zanima me kaj uporabljate vi, kaj od tega se vam zdi bolj uporabno?
nasveti so dobrodošli, ker sem čist netehnični tip.
dankešen:)

Dolgotrajen postopek fotografiranja pri digitalcu???
Hmmmmm…tole je malo smešno, ker ni ga bolj enostavnega fotografiranja kot z digitalci- “trotl ziher”. Seveda se tukaj ne bi spuščala v profesionalne fotoaparate, ker takšnega ne potrebuješ.

Vsekakor sem za digitalca, ker praktično vsak ti omogoča tudi posnetek kratkega filma (odvisno od kapacitete kartice oz. sticka), medtem, ko pri kamerah nimaš možnosti fotografij…ali pač?

Carpe diem!

Glede na to, da nimaš ravno veliko veselja do tehnike in fotografiranja ti bolj priporočam majhen in zmogljiv fotoaparat. Časi zahtevnih nastavitev in mirne roke so v fotografiji že zdavnaj mimo in ne vidim razloga oz. ovire v tem smislu. Za cca 200€ dobiš soliden kompakten digitalni fotoaparat, ki bo nedvomno zadovoljil tvoje porebe po shranjevanju spominov in ti omogočil posneti tudi kašen krajši filmček. Glavna prednost pa je v tem, da lahko posnetke selekcioniraš takoj in domov prineseš res samo lepe posnetke.
Kamera zahteva več časa, več strategije in smisla za tehniko. Kamera je za ljudi, ki uživajo v gledanju posnetega materiala in ti so redki. Vedno več je tistih, ki samo snemajo in snemajo in snemajo….na koncu imajo kilometre nepovezanega materiala, ki gledalca bolj utruja kot veseli.
Skratka kupi dilgitalca, ne bo ti žal.

Če se ti zdi zamudno že samo fotografiranje, se ti bo zdelo še bolj zamudno sestavljanje filma. Ker če tistega kar posnameš nič ne obdelaš (zmontiraš), dobiš ven en velik negledljiv zmazek brez repa in glave.

hvala za odgovore,
mislim da bom res kar digitalca vzela. btw, korošica, napisala si da se z digitalcem hitro slika…potem sem pa js čudna, ker moram vedno pazit (pri frendovem, js ga namreč nimam in tut on se pritožuje) da imam pri miru roko, da ne rata zamegljen zmazek, pa še vedno je treba neki naštimavat, npr. šport, tema itd. stari dobri fotoaparati na filme so mi še najbolj pri srcu, samo ne pridejo v poštev na potovanje, kjer bo ogromno slik.

btw mogoče kdo priporoča kakšen soliden nizkocenovni digitalc oz. katerih naj se izogibam?
tenx

kupi digitalca ki ima 5 miljonov pik, naj bo Sony,Canon,Olympus
katerega koli boš kupila od teh treh boš kupila v redu
Če ima tvoj frend slabe slike z digitalcem to prej pomeni da hoče na svojo kartico posnet veliko slik z slabo resolucijo.Ko kupiš fotoaparat dobiš zraven kartco 16mega in tle gor gre samo 16 dobrih fotk, če narediš več so te fotke slabe
zato ti proporočam da če boš kupila fotoaparat kupi takoj zraven še eno večjo kartico vsaj 512 mega.Obstaja tudi 1giga vendar nekateri fotoap. je ne sprejmejo
Priporočam pa da ko boš šla na dopust vzami s sabo navodila ker se je že zgodilo da slučajno brez da se zavedaš pritisneš na gumb in noče več slikat kot da se resetira in takrat ti pridejo v poštev navodila, kajti vedi ti fotoap.so kot računalnik v malem ,karikarično rečeno
ne pozabi pa si vzet tudi rezervne baterije kajti on dobesedno žre baterije,največ porabi takrat ko jih gledaš,tako da brez rezervnih baterij in polnilca nikamor na pot
lp

Pa še to ne kopuj pri fotografih ker imajo večinoma že stare verzije in še imajo dražje cene.Vzrok temu je da ne prodajo tolk veliko in njihova nabavna cena je večja kot pa pri rač trgovinah ker dobijo večji rabat.Kupi ga v veliki računalniški trgovini tipo Big ben in podobno..

hvala za nasvet, šibam v šoping!:)

CE ti ni odvec dati nekaj evroc vec si nabavi Panasonic lumix z 12X opticnim zoomom (npr FZ 7 ali 8, FZ 30 al 50 bi pomoje bila malce prevec zate), in stabilizatoejrm slike, tko bo malo manj problemov s tresenjem roke:).

Meni se že zdi, da se tako hitro in enostavno fotografira; je pa res, da moraš paziti in preden zares pritisneš sprožilec do konca, najprej izostriš sliko, ampak to ti vzame 2 sekundi 🙂
Jaz sem zadovoljna s svojo Minolto- je že precej stra model, ampak imajo tudi novejše in cenonovno solidne aparate.

Želim ti dober nakup!

Carpe diem!

Kupi solidnega digitalca. Tako hitro kot s klasičnim fotoaparatom se res ne da fotografirati, ampak to je problem le pri kratkotrajnih motivih (živali, ljudje, če se premikajo). Prednost pred kamero je tudi gledanje slik bodisi na računalniku ali pa iztiskanih, saj so nezmontirani posnetki iz videokamer običajno (ne trdim da čisto vedno) precejšna mora za gledalce.

Jaz ti ponudim Canon SX100, čisto nov za 180€
Praktično je to, kar rabiš.
Če te zanima, sem na bozickus@email.si

Lp Kris

mislim, da ga je od l. 2007 (več kot leto dni nazaj) verjetno že kupila :)))

mogoče pa obstaja še kak interesent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close