Pag – dobra hrana, plaža (2 leti star otrok), cene?
Dober dan,
pišem vam, saj me zanima, ali ima kdo kakšno informacijo, kako je kaj na Pagu samem, namreč prvi teden v mesecu septembru gremo v mesto Pag, z 2.5 let staro hčero, gremo v apartma Valentino, če kdo pozna?
Sedaj pa me zanima, kako je kaj na Pagu samem, smo v centru mesta, kjer je baje zelo mir zvečer, zanimajo pa me predvsem cene, pa kje je kaka dobra trgovina z živili in hrana nasploh?
pa plaža?
hvala
LP
Glej na Pagu imaš vse živo. Od mivke, kamenčkov, skal, sence, sonca ipd. Od mirnih zalivov do bučnih dnevno nočnih zabav na plažah. Ne vem kaj misliš glede hrane. Kaj te zanima? Pač hrana kot hrana. Kot v Lj ali kje drugje po Slo. Vse kar hočeš. Ribe, meso, pizze, testenine, pač kar plačaš to dobiš.
V samem Pagu nisem letovala, sem pa tam bila. Imaš mestno plažo, lepo s kamenčki, malo senčke ob robu (so manjša drevesa). Trgovin je pač dosti, cene …ah, brezveze, tisto kar rabiš (mleko, vodo, malo delikatese) pač ni panike. Euro gor ali dol, kakšna stvar je cenejša kakšna pač dražja.
Drugače meni bolj sede Novalja, Pag mi ni preveč všeč.
Mi smo bili prav v mestu Pag v hotelu Pagus lani in bilo je super. Pred tem hotelom je zelo lepa plaža, sicer potrebuješ senčnik, ker ni naravne sence, drugače pa imaš mestno plažo, kjer pa nismo bili nikoli. Zvečer imaš lunapark za ta male in obilo dobrih gostilnic in kafičev. Je pa mesto Pag bolj umirjeno in prijetno od Novalje.
Mi smo bili v mestu Pag, pred dvema letoma s tremi otroki že avgusta. Lepo je bilo, mirno, ker smo bili kak kilometer ven iz centra. Plaža krasna za male otroke, tudi mestna, je pa res bolj malo sence, tako da je fajn uporabit kako marelo. V mestu majo pač vse sorte, od takih in drugačnih trgovinic, … pošte… pač kar je treba. Ene par je tudi trgovin z živili, kupiš kar pač moraš, saj si šel na dopust in je treba tudi jesti… (mal heca)…
Apartmaji Valentino so mi znani,sam se zdele ne spomnim kje bi bili… Mi smo bili SZ od centra, mimo hotela Pagus še ene 500 m.
Pag je zgodovinsko sredisce otoka ob severni konici obseznega paskega zaliva. Je precej mirno sarmantno mestece z manj betonskih turisticnih novogradenj kot marsikje drugje na Jadranu s tradicijo ribistva, solinarstva, paske cipke, odlicnega ovcjega sira. Grajeno v belem kamnu ob razgibani obmorski panorami z vetrnicami vetrnih elektrarn nad mestom ( edinih do zdaj na podrocju bivse Juge) na ozadju mogocnega Velebita. Zelo slikovito in dovolj pristno skratka.
Odkar je kanalizacija povsem urejena, je tudi ob mestu in na veliki mestni plazi z drobnim peskom morje kar cisto. Najlepse so pa zame stevilne manjse oddaljene plaze po zalivu: Veli bok na severni obali, pa zalivcka sv.Marija in sv.Marko na juzni naprej od Bozane ( vse nekaj minut voznje) in pa seveda Rucica pri Metajni na povsem drugem koncu zaliva. Bistro modro morje, beli kamen, droben pesek.(Pa se nekaj je teh lepih plaz, tudi razvpito zurersko Zrce v blizini Novalje).
Edino sence bolj manjka na Pagu,razen v nekaj krajih na juzni obali ( Simuni, Kosljun- tudi mozne kopalne destinacije, mogoce 10 min. voznje) kar je bilo za mojo druzino manjsi problem, saj smo Pag obiskali sredi septembra.
Tik ob mestu je velik nakupovalni center z dobro ponudbo, poleg je odprta trznica, kjer dobis domace sadje in zelenjavo. Tudi nekaj dobrih restavracij je v mestu. Od izletov bi priporocal po slikoviti cesti na severni rob otoka Lun ( enkratni nasadi vecstoletnih oljk) in nato z ladjico na Rab, mogoce v severno-dalmatinsko sredisce Zadar ali pa od zahodne obale ( Mandre, Novalja) na prelepi otocic Silbo.
Skratka, na kamnitem Pagu je lahko super, edino velebitska burja lahko ponagaja, pa morje je bilo sredi septembra ze malo mrzlo za otroka ( 21-22 stopinj). Lepe pocitnice zelim.
Forum je zaprt za komentiranje.