Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice 7 dni ALL inklusive – kaj vi mislite

7 dni ALL inklusive – kaj vi mislite

Hallo,

kaj vi razumete pod 7 dni ALL INKLUSIVE?

Jaz to razumem kot, da lahko 7 dni koritiš vse, kar pač cena zajema (zajtrk, kosilo, večerja, pijača, nočitev,…).

Preko agencije smo se prijavili na očitnice v Tunizijo. Ko smo spaševali ob začetku prijave , kdaj, kako bo polet, niso znali povedat. Sedaj, tik pred odhodom pa dobimo info – polet zvečer (torej od prvega dneva nimaš nič), nazaj ponoči (torej tudi od zadnjega dneva nimaš nič) – tako da dejansko korsitš 6 dni ALL INCLUSICE. Torej nas kr fajn “nategujejo”,..

Kaj mislite? Prosim za vaša mnenja čim prej, saj se naš odhod bliža,..

Hvala

Glej Winnie (kakšno lepo angleško ime), prestavi ta svoj “ALL INKLUSIVE” kam drugam in mogoče ti bo kdo res svetoval glede ponudbe za “ALL INCLUSICE”. Eno dejstvo pa vseeno, nategujete se sami, če ne veste kaj plačate in kaj dobite. Človek se vpraša tudi, če veste kaj sploh želite?

Še imaš kar srečo, da bo 6 dni. Običajno je samo 5 dni in to kljub temu, da
agencije oglašujejo 8 (osem) dni.

Veš, Srakoper, tudi ti imaš zelo lepo ime 🙁
Kolikor ti sledim na forumih, imaš vedno neke pikre pripombe,..Pa mene sploh ne gane,..vsak ima pravico kaj napisati,..

Me prav zanima, če si kdaj znal kaj pametnega povedati,…

Običajno je tako, da isto letalo, ki pripelje nove potnike tja, odpelje tudi stare -v vašem primeru pa boste pripotovali npr. v nedeljo zvečer, vračali pa se boste v noči sobota na nedelja???

Ne razumem kaj ti ni jasno. Zadeva je čisto logična, na dan prihoda začneš z večerjo (npr. v nedeljo) na dan odhoda pa uradno končaš s kosilom, vendar če je let v večernih urah lahko običajno koristiš še večerjo brez doplačila, torej 1. obrok več kot ste plačali. Resda izgubiš 1. dan, zato pa zadnji dan odpotuješ šele pozno zvečer torej dejansko 7 dni.
Možnost prihoda zjutraj in odhoda zvečer imaš samo če potuješ v lastni režiji z redno linijo, pa še to le na destinacijah kamor dnevno leti več letal.

Če potuješ z letalom pravzaprav nič ne izgubiš (vsaj običajno je tako) ker kot rečeno isto letalo pripelje nove potnike, kot odpelje stare. Tehnično si celo cca. 2 uri več tam, kot 7 dni :)) – primer: pripotuješ xy dan ob 19.00, odpotuješ čez 7 dni ob 23.00

Drugače pa je, če potuješ z avtobusom – tam pa res čarajo z dnevi….

Že večkrat smo počitnice preživeli v hotelu z all inclusive ponudbo. Nam je bilo vedno super, moraš pa pred rezervacijo res natančno prebrati, kaj ta ponudba vključuje. Razlike med hoteli so zelo velike. Navadno all inclusive ne vsebuje tujih alkoholnih pijač, pijač v steklenicah, sveže stisnjenih sokov,…Smo pa bili letos v Turčiji prijetno presenečeni, saj je bilo resnično vse vključeno. Razlike pa niso samo pri hrani ampak tudi pri ponudbi raznih športnih aktivnosti, brisačah za plažo,..
Kar se tiče odhodov in prihodov tudi mene moti, da ti ob rezervaciji ne znajo povedati vsaj približne ure – pa na žalost nimaš kaj narediti.Je pa res, da pri čarterjih isto letalo pripelje potnike in se nato vrne, tako da imaš skoraj vedno celih 7 dni (mene bolj moti, da imaš odhod letala domov sredi noči, sobo pa moraš izprazniti pred kosilom).

tole niso ravno iskušnje na potovanju. OK!

agencija najame čarter in ravno zato ne more povedati kdaj bo let, ker še sama ne ve. Odvisno od letalske družbe kdaj je avion prost in ravno zato so čarterski poleti zgodaj zjutraj ali pa zvečer.
Koristiš vse, kar ti pripada. Tako kot je ena napisala, če si začela z večerjo, končaš z večerjo.
Pozanimaj pa se kaj ima hotel vključen v ALL INCLUSIVE. Nekje je samo hrana in pijača, nekje tudi tenis, sladoled…
Mi smo šli lanski leto na Kreto all inclusive za 1 teden in meni je bilo ful všeč. Let smo imeli zvečer, prvi dan smo šli spat, drug dan pa smo lahko polno izkoristili, ker smo bili spočiti. Zadnji dan pa smo se tudi normalno kopali. Sobo smo plačali še za dodatne 3 ure, je bila pa tudi 1 soba v hotelu, kjer si se lahko stuširal, preoblekel, dokler nismo odšli.
Lep dopust!

Tudi za čarterje se v naprej ve kdaj bodo poleti. To, da ne vedo je en navaden nateg kupcev.

No to ni čisto res, če recimo potuješ (o čemer na bi bilo govora v temu delu foruma) in koristiš čarterske lete moraš zmeraj preverjat kdaj letijo, ker se termini spreminjajo!

Seveda je res. Pri sklepanju pogodb prevoznikov s TA določijo čas poletov.
Če si ogledate stran TUI.at ali Gulet.at boste videli, da so ure poletov
določene za celo sezono.

Jaz sem danes plačala Turčijo za oktobra,pa sem dobila točne podatke kdaj letim in s kom. Sploh ne vem več katero leto, sem bila pa z odhodi in prihodi vedno zadovoljna. ( Gulet ima za moje pojme to najbolj urejeno ).
Lep pozdrav

Mogoče ima Gulet to bolj urejeno, glede na to koliko ljudi potuje z njimi.
In ima tudi za celo sezono vnaprej lahko tudi objavljeno.
Agencije pri nas pa ne dajo obvestila o odhodu, dokler ne vedo točne ure in ponavadi se ga dobi kakšen teden pred odhodom.

Nama so lani (Gulet – Magic life) prestavili let za Turčijo, mislim da 14 dni pred odhodom. Tako da smo v hotel prišli drugi dan ob 03.00 zjutraj. Še dobro, da je bar odprt 24 ur 🙂

lp,
G

Je pa razlika Gulet iz avstrijskih letališč in letališčem Brnik.

Kar se tiče čarterja – če ti Agencija ne pove, daj točno bo polet, greš pač na spletno stran letališča, kamor letiš in si pogledaš :))

Na spletni strani Letališča Brnik, pardon Jožeta Pučnika, lahko pogledaš le kak dan prej, drugje pa večinoma za celo sezono vnaprej 🙂 Jaz sem za svojo letošnjo destinacijo vedela že aprila, kdaj bo polet, na agenciji pa še danes, 14 dni pred odhodom kao ne vedo :)))

…glede letal je pač tako in moraš to vzeti v zakup, glede AI pa kar se mene tiče brezveze. V moji družini se pač ne nažiramo, ne konzumiramo preveč alkohola, gaziranih pijač in je polpenzion več kot dovolj…poleg tega letujemo vedno 2 tedna tako da je teh preračunavanj o 6 ali 7 dni manj…poleg tega že v januarju poiščemo destinacijo z ugodnostmi za 4 člansko družino – letos Tunizija Hamammet za 1700 eur, če bi šli pa en teden prej (18 jun) pa le 1300 eur (vse kompletno) !!!

No, da vam povem, kako je bilo.
Let je bil ob 21h, v hotel smo prišli ob 02.30h zjutraj. Domov smo šli iz 6. dneva na 7 dan ob 3.30h iz hotela. Korsitili smo le 6 polnih dni in ko smo vprašali na agenciji, zakaj smo prikrajšani za en dan, smo dobili odgovor, da nam lahko nekaj % vrnejo, sicer pa je letalski prevoznik kriv za spremembo leta in za skrajšan dopust. Če sami ne bi vprašali, kje je tistih 7 dni, potem bi pa nas res nategnali, ker sami niso bili toliko, da bi nas o tem obvestili,..

Kakšna čreva delate za ta AI! Mislim, da vam bo telo hvaležno, če bo kakšno uro manj prenažiranja!

Srakoper, ko pa imajo nekateri to le v dolgoročnem planu, do takrat pa AI…le kakšen je ITM vseh teh, ki jim je AI zakon…

Pozdravljeni,
v splošnih pogojih agencij piše, da sta prvi in zadnji dan namenjena izključno potovanju: zatorej je vaš dopust dolg ca. 6 dni.
AI je fina zadeva, jaz jo prakticiram kar nekaj časa, na različnih destinacijah, v različnih deželah.
In če boste potovali z agencijo, ki leti v različne počitniške destinacije (čarterski poleti) z našim nacionalnim prevoznikom, imate precejšno možnost, da boste deležni “nagrade”, ki vam bo jo podarila Adriina nesolidnost: večurno čakanje na letalo. Meni se je to zgodilo letos pri poletu na Kreto (4-urna zamuda pri odhodu in 3-urna pri vrnitvi).

Jaz pa se ne bi strinjala s tem, da AI jemljejo zato, da se nazirajo. Recimo v Tuniziji se ne splaca polpenzion, ker so cene pijac tako zasoljene, da na koncu placas toliko kot za AI. zaradi klime si nonstop zejen in ker voda seveda ni pitna, si moras skoz kupovati. Pri AI ti ni treba skrbeti, kaj bos jedel, kam bos sel in koliko bos placal. Ima pa vsak svoje izkusnje in potrebe. Zato pa obstaja vec paketov.

Jaz tud nimam problemov, da bi bila prikrajsana za en dan. Letim 10.30 in nazaj 8.dan ob 7.45h. Komaj cakam, da uzijem Djerbo s svojim dragim.

Pa lepe pocitnice vam zelim.

Tunizija-Hamamet-agencija Gullet- cena 370€ za polpenzion, prvi teden julija

Zajtrk od 6-11, večerja od 17-21. Nobene panike, če si vzameš opoldansko malico v sobo . Vsa animacija,klima, ležalniki, tenis loparji… brezplačni. Pivo, mehurči in voda cenejši kot v Merkatorju.

Za razliko v ceni do AL smo za 120€ v treh dneh obiskali vse znamenitosti dežele (2 dnevni izlet v Saharo, 1 dnevni izlet v mesto Tunis) s slovenskim vodstvom.

Gullet ponuja svojim gostom točno tisto, kar piše v katalogih, poleti so znani že januarja..

Toplo priporočam

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close