Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potovanje do Dubrovnika

Potovanje do Dubrovnika

Lepo pozdravljeni!
S prijateljico se v drugi polovici septembra odpravljava na približno 2-tedenski ”road trip” do Dubrovnika…Želeli sva iti v eno smer po Jadranski magistrali, v drugo smer pa po nekaj otokih (s trajekti). Spali bi v avtomobilu, na plaži, nekajkrat pa tudi v kakšnem poceni kampu (sva študentki, zato imava omejena denarna sredstva :))
Prosile bi za kakršnekoli izkušnje, nasvete, kje prespati (kamp, bungalov, hostel…karkoli, samo da ni predrago), kje prežijo morda kakšne nevarnosti…
Ogledati si želiva čimveč zanimivosti, mest, zato so tudi takšni nasveti dobrodošli…kaj videti,tudi kje se da dobro žurati… 😉
Hvala za kakršnekoli informacije!!
LP, Špela & Katjuša

Spanje v avtomobilu te lahko drago stane, prav tako tudi spanje na prostem…. Kampi tudi niso več tako zelo poceni, jaz sem dal za dve osebi (šotor, bicikla) 200 KN v Dubrovniku za eno noč…

Sicer pa, a tukaj v Sloveniji nimamo nič lepega?

Punci ne se obremenjevat s nacionalisti, ki delijo Whatever kao neke nasvete… ni panike za spanje v avtu, če vama policija zateži pač recita da sta bili preutrujeni za vožnjo naprej, vedno zapali. Včasih ko sem hodil plezat v paklenico sem veliko spal v avtu in sem uporabljal, kakor tudi drugje po Evropi, par praznih pločevink piva in sem policiji pač razložil, da sem pil in da zaradi varnosti spim v avtu, tudi uporabna varianta. Vsekakor pa kar črta in odkrivat!

športnik- ja je v SLO velik lepga, ampak sem večino že videla…tak da…
srakoper- hvala za nasvet 🙂

Športnik, zakaj pa si šel pogledat, kako je v Dubrovniku, če pa je pri nas toliko lepot? Ja, takih kot so tam mi žal nimamo. Se strinjaš?

Špelca 86, midva z možem sva v štirih dneh konec junija prevozila jadransko magistralo do Dubrovnika in nazaj. Prvo noč sva prespala v Trogirju, v hotelu, kar drag ja bil, plačala sva 50 evrov za sobo z zajtrkom za oba.

Naslednjič sva prespala v Zatonu velikem, tik pred Dubrovnikom, v privat sobi s kopalnico, na razpolago sva imela souporabo letne kuhinje na vrtu lastnikov. Za 2 noči sva dala 200 kun za oba.

S Srakoperjem se delno strinjam – s policaji se da marsikaj dogovorit, ne pa vedno. Za spanje ob cesti te lahko kar precej oglobijo – se je predlani zgodilo prijateljema. Pa tudi z vidika varnosti bi priporočila kamp. Saj ti ni treba postavljati šotora, če je avto dovolj velik, da v njem prespiš.

Lp,rosie

rosie, hvala za odgovor 🙂
Zanima me, če mi lahko posreduješ naslov ali kakšne kontaktne podatke, kjer sta spala v Zatonu…
Glede spanja ob cesti- kaj pa če parkiraš avto na kakšnem urejenem parkirišču/počivališču ob cesti (če so)? Pa potem magari spiš na plaži, ne v avtu? Je tudi kazen?
LP, Špela

Cepec!

Ne se ne strinjam! A zakaj sem šel? Zato, ker sem se z biciklom dalje na jug peljal, samo zato…

Ja, športnik, drugič se pelji raje na sever, pa ti ne bo treba pljuvati po Hrvaški. Lahko tudi na zahod…A ne bi dovolil drugim, da mislijo z lastno glavo in da grejo tja, kjer je njim všeč?

Špelca, v Zatonu sva spala pri Kate Violić, Vrh sela 49. Ni ne vem kaj, ampak čisto in za prespat je.

Če gresta za 2 tedna, si lahko ogledata marsikaj npr.: čez Plitvice v Sarajevo, Mostar, pa potem Dubrovnik in morda še skok v Črno goro, nazaj grede pa vsa stara obalna mesta( Trogir, Split), pa še slapove Krke.

SEveda je vse odvisno od vajinih financ, sem pa prepričana, da se da septembra vedno dobiti kakšno poceni nočitev.

Za spanje na urejenih parkiriščih ali na plažah pa žal ne vem.

Lepe počitnice vama želim

rosie, najlepša hvala 🙂

Ni panike glede spanja na parkiriščih, kakor tudi na bolj osamljenih plažah pa še bolj avanturistično je,če že govorimo o tej vrsti potovanja.
Športnik glede cepcev pa, glede svojega podanega mnenja si kvalificiran zelo visoko na lestvici aktualnih slovenskih cepcev in če boš nadaljeval v temu slogu se mogoče lahko poteguješ celo za nagrado cepec leta, tako da kar tako naprej!

Midva z možem sva se ravnokar vrnila s hrvaške. Kampirala sva cele počitnice. Prvi dan 6 km iz Dubrovnika kamp Kupari cena za šotor, dve osebi in avto 149 kun. Nato sva šla po obali navzgor proti Makarski, kampirala sva v Zaostrogu cena 139 na dan lahko najameš bungalov cena 180 kun na dan. Nato sva pot nadaljevla proti Zadru. Kampirala sva na privat kampu v Sv. Petar-u to je med Biogradom in Zadrom cena 100 kun na dan. Apartmani in kamp Martin. Zelo je urejen in ni gužve, pravtako je zelo blizu Biograda kakih 5 km je oddaljen. Najine izkušnje so, da so privatni kampi cenejši kot državni in tudi bolj urejen, predvsem kar se tiče sanitarij.
Želim vama lep in avanturistični dopust.

sahe, najlepša hvala za odgovor!! 🙂 informacije nama bodo pomagale, upam da se bova imele lepo!
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close