Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turčija konec septembra?

turčija konec septembra?

zdravo1zanimajo me vaše izkušnje s Turčijo?Ali je tam konec sept.še vedno vroče?kake pa so kaj cene za npr.14 dni?Imate kaka priporočila,kako agencijo?
Hvala!

Živjo,

Midva sva bila lani v Turči od 22. – 28.09.
Potovala sma preko Gulet-a, hotel Magic Life Sirene Imperial.
O hotelu res vse v superlativih, vreme je bilo enkratno, okoli 30 stopinj.

Je pa res, da nisma kaj dosti odnesla od same Turčije, ker sma se zadrževala večinoma v hotelskem kompleksu. Tu imaš vse za “instant” turiste. Od športov, animacij, predstav, vodnih športov… Meni je bilo vse cool, ampak imam raje bolj razgiban dopust, beri pohajkovanje. Recimo po grških otokih. Res odvisno, kak dopust želiš.

Uživajte, pa kjer koli že boste.

lp,
G

Girlica,hvala!
Ponvadi grem na dopust konec avgusta,začetek septembra,sedaj pa imam neke preglede do 18.9in me je malo skrbelo,kako je vreme dol,ker bi pa ful šla v Turčijo..Tako da si me potolažila,hvala!Kar se tiče pohajkovanja,grem tudi sama rada okoli,najameva kak avto,skuter,ampak se zvečer rada vračam nekam “za ziher”,da vem kje bom spala, jdela..

Predlagam hotel Diamond v Alanyi. Trži ga Kompas. Hotel je sredi mesta,vse mestne znamenitosti lahko obiščeta peš ali z lokalnimi taXiji.Mesto premore veliko trdnjavo, mestni bazar(ob petkih zelenjavna tržnica vredna ogleda), Kleopatrino plažo, manjšo podzemno jamo,nekaj muzejev, džamije… Hotel je zelo čist z dobro hrano v polpenzionu.Ker je hotel skoraj ob glavni ulici, je zvečer zabave dovolj. Zelo težko bosta obredla vse diskote in terase.

Za razliko do dražjega hotela se lahko odpravita v Pamukkale, Kapadokio, na gusarsko ladjo , v hamas…Mi smo na izlete hodili z večjimi lokalnimi agencijami, ki so jih predlagali na recepciji. So bistveno cenejše od Slovenskih. Itak tudi naši niso imeli slovenskega vodenja.

Vreme konec septembra 2007: 30 stopinj zrak, voda zelo topla, komarjev ni bilo.Cena lani v last minute varjanti 230€ + letališke pristojbine. V redni ponudbi letos okoli 350€.

Mislim da je *mama zgoraj naredila eno zelo zanimivo napako…v Antalyi se lahko namreč odpravite v HAMAM, ne HAMAS, ki je islamsko gibanje odpora, zato obiskovanje njega toplo odsvetujem 😀

V Turčiji smo bili dvakrat konec junija, tako da težko iz lastnih izkušenj govorim o vremenu septembra. So pa bili prijatelji konec oktobra, pa so se še vedno kopali v morju. Tisti konec še mora biti zelo topel v tem terminu.
Ti pa priporočam ALL inclusive varianto, saj se je letos menda tudi v Turčiji kar podražilo in so cene menda kar visoke.
Kar pa se tiče Alanije- če se ti ljubi voziti od letališča 2 uri in pol, je res krasen kraj za počitnice, če ne, poskusi okoli Antalije, kjer je letališče.
Za oglede mest so dobrodošli njihovi dolmoši, ki vozijo pogosto, ustavijo kjerkoli, pa še zelo poceni so.
Če te zlato, usnje in tepihi ne zanimajo, pazi, da te ne nahecajo vodiči v oglede le-teh, ker gre lahko tudi več ur v prazno.
Sicer pa lahko v Turčiji počiješ do skrajnosti in preživiš krasen dopust.
Uživaj!

Hvala vasm za odgovore, ste me lepo potolažili, tako da sedaj načrtujem konec septembra počitnice v Turčiji..Ko bodo vsi že na delovnih mestih, si bom pa sama privoščila..:)
Hvala, PA-PA

Midva pa najverjetneje potujeva oktobra; samo se še odločava za točno destinacijo, nekako se ne morem odločit… Upam tudi na ugodno ceno.

Če že imaš priložnost izbirati priporočam Marmaris ali Bodrum. Je dosti lepša obala kot v kaki Antalyi ali Alanyi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close