ANEK LINES vaši nasveti
Za prvomajske praznike potujemo z Anekom na Krf. Potovali bomo kot palubni potniki, ker so nam avio sedeže stornirali (so jih odstranili). Prebrala sem že vse diskusije na to temo, vendar me zanima še nekaj in sicer:
– na kakšen način je možno obdržati priborjeni prostor za spanje (ali mora nekdo med nami tam dežurati),
– kje se dobi na spletni strani Aneka načrt trajekta (pod katero rubriko, saj mi je spletna stran poznana),
– na kakšen način poteka vkrcanje na trajekt (potujemo z agencijo, vendar s svojim avtomobilom in sicer iz Benetk),
– ali greš z istim trajektom do Krfa ali se moraš v Igoumentsu premestiti na drugo ladjo.
Za vse informacije vam bom hvaležna.
Lep pozdrav!
Bom odgovorila kar vem, pa bodo najbrž še drugi kaj dodali:
– na kakšen način je možno obdržati priborjeni prostor za spanje (ali mora nekdo med nami tam dežurati),
Mi smo tam pustili armaflekse in ostale stvari (razen dokumentov, fotoaparata ipd. vrednejših stvari) – vse je bilo nedotaknjeno ves čas potovanja.
– na kakšen način poteka vkrcanje na trajekt (potujemo z agencijo, vendar s svojim avtomobilom in sicer iz Benetk),
V Trstu lani je potekalo takole: Vsi potniki razen voznika smo morali izstopiti in se vkrcati peš, voznik je parkiral avto. Avte so spuščali postopoma, v skupinah.
Načrta nisem zasledila nikjer – pa tudi ladij je več…
Svetujem ti prostor pod stopnicami, ne zraven Wc-ja ali diskoteke.
Še nekaj – če vas gre več se pač razkropite po različnih štukih in pustite na najbolj prikladnem mestu raztegnjeno spalko. Potem pa mobi v roke in kdo je našel najboljši plac. Sploh pa maja ne bo take gužve – mislim si.
Glede kraj ne vem nič, vem pa da so se osebki ušteli v štuku in noreli kje je njihov rucak. Bil je seveda Amstel v igri.
Pozdravljeni!
Ko ravno vidim, da je anek v igri ali morda kdo ve če imaš camping on board je možno spanje v avtodomu ali je tako kot pri Minoan, da ne smeš spati v avtodomu, temveč imaš na voljo elektriko in vodo? Pa še nekaj me zanima ali ste naredili rezervacijo po spletu, ker namreč jaz sem jim pisala za informacije pa nihče ne odgovori.
hvala in lp Nataša
V Igumenici ni treba presest na drugo ladjo. Ni nujno da je Igumenica prva postaja,lahko se zgodi da gre ladja prej na Krf…..je treba vprašat pri recepciji po izpljutju. Od Igumenice pa do Krfa je še cca. 1h vožnje. 1/2 pred pristankom pokličejo po mikrofonu in prosijo potnike naj se pripravijo za izkrcavanje.
Že večkrat sem potoval na tej relaciji. Včasih smo se na Krfu ustavili včasih pa ne. Vkrcanje je sledeče – vsi v avtu se parkirate, vzamete potrebno prtljago za spanje in kaj toplega za obleči in se odpravite na palubo! Le avtobusni potniki morajo prej iz avtobusov. Če si enkrat najdeš prostor za spati, te ne bo nobeden več deložiral. Če je mraz in slabo vreme je najbolje spati v salonu s televizijami (in šankom). v kakšnem kotu na tapeciranih klopeh! Če vas je več, je kar dobro malo popaziti na stvari, a če ostanejo nekaj minut same, ne bo nič narobe. Do sedaj še nisem doživel, da bi kaj zmanjkalo!
Lahko pokličeš na firmo:
ATLANTICA TURISTIČNA AGENCIJA CRUISE & FERRY CENTER
DUNAJSKA CESTA 128 A
TELEFON: (01) 5305333
TELEFON: (01) 5305306
TELEFAKS: (01) 5305401
E-POŠTA: TURIZEM@AMZS.SI
Pri njih se da tudi kupit karte.
Sicer pa iz Benetk vozita edino Anek in pa Minoan in mislim, da se pri obeh družbah da kampirat z avrodomom.
Forum je zaprt za komentiranje.