počitnice na hrvaškem
Mi smo bili letos z našima malčkoma že drugič v Loparju na Rabu. Plaža tam je ena sama mivka, voda je plitva, poleg te rajske plaže pa so še druge “divje” plaže, ki so sicer težje dostopne, pa vseeno zelo zelo lepe. Letos smo se kar nekajkrat kopali tudi na teh divjih plažah, za katere so nam povedali domačini. Na žalost, je do njih težko priti z vozičkom, tako da se je naš ati kar malce namučil, vendar je bilo vredno truda. Drugače pa tri ali štiriletnik že zmore pot do teh plaž.
No, mi že vemo, da se drugo leto spet vrnemo.
Andi
Mi smo bili lansko leto tri dni na Rabu potem nas je pregnal dež.Bili smo tudi V Loparju na “rajski plaži”vendar bolj,ko sem gledal plažo bolj sem bil razočaran.Ne vem kdo in zakaj je to plažo poimenoval rajska,ker o kakšnem raju ni ne duha ne sluha.Plaža se mi zdi precej grda.Na plaži sploh ni mivka,ampak neka smrdljiva mešanica blata,ilovice in mivke.Voda do kolen dvesto metrov in je motna,in vse skupaj deluje bolj kot ena mlaka.Lepše plaže so na Pagu.Oprosti,da sem Rab tako skritiziral,vendar,ko smo lansko leto prišli s Sardinije,se mi na Hrvaškem ne zdi nobena plaža več lepa.
Enako se letos dogaja tudi nam. Odkar smo prišli s Sardinije, vedno bolj črno gledamo na Hrvaško. Se mi zdi, da nas imajo za norca tako s cenami kot s svojo ponudbo. Ko piše npr. ponudba kampa, je na prvem mestu WC, na drugem mestu pa WC za invalide, … Da pa dobiš parcelo v senci, moraš imet pa angelsko srečo. Res se bodo morali še veliko naučit.
Tudi na Sardiniji je mivka na plaži, vendar take mlakuže kot je RAJSKA PLAŽA na Rabu, nisem videla še nikjer. Se opravičujem, če se kdo čuti prizadet, ampak tako je in pika. Saj dokler hodiš samo na Hrvaško je vse OK, ko pa stopiš še malo drugam, se ti obrne želodec. Hrvatom res ogromno manjka na vseh področjih – od prijaznosti, ponudbe hrane, animacij, čistoče, reda … Pa brez zamere, napisala sem samo svoje mnenje.
Lepo napisano deti.Modri dirkač saj si se potrudil s slikami,vendar na take plaže smo hodili v osemdesetih letih.Sedaj ne več.Imamo več možnosti izbire in za isti denar ter ista razdalja bi raje priporočil tole.
http://www.ednevnik.si/album.php?u=sardinija
Mislim,da je vsaka primerjava s Hrvaško brca v temo.
deti, Yrsa in zlasti solis se po mojem ali malo snobovsko afnajo, ali pa bi modno in populisticno politizirali ( a za to so menda primerni kaksni drugi forumi, ne tale) proti interesom hrvaskega turizma.
Vec kot 80% Slovencev, ki odhaja na morje, gre na hrvasko obalo in menda niso tako nespametni, da bi se odlocali za grso in drazjo lokacijo, kot natolcujejo tule.
Solis ponuja nekaj turkiznih utrinkov iz Sardinije ( a naj bi se cela Evropa po njegovem tam drenjala?), a kod da je taka cela Sardinija in vsa italijanska obala. Zanesljivo je hrvaska obala v povprecju lepsa in cenejsa od morja zahodnih sosedov. Jaz bi tudi dejal tudi od raznih tunizijskih in egiptovskih turisticnih mest betona in mivke brez ene zgodovinske stavbe in kjer se plava v bazenih, ne v morju.
Ne vem , kaj si naj mislim o nekom, ki se zmrduje nad predstavitvijo modrega dirkaca: Zuljana s sosednjimi Vucinami. Prelepi Peljesac. Jaz bi dodal se druge lepote peljeskih plaz: Divna, Duba Peljeska, Prapratno, Trstenik, Podubocje, Trstenica itd.
In podobno mivkasto modrino sardinskim plazam najdes tudi ( ceprav je hrvaska obala pretezno skalovita in prodnata) tudi pri Lumbardi, pa na Silbi, Sakarun na Dugem otoku, Stoncica na visu, Lojena na Kornatih itd. Da niti ne omenjam prodnatih biserov kot recimo Proizd, Brelo, sv.Ivan pri Lubenicah, plaze Kamenjaka, pa drobni pesek Rucice pri Metajni itd itd.
Skratka- lepot kolikor hoces in po sprejemljivi ceni. Stavim, da solis teh plaz se na zemljevidu ne bi nasel, kaj sele, da stvari pozna. Torej naj le pusti stotisoce Slovencev, ki grejo vsako leto na hrvasko obalo pri miru glede njihove svobodne odlocitve, kje bodo uzili svoj zasluzen dopust in jim prihrani svoje nadute in zaljive pripombe.
1. Ne vem, zakaj bi bilo snobovsko (ali modno in populistično politiziranje proti interesom hrvaškega turizma), če enim ni všeč na Hrvaškem in raje hodijo na dopust drugam? Nekateri si pač želijo (želimo) videt še kaj sveta, eni hodijo lahko pa celo življenje na dopust na isto plažo.
2. Poznam kar precej Slovencev (glede na to, da že celo življenje, 40+) živim v Sloveniji, in od teh jih, če takole na hitro razmislim, precej manj kot polovica hodi na dopust na Hrvaško. Mogoče je pa med mojimi sorodniki, znanci, prijatelji, sodelavci več kot polovica snobov?
3. Seveda ima Hrvaška lepo morje in lepe plaže. Kaj več od naravnih lepot in hotela pa večinoma težko najdeš. So pa lepe plaže tudi drugod po svetu, kjer imaš možnost počet še kaj drugega, kot ležat na plaži.
4. Kar se cen tiče, malo pobrskaj po ponudbi agencij na internetu. Če se malce potrudiš, najdeš za tedensko ceno spodobnega hrvaškega hotela že en teden Grčije, Španije, Tunizije… (z letalskim prevozom vred). Da ne omenjam, da mnogi hodimo na dopust oz. potujemo okoli s šotorom, in pri kampih se spet mnoge druge države (Italija, Francija, Španija, Avstrija, Nemčija – če navedem samo tiste, ki jih poznam) mnoog bolje odrežejo od Hrvaške.
5. Nihče od zgoraj navedenih, ki so skritizirali Hrvaško, ni nič hotel stotisočem (?) Slovencev (vključno s tabo), ki vsako leto hodijo tja na dopust. Vsak je samo povedal svoje mnenje. Tisti, ki jim je všeč, naj le hodijo tja še naprej, hvala bogu, da smo različni in hodimo na različne konce. A si predstavljaš, da bi še vsi tisti stotisoči :), ki hodimo drugam, navalili na Hrvaško? Pol bi šele bila gužva tam dol.
In ja, zaradi vsega zgoraj navedenega, pa še česa, tudi jaz ne hodim več na dopust na Hrvaško. Nimam pa čisto nič niti proti Hrvatom niti proti tistim, ki tja hodite na dopust.
racunica,
tudi jaz nimam cisto nic proti tvoji ali kogarkoli izbiri pocitniskih destinacij. Opazam pa po najrazlicnejsih forumih po Sloveniji eno pravo kampanjo brezstevilnih neotesanih napadov na hrvasko obalo in turizem, kako je vse grdo in drago, tudi s pozivi Slovencem na bojkote itd. In mi gre, priznam, vse skupaj na jetra.
Hrvatofobi so na forumih v vecini, podatki o obisku turisticnih destinacij pa govorijo obratno. Hrvasko obisce , od tistih, ki grejo na morje, nad 80% Slovencev ( ki se ocitno ne oglasajo po forumih), sledi slovenska, nato grska obala. Najbrz ve teh 80%, zakaj hodi tja, kamor hodi.
Ti vsaj, resnicoljubno priznas, da imas ob hrvaski obali zelo lepe kraje in morje. Ko smo pa pri cenah, je pa ze vprasanje. Za hec sem malo precheckiral agencijske ponudbe Sardinije in Sicilije ( solis pravi, da je cena dopusta ista kot na Hrvaskem), jaz pa ugotavljam, da gre za 50 do 100% drazji dopust.
Priznam, da je kje ( ne racunajoc avion) ceneje: zlasti Tunizija in Egipt, a z avionom se stvar pogosto obrne. A pri nas ne bi nikoli izbrali destinacij s hotelsko betonsko dzunglo in kilometrskimi ravnimi plazami, kjer se ljudje kopajo v bazenih, ne v morju. Iz podobnih ozirov je zame zanimiva notranjost Spanije, ne obala, prav tako ne jadranska obala Italije. Sploh veliki hoteli zame niso prispevek h kvaliteti dopusta, ampak obratno.
Skratka- zame je Mediteran, kot je nekoc bil. Pises o dodatni ponudbi. Jaz sem samo vesel, ce jo je cim manj. Ce ti ne nabijajo do jutra iz sosescine techno-ritmi, ne da bi to prosil. Ce ni nobenenega all-inclusive ali animacije, kjer bi telovadil v ritmu in to z istimi gibi kot se stotine drugih turistov na povelja kaksnega animatorja, namestnika Kim Il Sunga ( hvala lepa, vojsko sem dal skozi in nikoli vec).
Sam odlocati o svojem casu in miru, se pri kaksnem starem ribicu oskrbeti s svezo ribo, dobiti peljeski dingac, zaslisati spontano pesem kaksne dalmatinske klape, to je zame elitna ponudba in animacija, ki jo, iskreno, desetkrat podplacam ( ne preplacam) glede na vrednost.
Gospod prizadeti, mi smo predvsem debatirali o rajski plaži na Rabu, ki je tudi med tvojimi naštetimi biseri Jadrana ni. Kar se politike tiče si udaril mimo – politika me ni nikoli zanimala in se mi dobesedno jebe za to kaj imajo hrvati in slovenci med sabo.
Žal me vsi tile kraji, ki jih ti naštevaš, ne pritegnejo več. Vsepovsod seveda nisem bila, vem pa, da imajo vsi tvoji zgoraj našteti biseri meni eno skupno lastnost: obupen dolgčas. Kaj za vraga pa naj počnem cel dan v nekem selu z eno malo trgovinco? Zjutraj in zvečer se greš za 2 uri kopat, vmes nekaj poješ, zvečer pa naj gledam sončni zahod? In to je tudi vsa njihova ponudba za mali denar! če pa želim nekaj več npr. Bol na Braču, Makarska, Brela, Baška voda, ipdb. – si pa prosim poglej njihove hotele, ponudbe in njihove cene!
In ta tvoja razlaga, da se v Egiptu plava v bazenih – le kje si to prebral? Tam verjetno nisi bil, ker drugače tega ne bi napisal. Na hrvaškem se tako ne morejo kopat v bazenih, ker jih večina hotelov sploh nima. Tisti, ki pa jih imajo, so pa tako v najdražjih hotelih. Obstajajo pač ljudje, predvsem pa otroci, ki zelo radi čofotajo v bazenih ne glede na to, kakšno je morje v bližini. Mimogrede, plaža v Egiptu je en sam luksuz in uživanje, kar pa ne pomeni, moja brisača na skalci in uživanje miru ob prelepem sončnem zahodu.
V boljše razumevanje ti naj opišem naš lanski dopust na Hrvaškem v app. naselju Klek. Rezervirali smo preko Sončka, vzeli app. s polp. Cena zelo ugodna 220 €/osebo, seveda s svojim prevozom. 30 dni pred odhodom so nam poslali iz agencije prijazno pismo v katerem nam sporočajo, da je lastnik app. prodal in da so nas premestili v hotel. Kakšen je bil hotel, o tem rajši ne bi. Da o kakšni senci in klimi sploh ne govorimo. Ko pa smo prišli dol, so nas Hrvati presenetili s svojo prijaznostjo in nam dali tisti prvotni app., katerega naj bi prodali!!! Še danes mi ni jasno! V ponudbi so našteli poleg polpenziona animacije za otroke, čiščenje sob in app., brisače. Animacije: enkrat smo imeli organizirano večerno kopanje z animatorko, o otroških animacijah ni bilo ne duha ne sluha, dva večera zapored je bila v restavraciji živa glasba, potem baje da niso plačali in so muzikantje odšli.
V restavraciji smo se kuhali tako gostje kot strežno osebje. Zgledalo je, kot da so na prisilnem delu, mi gostje pa na prisilnem dopustu. Ne bom podrobno opisovala ponudbo hrane, shujšal ni nihče, zredil pa tudi ne. Preživeli smo in to je glavno.
Plaža – voda je bila lepa, plaža tudi, le ljudi je bilo 3 x preveč, tako da smo se dobesedno dušili. Če nisi pred osmo zjutraj položil brisačko na kamenčke, potem si tisti dan ostal brez prostora. Ne samo da je plaža bila premajhna za cel hotelski kompleks, oni so še zunanjim parking zaračunali in tako se je vozilo pol Bosne z družinami vsak dan na kopanje.
Čistoča v app. in naselju obupna. Smo tretji dan bivanja tekali za sobarico in jo prosili naj nam za božjo voljo vsaj kakšno brisačo zamenja. Pa se je zgodilo, da nam je še umazane pobrale in nismo imeli nič. Baje so imeli probleme in da jih je zmanjkalo!!! Pospraviljali niso, v app. pa tudi nismo imeli ničesar, da bi lahko to sami naredili.
Vse to se je zgodilo 15.7.2007 Nismo neki presrani in zahtevni gostje. Kaj pa naj bi za 220 € sploh pričakovali? Smo pa pričakovali, da bo vsaj to, kar so v ponudbi napisali. Nobenega problema, če piše: app. si gostje čistijo sami, s sabo prinesejo brisače, metle in cunje. Za zajtrk marmelada in sladke štručke, gostje si naj kruh in salame prinesejo s sabo. Imamo organizirano 1 x tedensko nočno kopanje, ostale zabave v naselju ni oz. si jo organizirate sami.
Izračun: 220/osebo x 2 osebi (otrok do 12 let brezplačno) = 440 € + prevoz (normalna vožnja traja brez pretiravanja 12 ur) 150 €. Pa še TT in je skupaj 600 €. Zraven smo jih zapravili še enkrat toliko. Pri tako oskubljeni ponudbi na bazi polp. seveda zraven še precej nanese. Pijača zelo draga, le kdo na dopustu pa ni žejen? Če k temu prištejem še utrujenost prvega in zadnjega dne od dolge vožnje, potem mi prosim povej, kako naj po vsem tem razmišljam drugače?
Za takšen skupni znesek smo izven hrvaške dobili bistveno več, domov pa smo se vrnili zadovoljni, spočiti in nabiti s pozitivno energijo.
Le kje zgoraj v naših postih si prebral, da kdo slovencem brani iti na hrvaško obalo???? In v čem so naša razmišljanja žaljiva in naduta? Vsi zgoraj smo pisali izključno o sebi, napisali smo svoje izkušnje in le koga smo po tvojem omejevali pri njegovih odločitvah glede lokacije dopusta?
Nikakor pa ne gre za kakršnokoli politično ozadje. Če bi šlo za to, potem bi propagirala slovensko obalo, ki je mimogrede še veliko bolj obupna kot hrvaška. Gre izključno za moj denar, ki ga lahko pač zapravljam kjerkoli po svetu in ker v svobodni državi lahko sedaj tudi svobodno razmišljam, sem to ravnokar tudi storila.
Ker sem vmes pisala, nisem videla, da se je že pojavilo nekaj odgovorov na to temo.
Igorferluga, tudi meni je bilo to nekdaj všeč.Sedaj imam drugačne potrebe glede dopusta in živlejnja. Kdo ve, mogoče se pa čez kakšnih 10 let spet najdemo v kakšni ribiški vasici na Pelješcu, kjer bomo uživali svoj dopustniški mir?
Sej sem tudi jaz bil malce po svetu (konkretno v Španiji (okoli Barcelone in v Malagi), Turčiji (Belek in Kemer), Egiptu (Sharm), Siciliji (Naxos in Taormina), Gradež (bližina trsta, sama mivka, če kdo ne ve), Grčija (Karpatos).
Sam spodobno plažo, kjer si lahko pod borovcem na plaži, je pa res težko dobit. Zame, ker hodim na dopust sredi julija, je to kar pomembno. Vse marele odpadejo, ker hočem bit v senci cel dan, ne da se vsakih 15 minut premikam. Poleg tega imam že večje otroke ( 6 in 11 let), ki so redko vključeni v neke ugodne ponudbe, pa hočem da lepa plaža ni več kot 100 m od hotela/apartmaja, pa da mam svoj avto, ne da kresnem še 400 EUR za 14 dni avta.
Sorry, sam do zdej še nisem našel nekega izračuna, ki bi mi potrdil, da je okoli full lepše glede na vložek. sem izzival tudi na teh forumih, pa sem dobil vedno odgovore “junij” “en otrok,majhen” “en otrok, malo večji” “en teden” “september”, kar meni nikakor ni primerljivo. In, jasno, zgoraj našteti pogoji. Vsake ideje vesel, mogoče pa vseeno.
igorferluga, hvala za ideje, nekaj sem jih že obiskal (mimogrede, ali si bil na Cresu na plaži, kjer greš levo iz Puntakriža, potem kakšna 2 km po makadamu, in prideš na mivknast zaliv z belo mivko?), ostalo bomo prevohali v prihodnosti. Pa v tujino bomo še šli… Sama z ženo, izven sezone, samo za en teden, ko je tam bolj znosno.
modri dirkac, moram priznati, da spoznavanje Cresa mene se caka in da Lubenice in plazo sv.Ivan poznam samo iz pripovedovanj in posnetkov. Letos naso druzino konec avgusta in septembra caka Juzna Dalmacija: Peljesac in Korcula ( nastanitve Trpanj, Lumbarda, Zuljana) To je v Juzni Dalmaciji ponavadi idealen cas, zlasti za male otroke.
z deti sem pa dogovorjen na peljeski zmenek v zrelih letih 🙂 Samo malo se bojim, da bojo ali te male ribisko-vinogradarske vasice dotedaj pokvarili s turisticnim betonom ali pa jih napravili pregresno drage, recimo po vstopu Hrvaske v EU. Nekatere tradicionalne obnovljene ( ali nove v mediteranskem slogu) vile namrec Hrvati ali tuji lastniki ze trzijo po cenah, da se ti zvrti. V Vignju recimo ponujajo eno tako krasno vilo nekdanjih kapetanov-pomorscakov z lastnim parkom in plazo za blizu 1000 EUR/ dnevno ( jaz pa zaenkrat se lahko dobim lep dvosobni apartman s teraso na super obalni lokaciji v posezoni za 50 in manj).
mogoce pa se z deti pred tem srecamo ze drugje, ce me bo boljsa polovica, ki je manj fiksirana na hrvaski Jadran od mene spravila kdaj kam drugam, verjetno v kaksno Grcijo ali nemara celo Sardinijo. 🙂
Pa BTW deti, Rab je zelo, zelo slikovito mestece. In lepe sprehode imas tam po parkih ali po panoramski lungo mare preko padove 1,2,3. Plaze okoli mesta, pa na Suhi Punti ( okoli Karoline) in Kalifrontu so tudi vec kot OK. Lopar z rajsko plazo tudi ni ravno moj okus, a ce ima tam veselje s cofotanjem toliko druzin, predvsem malih otrok- zakaj pa ne, Bog jim zegnaj.
Toliko od mene, vsem lep dopust.
Mene konec avgusta tudi še čaka en teden, smo pred leti ugotovili, da se zadnji teden pred šolo splača iti na “kr neki” (ker ni glaven dopust). Smo bili pre dvema letoma na Visu, ga pretekali po dolgem in počez in je bilo že dovolj normalno, da nismo rabili marele (je pa zato zvečer že malo vlažno, ampak tako je; vročine se naužijemo na glavnem dopustu).
Mimogrede, na pelješcu je ena krasna plaža, če potegneš iz Popove luke črto naravnost čez hrib na obalo (se pravi proti odprtemu morju). Samo do tja pridet se ti avto ne sme smilit preveč, pa iz ceste se ne vidi najbolje. Ampak plaža pa cukrček (majhen prod, senca) in maska obvezna (potapljanje med potopljenimi skalami na globini nekaj metrov-kot potopljeni kanjoni). Mogoče vprašaš kakšnega domorodca za lokacijo. In, ja, na koncu poletja si lahko cel dan tudi na Divni (julija pa žal ne…)
no, mejte se.
Aja, da ne bo zgledal, da nismo nič videli, tle smo tudi bli 🙂
(), pa še dve sliki v levo…
Sam je blo vroče ko pes, klima in hladilnik v sobi za doplačilo, 45 EUR/dan avto, mesto nedosegljivo brez avta, na plaži samo dve mesti s senco, in če si bil pozen….
Verjetno je še za it, ampak bolj septembra.
Kot izkušnja pa lahko priporočam. Pa otrokom je tudi blo všeč, mene je sam mučil razmerje price/performance.
Dejte mi kakšno idejo no, za apartma za 4 osebe, s klimo, 14 dni v juliju, s trgovinami po normalnih cenah v bližini, pa da zapravim nekako 1600 EUR, če grem še dvakrat na večerjo…
modri, tvoj amoopi. karpatos link meni nic ne odpira. Mi pa dobro odpira tvoj link Zuljane z okolico. Verjetno ti s to crto od Popove luke mislis kaksno od lepih plaz kmalu od trstenika po obalni makadamski cesti proti Zuljani, ki jih najdes na tvojem linku pod plaze trstenika- super se mi zdi plaza Vodice?
Predvsem bi te vprasal, a poznas ti to ovinkasto makadamsko obalno povezavo Trstenik- Zuljana? A je kolikortoliko vozna v smislu, da ti ne predre gume (ali pa da ne zgrmis globoko dol na plazo)?
Glede tvojega vprasanja ti malo tezje pomagam; vecina apartmanov, ki jih poznam, gre julija ( vsaj drugo polovico) od 70, 80 EUR navzgor. Evo, izjema bi bil Aparthotel Frane, Pag, na mirnem robu mesta ob obali. Dve do tri zvezdice- torej ne luksuz. Cisto na vrhu ima Frane ta boljsi novejsi, velik dvosobni apartman. Mi smo bili tam sredi septembra v troje dve leti nazaj ( bolj ali manj ze sami), pa smo za 10 dni apartmana in polpenziona z okusnimi ribjimi vecerjami dali samo ene 550 EUR. Zelo ugodno. Samo julija je pa na Pagu malo problem, ker je sence jako malo.
Tako, zdaj pa res koncam. Lp
Uf, končno ena debata… 🙂
Niti nisem vsega brala, ker se mi ne da. Itak se scena “polarizira” na pro in kontra…
LAhko povem to, da smo bili letos po kar nekaj letih na počitnicah na Hrvaškem – Vis, Mljet in Lastovo.
Vis je zelo lep otok, čudovita narava, tudi najde se kar nekaj lepih plaž a žal nimajo kampa. Pa dobro, tudi to smo preživeli in bili tistih 5 dni v apartmaju. Nekako se celo trudijo za turiste imajo organizirane izlete z ladjico okrog otoka, do Biševa… Mesti Vis in Komiža sta živahni…
Povsem druga zgodba sta Lastovo in Mljet. Poleg zares čudovite narave ne nudita ničesar. Na vsakem otoku sta 2-3 lepi plaži (govorim o tistih, ki so dosegljive s kopnega). Mest praktično ni. Domačini so povsem zadovoljni s tem, kar jim je dal Bog in se ne trudijo naprej. Na Mljetu smo zaman hoteli dobiti nekoga, ki bi nas peljal s čolnom, a se nikomur ni dalo, Pa bi bil hiter in ne preveč naporen zaslužek… Pa še beseda o kampih.
Na Lastovem je zelo “domač” kamp v Skriveni Luki, pa OK, je tudi cena “domača”, za 4 osebe, avto + šotor 15€. S tem da električni priključek ni možen. Sanitarije minimalne (za ves kamp 3 tuši in 3 wc-ji + nekaj pisoarjev).
Na Mljetu cena kampa precej evropska (30€), kamp sicer lep, a spet nič posebnega.
Niti slučajno v kampih ni pralnih storjev, ki so denimo po Evropskih kambih bolj ko ne stalnica… V Grčiji ima veliko kampov bazene, na Hrvaškem so kampi z bazeni redkost.
Hrvaška ima ogromno srečo, da ima tako čudovito naravo, kajti kot so pisali že nekateri predhodniki, se jim za goste ne da potruditi.
Pa še za modrega dirkača:
Vedno gremo konec julija/začetek avgusta, torej v visoki sezoni. Prekampirali sem skoraj celo Evropo in povsod smo bili s svojim avtom (nikjer nismo rentali). Bila sem v cca. 200 kampih in moram rečt, da so Hrvaški med slabšimi, sploh kar se tiče razmerja cena / ponujeno.
Osebno so meni najbolj všeč Italijanski kampi, res lepo urejeni. Daleč najcenejše smo imeli pa v Grčiji in to tudi kampe da se reče, s trgovino, restavracijo, bazenom…
Forum je zaprt za komentiranje.