prosim za pomoč :)
jst mam že čist skisane možgane od branja starih forumov na to temo, pa bom vseeno vprašala, kar me zanima, ker se mi zdi, da vedno manj vem..mam pa čist taka blond vprašanja, ker enostavno s tem še nisem imela opravka..odločila sem se, da bi šla še z avionom mal pogledat naokoli, samo imam par pomislekov in vprašanj..morda se komu zdi čisto vsakdanje, da se daje št. svoje kartice na internet, meni je to bančna delavka močno odsvetovala in se se tega do sedaj nisem posluževala..ampak letalske karte pri ryanairu baje ne moreš kupiti drugače..pa tudi pri rezervaciji hotela, na streneh, ki sem jih pregledovala, moraš dati številko..je to čisto vsakdanja praksa?
naslednje: če si izbereš let pri ryanairu in je cena vozovnice 0 + takse, je to potem končna cena? kaj pa tam, kjer piše NO TAKSES, se takse plača naknadno? potem je tista cena končna, kjer piše regular fare? če se komu res da pisat, bi prosila naj še kaj v zvezi s prtljago napiše- še vedno velja da je ročna zastonj? (to sem prebrala na teh straneh v starih forumih)..
mislila sem iti na malto, pa sem nekje zasledila, da tam ni možen on line check in..ali se moram potem čekirati samo na letališču, ali lahko v eno smer tako, v drugo pa drugače?
saj me še kup stvari zanima, ker se mi res sanja ne, kako grejo te stvari..ko bo led prebit, bo boljše 🙂
aja, pa prosim, ne mi dajat linkov sem od ryanaira, ker sem probala tam brat pa..blond..:))) res hvala za odgovore..upam, da se najde kdo zeloooo potrpežljiv 🙂 pozdravček
Če je možen on-line check, to je možno, če nimaš za oddajo nobene prtljage, ni doplačila. Pri check in na letališču (brez prtljage za oddat)je doplačilo 10 €. V primeru 1 oddane prtljage do 15 kg 30 €, 2 70 €. Lahko se doplača tudi t.i.priority bording 10 €. V rubriki zavarovanje izbereš brez zavarovanja (torej brez doplačila). Zadnji strošek pa še predstavlja plačilo s kartico (5 €).
Lahko imaš 1 kos osebne prtljage, ki je ne oddaš (max. 10 kg in dimenzije 55 cm x 40 cm x 20 cm).
Poglej si http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=bag, kjer najdeš odgovore na najbolj pogosta vprašanja (t.i. FAQ).
hvala apogeja, res.. danes tudi že celo jutro klikam in berem..pač moram poskusiti, se bom že navadila..strah me je le plačevati s kartico..
pa sam še to me zanima: če zdaj oglašujejo ceno 10 eur in pri izbranem datumu piše NO TAXES, to pomeni dokončno ceno, brez kakšnih skritih doplačil (razen pač za plačilo s kartico)? hvala še 1x 🙂
a tako..hvala 🙂 počasi bom vse izvedela, z vašo pomočjo..zdaj me sam še tiste takse tkoooo zelooo matrajo, prosim koga še za ta odgovor..kakšna je razlika med letom, kjer piše NO TAKSES in regular fare + takse..tega na ryanairovi strani nisem zasledila, prav tako tudi ne pri svoji rezervaciji, da bi mogla še kaj doplačat..pri no takses taks ni, ali jih sporočijo naknadno? saj vem, da utrujam, ampak..
Predno se izvede transakcija (plačilo karte) tako ali tako vidiš končen znesek.
Izračun takse imaš za vsako smer posebaj po osebi (letališča imajo različne takse).Dodatno na letališču nič ne doplačuješ, razen če bi presegla teža prtljage (1 kos/1 oseba) 10 kg. Glede na to, da boš imela samo osebno prtljago, ti jo bodo stehtali. Vsak dodatni kg kar nekaj stane.
Glede teh dodatnih stroškov prtljaga, kartica,..Računat moraš tudi na to, da se zadnjem času cene spreminjajo navzgor.
Za strošek kartice pa drži, da računajo po osebi in relaciji.
Ne pozabi se čekirat pravočasno prekom interneta ter obvezno preveri 1 dan prej kdaj bo let (nizkocenovni prevozniki si pridržujejo pravico spremembe časa leta brez predhodnega opozorila).
Kar se tiče plačevanja s kartic preko interneta. če gre plačilo preko t.i. varnih strani, potem ni panike. Pri rezervacijah hotela je običajno potrebno posredovati št. kartice. Določeni hoteli/hostli potem vzamejo 10 % vrednosti kot zagotovilo za potrditev rezervacije ali pa ti zaračunajo 1 nočitev, če se ne prijaviš v hotelu/hostlu na rezerviran dan. Nikakor pa jim ne smeš dati št.kartice, če ne gre za t.i. varne strani. To pomeni, da št. pošlješ preko navadnega obrazca.
Lep dopust ti želim.
hmm..več vem, manj mi je vse všeč 🙂 ko sem rezervirala let, ni bilo nikjer nobene varne strani..vsaj mislim tako..po forumih sem brala, da si lahko nekje preveriš, če je rezervacija ok, jst tega ne znam..se to preveri tam, kjer lahko tudi lete spremeniš? v glavnem, če se tukaj, me ne spusti not..ob rezervaciji sem dobila njihov mail z številko in to je to..je to vse? če bo vse ok, si bom pa hotel raje rezervirala preko odklopa ali neckermana, po tem, kar sem gledala, je tudi najceneje, pa še številke kartice mi ni treba dat..
kar si mi napisala glede leta, upam, da se spreminjajo samo ure, ne pa tudi dnevi a?
hvala za lepe želje za dopust, sam kje je še to 🙂 na koncu mi bodo tolk taks nabasali, da raje ne bom šla..ali pa se bom čez dva meseca smejala vsem tem mojim pomislekom..upam 🙂 hvala ti še 1x apogeja 🙂
Brez panike. 🙂
Saj s te strani plačuje na miljone potnike. Običajno se url naslov začne z http://…, ko pa prideš na t.i. varno povezavo pa z https://…
Glede leta: lahko se spremeni ura, ne pa dan. 🙂
Samo toliko te potolažim, da smo že veliko plačevali prek interneta, tudi kar nekajkrat na Ryanairu in Easyjetu, pa hotele in podobno in je bilo vedno vse OK. Te velike firme imajo dobro zavarovane sisteme.
Drugače pa ko izbiraš med različnimi leti, poklikaj vse čisto do tam, ko moraš vpisat številko kartice oz. dokončno potrdit nakup. Tako vidiš čisto za pravi znesek.
Je pa Ryanair res naumil zdaj vsa možna doplačila, ja, za prijavo, za prtljago, zavarovanje…
Brez skrbi, je čisto enostavno. Pa lepo se imej!
saj sem že vplačala karte, potem pa prišla sem spraševat..motilo me je samo, ker sta bili dve opciji leta, ena s taksami, druga brez..pa čist tko – nekam poceni se mi zdi povratna karta za 20 EUR 🙂 prtljage pa itak nisem vzela, zavarovanja tudi ne, tako, da sta prišli 2 karti 60 EUR (ampak zraven je z velikimi črkami pisalo NO TAKSES).. glede kartice pa – bodo ja vzeli tistemu, ki ima več na računu kot jaz..upam :))))
no, to rezervacijo sem izvedla, mail potrditve dobila, kaj pa zdaj? 🙂 kje pa pogledam, če ima letalo zamudo oz. če sem sploh ok prijavljena?
pa še neki me moti..prijavila sem se za on line check in, naknadno pa prebrala, da iz malte on line check in sploh ni možen..ammm kaj pa zdaj? ali to pomeni, da se bom pač čekirala na letališču in plačala čekiranje?
apogeja, je bilo tudi pri tebi vedno vse ok? 🙂 saj na koncu vama bo uspelo, da me celo potolažita 🙂
apogeja, mama2831 pozdravček lep obema..
Plačevala sem letalske karte že kar nekajkrat in vedno ni bilo potrebno nič doplačat na letališču.
Ta cena se mi zdi res malo nizka.
Tole je izračun za Malto iz Benetk (niso vključeni stroški za prtljago, rezervacijo, kreditno kartico,..):
2 Adult @ 0.00 EUR 0.00 EUR
Taxes/Fees details 41.30 EUR
Coming Back (Web Fare)
2 Adult @ 0.00 EUR 0.00 EUR
Taxes/Fees details 49.96 EUR
Total Cost of Flight 91.26 EUR
Excluding handling fee (if applicable)
Tako ali tako si dobila račun (kot je že omenila mama2831) iz katerega mora biti vse razvidno.
ja, tudi jst sem prvo gledala točno tak znesek, kot si ga ti napisala, potem pa sem našla tega, pa tudi datumi so mi bolj odgovarjali
********40.00 EUR Total Fare
*********0.00 EUR Taxes, Fees & Charges
********20.00 EUR Passenger Fee: CC
********60.00 EUR Total Paid
ekola, to pa je račun iz mojega potrditvenega maila, danes so mi že trgali teh 60 eur, tko da..zgleda da res letiiiivvaaaa :))) mi je pa nekdo napisal, da so imeli pred dvema tednoma še bolj poceni lete..zanimivo to no..
še vedno sicer ne vem, kam se pogleda, če ima let zamudo oz. urnik leta in kako se čekiraš on line, če tega letališče ne podpira..ma menda bom že neki spacala skupaj:) sem pa zdaj bolj mirna, ko vem, da ljudje niso imeli nekih problemov..priznam pa, da mi skrbi dela le to, ker sem nekje zasledila, da lahko let kar odpovejo..ne bi ravno rada ostala na malti – in to samo iz enega razloga – nimam več dopusta, drugače bi mi bilo itak vseeno 🙂
Na tistem mailu, s katerim so ti potrdili nakup, je verjetno tudi en link, kjer preverjaš morebitne spremembe letov
Glede NO TAXES – te moraš vedno prišteti zraven, se pa zelo spreminjajo – imaš tudi recimo ceno vozovnice 0,00 €, pa je potem 20 € takse. In zaradi nizke cene tudi ne skrbi, midva sva za povratno za Barcelono plačala 58 € za oba (s taksami, pristojbino za kartice…), za London pa 72 €.
In sva prišla nazaj 🙂
Očitno imate kar nekaj izkušenj z Ryanairom, pa še mene nekaj zanima: mi letimo septembra iz Celovca v London in ker gremo štirje za en teden, sem plačala dva kosa prtljage. Kot pa sem prebrala na njihovi internet strani, prtljaga ne sme vagati več kot 15 kg, moj kufer pa že sam po sebi vaga 5 kil. A to vse potem tehtajo, ali kaj? Kakor sem razumela, tudi ne smeš imeti samo en kufer, ki bi potem pač tehtal 30 kg, ampak dva na pol prazna, po 15 kg. Je to res? Ker potem se splača nabaviti raje dva manjša kovčka.
Očitno še niste leteli – na vseh letališčih tehtajo prtljago. Ker je omejena, ponekod na več, ponekod na manj kg. Sem jih že kar nekaj videla, ki so na Ryanairovih letih na letališčih prekladali stvari iz enega kovčka v drugega, pa dve torbi v eno… tako da se splača prej na to mislit. Pa vsak ima lahko še en mali kovček ali torbo kot ročno prtljago, to vzameš s sabo na letalo. Moraš pa seveda pazit, da v ročno prtljago ne spakiraš kakšnih “prepovedanih” zadev…
Forum je zaprt za komentiranje.