Najdi forum

romunija

Alo!
Zanima me Romunija ali je kdo bil in kako je? Kako je z cenami, a že majo evre? Kaj se splača pogledat. Prosim za info.

Hvala in lp

Veliko je odvisno od tega, kaj hočeš konkretno videt.Kaj te konkretno zanima. A si želiš raziskovati kulturo, zgodovino, ali želiš iti samostojno ali preko agencije, ali želiš biti nastanjena v centru in spoznavat večje kraje ali pa si želiš bit malce bolj na ,,podeželju,,…

lp

Romunija je velika in zanimiva dežela. letos poleti sem po njej potovala 14 dni. Do Črnega morja nisem šla, baje pa je zanimiva delta Donave, ki se izliva v č. morje. Bukarešta me ni navdušila, parlament je sicer ogromen, a takšne zgradbe me ne zanimajo, ker ne služijo ljudstvu.Lepa mesta so Brasov,Sighisoara, Cluj Napoca, zdravilišče Sinaja. Transilvanija je razgibana, zelena, malo me spominja na naše Slovenske gorice. Karpati so pogozdeni, veliko je jezer, potokov, res lepo. Videti se splača tudi vasico Sapinta na severu ob ukrajinski meji. V njej je pokopališče z edinstvenimi spomeniki – “veselo pokopališče”. Nasploh mi je pokrajina Maramures na severu bila zelo všeč. Ta del je manj razvit, bolj agraren, ljudski…Standard pa 20 let za nami, razen v velikih mestih. Cene že kar primerljive z našimi. Ljudje pa zelo prijazni, nobene neprijetne izkušnje. Ti priporočam, da si Romunijo ogledaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close